in

Συναγερμός στις ΗΠΑ για «ύποπτους» σπόρους που στέλνονται ταχυδρομικά: «Μην τους φυτέψετε»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τις τελευταίες μέρες, τουλάχιστον σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά, άνθρωποι καταγγέλλουν ότι έχουν λάβει σακουλάκια με σπόρους, τα οποία, ωστόσο, ποτέ δεν παρήγγειλαν. Όπως φαίνεται, τα σακουλάκια έχουν σταλεί ταχυδρομικώς από την Κίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters το υπουργείο Γεωργίας άμεσα κάλεσε τους πολίτες να μη φυτέψουν τους σπόρους, αντίθετα να ειδοποιήσουν κατευθείαν τις Αρχές.

Παρ’ όλα αυτά, ουδείς γνωρίζει ακόμη περί τίνος πρόκειται. Το υπουργείο αναφέρει, ότι προς το παρόν «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρόκειται για κάτι άλλο πέρα από μια απάτη στην οποία άνθρωποι λαμβάνουν αντικείμενα που δεν παρήγγειλαν, από πωλητή, ο οποίος στη συνέχεια δημοσιεύει ψευδείς αξιολογήσεις πελατών, για να ενισχύσει τις πωλήσεις». Ενώ με νέα ανακοίνωση ζητά από όλους τους παραλήπτες να παραδίδουν άμεσα στις αρχές τα πακέτα με τους σπόρους που λαμβάνουν.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι μόνο στη Φλόριντα υπάρχουν 600 αναφορές από πολίτες που έλαβαν τους σπόρους. Αρκετές περιπτώσεις, δε, υπάρχουν στη Βόρεια Καρολίνα και το Κεντάκι.

«Δεν γνωρίζουμε τι είναι και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε κάποια ζημιά στην αγροτική παραγωγή των ΗΠΑ», δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας του Κεντάκι, Ράιαν Κουάρλς. «Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες προκειμένου να ξέρουμε αν πρόκειται για απάτη, φάρσα ή πράξη αγροτικής βιοτρομοκρατίας», συμπλήρωσε και προειδοποίησε: «Οι σπόροι θα μπορούσαν να εισάγουν άγνωστες ασθένειες σε τοπικά φυτά, να βλάψουν τα ζώα ή να απειλήσουν το περιβάλλον μας».

Σύμφωνα με το Reuters το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αποκλείει την αποστολή των σπόρων καθώς «κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τις ταχυδρομικές και τελωνειακές αρχές της χώρας».

newsbeast.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 Comments

Leave a Reply
  1. Οι μικροί καφέ σπόροι ανήκουν στο φυτό schisandra chinensis ή Wu Wei Zi

    και οι μεγαλύτεροι στο Coix ή lacryma-jobi (Κόιξ ή το δάκρυ του Ιώβ)

    Και τα δύο χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

    • ωραία! μια χαρά και που ξέρεις ότι δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι; στην όψη είναι αυτό που λες είσαι σίγουρος ότι θα παράξουν αυτό που νομίζεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιταλία: «Εξαιρετικά μεγάλη ροή» μεταναστών λόγω πανδημίας

Κορονοϊός: Γιατί στην Ολλανδία δεν συστήνεται, πλέον, η χρήση μάσκας