ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Στον φόβο της παγκοσμιοποίησης οφείλεται η επιτυχία των λαϊκιστών στην Ευρώπη

· Κατοχικά Νέα

Στον φόβο της παγκοσμιοποίησης οφείλεται η συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των λαϊκιστικών δεξιών κομμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Το 78% των ερωτηθέντων υποστηρικτών του κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (ΑfD) φοβούνται την αυξανόμενη διεθνή διασύνδεση και κάτι ανάλογο συμβαίνει στην Αυστρία με το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) και στην Γαλλία με το Εθνικό Μέτωπο (Front National).

Ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, το 55% των Ευρωπαίων πολιτών βλέπει εν τούτοις στην παγκοσμιοποίηση μιαν ευκαιρία, ενώ απειλή τη θεωρεί το 45%. Υπάρχουν βέβαια και διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι, στην Γαλλία το 55% θεωρεί την παγκοσμιοποίηση απειλή, στην Αυστρία το 54%, στην Ουγγαρία το 46%, στη Γερμανία το 45% και στην Ολλανδία τη φοβάται το 41%.

Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι όσο χαμηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο και το εισόδημα και όσο πιο ηλικιωμένοι είναι οι ερωτηθέντες τόσο αυξάνεται η αρνητική θεώρηση της παγκοσμιοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

30/11/2016 09:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο

mignatiou.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πόλη και τοπίο στο ΣουδάνΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Νέοι βομβαρδισμοί σε Νιάλα και Ουάντ Μαντάνι – Drone χτύπησε μεγάλη εγκατάσταση καυσίμων

Εκτόξευση πυραύλου SpaceXTech

SpaceX: Το Starship μπήκε για πρώτη φορά σε τροχιά – Ιστορικό ορόσημο για το πρόγραμμα Artemis

Νυχτερινός φωτισμός ευρωπαϊκής πόλης και ενεργειακή κρίσηΔΙΕΘΝΗ

«Σβήστε τα φώτα»: Η Κομισιόν επαναφέρει μέτρα τύπου 2022 ενόψει χειμώνα – Πίεση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

2 απαντήσεις στο “Στον φόβο της παγκοσμιοποίησης οφείλεται η επιτυχία των λαϊκιστών στην Ευρώπη”

  1. Λαικιστες δεν ειναι αυτοι που λενε την αληθεια αλλα αυτοι που λενε τα παραμυθια….σαν και σενα και σαν ολους τους βολεμενους(νομιζουν) υπαλληλους της νεας ταξης……ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΙ ΚΑΤ ΕΣΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ,ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ….ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΨΕΥΔΩΣ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ , ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ…….ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ? ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ,ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ,ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ,ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ….ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΕ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ?
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *