in

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας του Στρατού ζητά ο Υπουργός Άμυνας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας, Mohamed Zaki, προέτρεψε τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις να διατηρήσουν το υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν απειλών.

Αυτό έγινε αφού παρακολούθησε το κύριο στάδιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Decisive 2020”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους σχηματισμούς και τις μονάδες που εδρεύουν στο Δυτικό μέτωπο, δηλαδή κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε συνεργασία με τα κύρια τμήματα του Αιγυπτιακού Στρατού.

Η άσκηση διήρκεσε αρκετές ημέρες το πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Στο τέλος αυτού του σταδίου της άσκησης, ο υπουργός Άμυνας Mohamed Zaki διαβίβασε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, καθώς και την υπερηφάνεια του για την προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ώστε να ανταπεξέλθουν σε όλα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας επαίνεσε την εξαιρετική απόδοση και την υψηλή αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση.

Τους ζήτησε δε να διατηρήσουν το ξεχωριστό αυτό επίπεδο, την αποτελεσματικότητα στη μάχη και την υψηλή αυτοπεποίθηση. Επιπλέον τους κάλεσε να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας μάχης και να θυσιάσουν ό, τι πολυτιμότερο, προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι δυνατότητες της χώρας.

Τα πρώτα στάδια της άσκησης περιλάμβαναν την υλοποίηση των στρατηγικών κινήσεων από τις δυνάμεις του εδάφους, ακολουθούμενες από αλεξιπτωτιστές και την εφαρμογή μιας επιτυχούς αμφίβιας επιχείρησης των δυνάμεων στην ακτή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή η στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου έχει «χτυπήσει κόκκινο» λόγω της κατάστασης στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: almasdarnews

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Λονδίνο απέρριψε συμμετοχή σε ευρωπαϊκό «σχέδιο» κατά του κορονοϊού

Το μελος Sandra20 που σας εστειλε εμαιλ ειναι σπαμερ-σκαμερ και διαγραφθηκε απο την κοινοτητα μας !