Αντιμέτωπη με μια από τις πιο ψυχρές επιδρομές ψύχους έρχεται η Κίνα – Έκλεισαν σχολεία και αξιοθέατα – Έρχονται χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Ένα από τα πιο σφοδρά κύματα ψύχους έχει σαρώσει τη βόρεια Κίνα με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και τις πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα οι αρχές στο Πεκίνο που έχει πληγεί από την κακοκαιρία εξέδωσαν τη δεύτερη υψηλότερη προειδοποίηση για τις χιονοθύελλες.
Συγκεκριμένα οι αρχές της πρωτεύουσας εξέδωσαν τη δεύτερη υψηλότερη προειδοποίηση κινδύνου για χιονοθύελλες που θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι αύριο, Πέμπτη–τη μοναδική τέτοια προειδοποίηση μέχρι στιγμής στη χώρα.
Για να αποφευχθεί το χάος από τον αναμενόμενο γύρο χιονοπτώσεων “διαρκείας”, η πόλη αυτή των σχεδόν 22 εκατομμυρίων κατοίκων έκλεισε όλα τα σχολεία από σήμερα και επέβαλε τηλεκπαίδευση.
Οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους ευέλικτες εργασιακές συνθήκες και τους ζήτησαν να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Αξιοθέατα στο ορεινό και δυτικό τμήμα της χώρας έχουν προσωρινά κλείσει.
Κάποιες σιδηροδρομικές συνδέσεις με βασικές πόλεις, όπως το εμπορικό κέντρο της Σανγκάης, η Χανγκζού και η Ουχάν, ανεστάλησαν. Τα τρένα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν κινούνται με μικρότερη ταχύτητα προκαλώντας καθυστερήσεις. Ωστόσο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου παραμένει σε λειτουργία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κι ενώ η βόρεια Κίνα αντιμετωπίζει ψυχρότερες από το συνηθισμένο καιρικές συνθήκες, η Χανγκτζού θα ξεκινήσει επισήμως τον χειμώνα στις 16 Δεκεμβρίου, με δύο εβδομάδες καθυστέρηση — το αργότερο χρονικά από το 1951 που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία.
Η πόλη, που βρίσκεται κοντά στη Σανγκάη, πρέπει να καταγράψει για πέντε συναπτές ημέρες θερμοκρασίες μείον 10 βαθμούς Κελσίου για να κηρύξει την έλευση του χειμώνα.
Αφήστε μια απάντηση