ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Στην Τουρκία φτιάχνουν «κλίμα» με χάρτες των «χαμένων πατρίδων» και δεν κάνουν πλάκα

· Κατοχικά Νέα

Τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», με αφορμή τις διεκδικήσεις του επί της Μοσούλης του Ιράκ, και συνέχισε εξηγώντας ότι «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη».

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε:

«Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε άμεσα οργισμένη ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που ξεκαθάρισε στον «σουλτάνο» ότι:

«Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν και απαντήθηκαν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτά που διακηρύσσει τον τελευταίο καιρό ο Ερντογάν εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η εφημερίδα Dirilis Postasi κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 2016 με ένα χάρτη της μεγαλύτερης Τουρκίας, ο οποίος μπορεί να μην φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη αλλά συμπεριλαμβάνει τη Θράκη, όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και τα Δωδεκάνησα.

Ο ίδιος χάρτης παίρνει και λίγο από Βουλγαρία ενώ θεωρεί τουρκικά όλα τα κουρδικά εδάφη, τη Μοσούλη και το Χαλέπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν εισβάλει στην επαρχία του Χαλεπιού, δυτικά του Ευφράτη, και καταλαμβάνουν χωριά που υποτίθεται «απελευθερώνουν» από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Τούρκοι θέλουν να εισβάλουν και στο βορειοδυτικό Ιράκ για να βοηθήσουν να «απελευθερωθεί» και η Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος.

Προς το παρόν ο Ερντογάν δεν έχει βρει κάποιον να «απελευθερώσει» στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Το θέμα όμως είναι ότι στην Τουρκία καλλιεργείται ένα κλίμα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

tribune.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Οικονομία και δολάριο, φωτογραφία αρχείουFEATURED

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός προβληματίζει τη Fed – Γιατί το δολάριο υποχωρεί και οι αγορές φοβούνται νέα αναταραχή

Ευρωπαϊκές σημαίες, φωτογραφία αρχείουFEATURED

Ενεργειακή ακρίβεια στην Ευρώπη: Οι ηγέτες της ΕΕ ζητούν έκτακτα μέτρα – Το δίλημμα για νοικοκυριά, βιομηχανία και κλίμα

Άποψη της Ιαπωνίας, συμβολική εικόνα αρχείου, όχι σεισμούFEATURED

Ιαπωνία: Συναγερμός για σεισμό 9,9 που δεν έγινε ποτέ – Το σφάλμα, τα οκτώ λεπτά πανικού και η συγγνώμη των αρχών

4 απαντήσεις στο “Στην Τουρκία φτιάχνουν «κλίμα» με χάρτες των «χαμένων πατρίδων» και δεν κάνουν πλάκα”

  1. ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ .

  2. Ποια Τουρκια;;; Κατεχομενη Ιωνια ειναι λέμε. Η Ιωνική γη βγάζει συνέχεια Ελληνικα ευρήματα ρεεεε.
    Αλλα βρήκαν και τα κανουν. Ας ειχαμε Ελληνες πολιτικους και θα τους ελεγα εγω, αλλα δυςτυχως, οι πολιτικάντηδες εδω ειναι τεράστιοι προδοτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *