Στην αμερικανική αγορά βγήκε αλεξίσφαιρη σχολική τσάντα για να προστατεύονται οι μαθητές

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Η αύξηση των πωλήσεων της αλεξίσφαιρης τσάντας είναι ενδεικτική του κλίματος φόβου που επικρατεί μεταξύ γονέων,μαθητών και διδακτικού προσωπικού.

Μετά και την τελευταία επίθεση ενόπλου σε σχολικό συγκρότημα στην Φλόριντα με 17 θύματα, μία αμερικανική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή αλεξίσφαιρων, αποφάσισε να λανσάρει μία αλεξίσφαιρη σχολική τσάντα, με σκοπό να προστατέψει τους μικρούς μαθητές από ανάλογες επιθέσεις.

Η εταιρία «Bullet Blocker» θεώρησε πως η τσάντα που παρέχει προστασία από σφαίρες και μαχαίρια θα γνωρίσει μεγάλη αποδοχή στις μαθητικές κοινότητες και δεν έπεσε έξω, καθώς οι πωλήσεις του προϊόντος της γνώρισαν ασυννήθιστη αύξηση της ημέρες μετά το μακελειό της προηγούμενης εβδομάδας.

Το κόστος της αγγίζει τα 200 δολάρια -στο οικονομικότερο μοντέλο της- ενώ η ίδια εταιρεία φημίζεται για αντίστοιχα project, όπου κατάφερε να κάνειε ανθεκτικά στις σφαίρες κοστούμια, μπουφάν αλλά και τζάκετ.

gazzetta.gr

Loading...

One thought on “Στην αμερικανική αγορά βγήκε αλεξίσφαιρη σχολική τσάντα για να προστατεύονται οι μαθητές

  1. ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ says:

    Αλεξίσφαιρη τσάντα; Χμμμ… Αντιβαλλιστικές ιδιότητες έχει το νάυλον τύπου κόρντουρα το 700άρι, αν και το χαμηλότερο, μετά έρχεται το 1000άρι που χρησιμοποιεί ο στρατός για τα σακίδια μακράς διαβίωσης. ΟΜΩΣ! Η Εταιρία, είναι μόνο διαφήμηση, ΔΙΟΤΙ: Τι επίπεδο βαλλιστικής προστασίας έχει; Αν δεν έχει την προδιαγραφή NIJ τότε είναι αμφίβολη. Αν την έχει, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι επιπέδου είναι. 1. Το βαλλιστικό νάυλον απλά αντέχει από μικρά θραύσματα και ελαφρυά διασπορά. 2. Το επίπεδο βαλλιστικής προστασίας, παρέχει προστασία συγκεκριμένου αριθμού βολών ανά τύπο πυρομαχικών και διαμέτρημα και πάλι παίζει ρόλη η απόσταση, από την οποία θα δεχτεί την βολή, καθώς παραπάνω fps απ όσα για το κάθε διαμέτρημα αντέχει το κάθε επίπεδο βαλλιστικής προστασίας, θα πετύχουν διάτρηση. 3. Βαλλιστική προστασία επιπέδου 2α αντέχει από διαμετρήματα 9άρια και επιπέδου 2+ από βαρύτερες γομώσεις αυτών. Μιλάμε για προστασία ΜΟΝΟ από πιστόλια, η μικρά ημι-πολυβόλα αλλά και πάλι εξαρτάται από την απόσταση που θα βληθεί και από τον τύπο πυρομαχικών. 4. Βαλλιστική προστασία επιπέδου 3α προστατεύει από τα μικρότερα έως και 44άρι βαρυάς γόμωσης. Ανάλογα με την απόσταση βολής δύναται να προστατεύσει και από 45άρι σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης προστατεύει από διασπορά λειόκαννων, μονόβολα λειόκαννων ανάλογα με την απόσταση από την οποία θα βληθούν, (δηλαδή από 100 μέτρα απόσταση βολής και άνω). Η βαλλιστική προστασία 3α όμως, δεν δύναται να προστατεύσει από κάτι άλλο, π.χ. από ένα καλάσνικοφ, εκτός κι αν αυτό βληθεί από απόσταση άνω των 400 μέτρων και πάλι είναι αμφίβολο και παίζει ρόλο το διαμέτρημα. Για 3Α προστασία, υπάρχουν πατέντες σε λεπτό υλικό, πολυβινυλιοχλωρίδιου για να μπουν σε τσάντα, σίγουρα…
    4. Για να προστατευτείς από μεσαίο διαμέτρημα, π.χ. ένα καλάσνικοφ, θες βαλλιστική προστασία επιπέδου 3+ και αυτό το πράμα είναι αλεξίσφαιρες πλάκες, κεραμικές με βάρος και δεν μπαίνουν σε σάκο!
    5. Μια επίθεση, σε σχολείο, η στο δρόμο από εγκληματία, δε θα γίνει σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων! Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ακόμα και με λειόκαννο, η 45άρι πιστόλι, ακόμα κι αν είναι βαλλιστικής προστασίας 3α ο σάκος, δεν θα δουλέψει! Άσε που αν είναι, θα χρησιμοποιεί το υλικό dyneema για να γλιτώσει βάρος και όγκο, άρα θα κοστίσει πάνω από 200!
    6. Συμπέρασμα; Οι Αμερικανοί δίνουν τζάμπα λεφτά από φόβο που ούτως η άλλως θα πάνε χαμένα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *