Στο Ευρωκοινοβούλιο τα μέτρα για την επέλαση του 5G στην γηραιά ήπειρο

Νέους κανόνες για μείωση των τιμών των κλήσεων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019, για εγκατάσταση δικτύων 5G και για τη δημιουργία καινούριου συστήματος προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Με το παρόν ψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί ένα πακέτο τηλεπικοινωνιών το οποίο καλύπτει το κόστος των ενδοκοινοτικών κλήσεων και καθιστά δυνατή την κατασκευή εξαιρετικά γρήγορων δικτύων ύψους 5G έως το 2020, δημιουργώντας ένα σύστημα έκτακτης ειδοποίησης.

Οι νέοι κανόνες θα παρέχουν στους πολίτες σύνδεση υψηλής ταχύτητας, τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ασφαλείς και οικονομικά προσιτές κλήσεις εντός της ΕΕ, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη προβλεψιμότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στο ευρυζωνικό Διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, η πολιτική της περιαγωγής σε εθνικές τιμές η οποία έβαλε τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής το 2017, επικαιροποιείται με το νέο θεσμικό πλαίσιο με ανώτατο όριο σε 19 σεντ ανά λεπτό για κλήσεις και 6 σεντ ανά SMS από τις 15 Μαΐου 2019, καθιστώντας το προσιτό για όλους να παραμείνουν σε επαφή με συγγενείς που διαμένουν σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το νέο νομικό πλαίσιο προστατεύει επίσης καλύτερα τους χρήστες smartphone, ειδικά εκείνους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως το Skype ή το WhatsApp βελτιώνοντας τις απαιτήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης. Εισάγει επίσης τη δυνατότητα να κρατήσει ο χρήστης έναν αριθμό τηλεφώνου μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη της σύμβασης και το δικαίωμα επιστροφής των προπληρωμένων μονάδων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο τέλος της σύμβασης, καθώς και την αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή κακοποίησης σε περίπτωση αλλαγής παροχέα.


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Combat Fighter

Μάθε πώς να αμύνεσαι σε καταστάσεις ωμής βίας στο δρόμο

Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή είναι γυμνασμένοι η επειδή έχουν κάποια μυική δύναμη ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μία ξαφνική επίθεση η οποία δεν θα έχει κανόνες και θα είναι βάναυση όσο ποτέ. Η εμπλοκή σε μάχη του δρόμου είναι το πιο δύσκολο πράγμα και δεν έχει να κάνει τίποτα με οποιεσδήποτε τέχνες μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Η ωμή βία είναι τελείως διαφορετική από μία κατάσταση κινήσεων σε μία προπόνηση. Μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αμυνθούμε για τη ζωή μας, μπορεί σύντομα να βρεθούμε σε περιβάλλον όπου Η ωμή βία θα είναι ικανή να σοκάρει και τον πιο εκπαιδευμένο. Μάθε σήμερα πως μπορείς να αμυνθείς σε όλες τις συνθήκες, με ανορθόδοξους τρόπους, σε μία μάχη άνευ κανόνων που ο μόνος στόχος ειναι η νίκη και η επιβίωσή σου..

ΤΙΜΗ 32€ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή μεγάλης καταστροφής, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πρέπει να ειδοποιούνται μέσω SMS ή μέσω κινητής εφαρμογής. Τα κράτη μέλη θα έχουν 42 μήνες για να το θέσουν σε εφαρμογή μόλις τεθεί σε ισχύ η οδηγία.

Τέλος, τα κράτη μέλη θα διευκολύνουν την ανάπτυξη των 5G, παρέχοντας το κατάλληλο φάσμα μέχρι το 2020 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί στο χάρτη πορείας της ΕΕ για το 5G, δηλαδή ένα δίκτυο 5G σε τουλάχιστον μία μεγάλη πόλη σε κάθε χώρα της ΕΕ μέχρι το 2020.

Προκειμένου να επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο επενδύσεων σε υποδομές και δίκτυα 5G και προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της σύνδεσης, η νέα νομοθεσία παρέχει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα για τις επενδύσεις και ενθαρρύνει τον επιμερισμό του κινδύνου και του κόστους μεταξύ φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών.

Μετά από τελική έγκριση από το Συμβούλιο, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο έτη για να προσαρμόσουν την εθνική τους νομοθεσία προκειμένου να εφαρμόσουν την οδηγία, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, τα ανώτατα όρια τιμών θα τεθούν σε ισχύ ήδη από τις 15 Μαΐου 2019.

Με το παρόν ψήφισμα, το Ευρωκοινοβούλιο επιβεβαίωσε την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Ιούνιο με το Συμβούλιο των Υπουργών για τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και το Σώμα των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες.

el.gr

Loading...

3 thoughts on “Στο Ευρωκοινοβούλιο τα μέτρα για την επέλαση του 5G στην γηραιά ήπειρο

  1. Οmer Simdi says:

    Δεν μας ενημερώνετε όμως δια τους Θανάτους που θα προκύψουν από την επικίνδυνη Μεγάλη ένταση του Ηλεκτρομαγνητικού που Θα σκοτώνει εκατομμύρια ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, κάτι βρομάει εδώ .

  2. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ says:

    ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 5G ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ…Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΛΕΞΗΣ 100 ΜΕΤΡΑ [ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ] ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ…ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 0 ΚΙΛΑ ΣΤΑ 120 ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *