Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε: Συνεχίζονται οι επιθέσεις – Το Ισραήλ απειλεί τους κατοίκους της Τεχεράνης

Το Ιράν εξαπέλυσε ομοβροντία πυραύλων σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, με ξένους ανταποκριτές να αναφέρουν ότι η επίθεση «μοιάζει με τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα». Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, απειλεί τώρα του κατοίκους της Τεχεράνης, λέγοντας πως «εκείνοι θα πληρώσουν το τίμημα».

Το Ιράν λέει ότι βρήκε τρόπο να κάνει τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα να στοχεύουν το ένα το άλλο, ενώ το Iran International αναφέρει ότι ο Χαμενεΐ κρύβεται σε υπόγειο καταφύγιο στα βόρεια της Τεχεράνης.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κεντρικό Ισραήλ από τα ιρανικά πλήγματα, ενώ τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις σε πόλεις, μεταξύ των οποίων το Τελ Αβίβ και η Χάιφα.

Οι ιρανικές επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο μετά από ισραηλινά χτυπήματα σε θέσεις εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-εδάφους στο Ιράν, καθώς και την εξόντωση του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μαζική έξοδος από την Τεχεράνη: Δρόμοι που οδηγούσαν εκτός πρωτεύουσας ήταν εχθές γεμάτοι, αφού είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές οχημάτων από πολίτες που εγκατέλειπαν την πόλη φοβούμενοι τις ισραηλινές επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 224 Ιρανοί έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη των εχθροπραξιών την Παρασκευή, με το 90% των θυμάτων να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, άμαχοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει σε μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, αλλά τόνισε ότι κάποιες φορές τα κράτη πρέπει να «λύσουν τις διαφορές τους μέσω της σύγκρουσης».

Βίντεο από το πιλοτήριο εμπορικού αεροσκάφους καταγράφει την εκτόξευση των ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ νωρίς το πρωί

Τεχεράνη: Με «νέες μεθόδους» κάναμε τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα να στοχεύουν το ένα το άλλο

Οι Φρουροίτης Επανάστασης ανακοίνωσαν πως στην τελευταία επίθεση χρησιμοποιήθηκε μια νέα μέθοδος που έκανε τα πολλών επιπέδων αμυντικά συστήματα του Ισραήλ να στοχοθετούν το ένα το άλλο.

«Οι πρωτοβουλίες και οι ικανότητες που χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτή την επιχείρηση, παρά τη συνολική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων και την κατοχή της πιο σύγχρονης και νέας αμυντικής τεχνολογίας, οδήγησαν στο να πλήξουν οι πύραυλοι επιτυχώς και στο μέγιστο βαθμό τους στόχους στα κατεχόμενα εδάφη», ανακοίνωσαν.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα να σχολιάσουν τα πλήγματα, ωστόσο Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι το αμυντικό σύστημα δεν προστατεύει 100% και έχουν προειδοποιήσει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες.

Στους 8 οι νεκροί στο Ισραήλ μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν

Τους οκτώ έφτασαν οι νεκροί από τα νυκτερινά πλήγματα του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού.

Σχεδόν 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους μία γυναίκα που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των χθεσινοβραδινών ιρανικών πληγμάτων.

Στην ιρανική πλευρά οι νεκροί από την Παρασκευή είναι τουλάχιστον 224 και οι τραυματίες περισσότεροι από χίλιοι, όπως ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Αναφορές για «βέτο» του Τραμπ σε σχέδιο στοχοθέτησης του Χαμενεΐ από το Ισραήλ

Στην Ουάσινγκτον, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε τις τελευταίες ημέρες βέτο σ’ ένα ισραηλινό σχέδιο για το φόνο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Όταν ερωτήθηκε για την πληροφορία του Ρόιτερς, ο Νετανιάχου είπε χθες στο Fox News: «Υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς πληροφορίες για συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και δεν θα μπω σ’ αυτό». «Κάνουμε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε», δήλωσε στην εκπομπή του Fox News «Special Report With Bret Baier».

Ο Τραμπ έχει εγκωμιάσει την επίθεση του Ισραήλ, ενώ έχει διαψεύσει ιρανικές κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ πήραν μέρος στην επίθεση αυτή, ενώ έχει προειδοποιήσει την Τεχεράνη να μην διευρύνει τα αντίποινά της ώστε να περιλάβει αμερικανικούς στόχους.

Προσωρινά κλειστή η αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ λόγω ζημιών κοντά στο κτίριο

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ δήλωσε ότι η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή, καθώς σημειώθηκαν «μικρές ζημιές» στην περιοχή κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ιρανικών επιθέσεων.

Ο Μάικ Χάκαμπι ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του αμερικανικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των πληγμάτων.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Στους 8 οι νεκροί στο Ισραήλ από την πυραυλική επίθεση του Ιράν – «Οι κάτοικοι της Τεχεράνης θα πληρώσουν το τίμημα»”
  1. Πεφτει βροχη πυραυλων αλλα μολις 8 πηρε η μπαλα ενταξει εχει και τραυματισμενους αλλα ριχνουν πυραυλους υποτιθετε κι οχι δυναμιτακια.
    Το ΑΙ δουλευει υπερωριες μαλλον. Βασικα δεν χρειαζεται η ενεργια φτανει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek