in

Στην Κίνα τυπώνουν εκτάκτως νέα χαρτονομίσματα λόγω του κορωνοϊού

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στην απολύμανση των χρησιμοποιημένων χαρτονομισμάτων στο πλαίσιο των προσπαθειών να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού προχωρούν οι Αρχές στην Κίνα

Πάνω από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους και περισσότεροι από 66.000 έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην Κίνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας να προχωρά σε έκτακτα μέτρα δίνοντας οδηγίες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτινοβολία και υψηλές θερμοκρασίες για την απολύμανση των χαρτονομισμάτων γιουάν, τα οποία στη συνέχεια σφραγίζουν και αποθηκεύουν για μία έως δύο εβδομάδας – ανάλογα με τη σοβαρότητα της επιδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές – προτού τα επιστρέψουν στην κυκλοφορία.

Λόγω του κορωνοϊού οι Αρχές προχωρούν σε απολύμανση δημόσιων χώρων, ενώ έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι επαφές μεταξύ ατόμων. Τα αποθέματα απολυμαντικών και χειρουργικών μασκών εξαντλήθηκαν στα φαρμακεία σ’ ολόκληρη τη χώρα λίγες μέρες αφότου οι Αρχές σφράγισαν την πόλη Ουχάν, απ’ όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επιδημία. Κτίρια γραφείων έχουν τοποθετήσει στους ανελκυστήρες κουτιά με χαρτομάντιλα για να πιέζουν οι χρήστες τα κουμπιά, ενώ εταιρείες ταξί καλούν τους οδηγούς να απολυμαίνουν καθημερινά τα οχήματά τους.

Τυπώνουν εκτάκτως νέα χαρτονομίσματα λόγω του κορωνοϊού

Ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Φαν Γιφέι, είπε χθες ότι δόθηκαν οδηγίες στις τράπεζες να δίνουν νέα χαρτονομίσματα στους πελάτες τους, όποτε αυτό είναι δυνατό. Η κεντρική τράπεζα τύπωσε εκτάκτως νέα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας τεσσάρων δισ. γιουάν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, πριν τις πρόσφατες διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Παραμένει ασαφές, όμως, τι επιπτώσεις θα έχουν τα μέτρα αυτά, καθώς ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι προτιμούν τα τελευταία χρόνια να κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτικές κάρτες ή με ηλεκτρονικά μέσα αντί με μετρητά. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ o κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί όχι μόνον μέσω άμεσης επαφής με φορείς του, ή με σταγονίδια, αλλά και μέσω μολυσμένων αντικειμένων.

pronews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Xenobots: Τα Πρώτα Έμβια Ρομπότ

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στα νησιά – 92 παραβιάσεις σε 45 μέρες