ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Στις 31 Οκτωβρίου η σπάνια «μπλε» πανσέληνος

· Θεοχάρης

Στις 31 Οκτωβρίου, ο ουρανός μας θα φωτιστεί από τη «μπλε» πανσέληνο.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς ο σεληνιακός κύκλος δεν είναι συγχρονισμένος με το ημερολογιακό έτος, περίπου κάθε τρία χρόνια παρουσιάζεται το φαινόμενο να κάνει η πανσέληνος δύο φορές την εμφάνισή της μέσα στον ίδιο μήνα.

Η πρώτη πανσέληνος του Οκτωβρίου, γνωστή και ως «φεγγάρι συγκομιδής», θα εμφανιστεί την πρώτη ημέρα του μήνα. Η δεύτερη πανσέληνος, το μπλε φεγγάρι, θα είναι ορατή στις 31 Οκτωβρίου.

Οι κάτοικοι ολόκληρης της Ευρώπης, όπως και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το «μπλε φεγγάρι». Η Ινδία και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας επίσης θα το δει. Ατυχοι θα είναι οι Αυστραλοί που μένουν στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας, που δεν θα μπορέσουν να δουν το «μπλε φεγγάρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός ότι ονομάζεται «μπλε φεγγάρι» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φεγγάρι θα φαίνεται μπλε, αλλά πιθανότατα λευκό. Ωστόσο, το βαθύ γαλάζιο του νυχτερινού ουρανού μπορεί να επηρεάσει τον χρωματισμό του.

Συνήθως, όταν ένα φεγγάρι παίρνει μια μπλε απόχρωση, αυτό οφείλεται σε σωματίδια καπνού ή σκόνης στην ατμόσφαιρα.

pronews.gr

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Επιβατικό αεροσκάφος – συμβολική φωτογραφία, όχι το αμερικανικό E-4BΔΙΕΘΝΗ

ΤΟ «ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ» E-4B ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ – ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Συμβολική φωτογραφία μεγάλου αεροσκάφους, όχι το E-4B της 5ης ΝοεμβρίουΔΙΕΘΝΗ

ΤΟ «ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ» E-4B ΠΕΤΑΞΕ ΠΡΟΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Επιβατική αμαξοστοιχία – φωτογραφία αρχείου, όχι το δυστύχημα στην ΑίγυπτοΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΤΡΕΝΩΝ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 88 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *