15:47 - 23/02/2018

Στην αμερικανική αγορά βγήκε αλεξίσφαιρη σχολική τσάντα για να προστατεύονται οι μαθητές

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η αύξηση των πωλήσεων της αλεξίσφαιρης τσάντας είναι ενδεικτική του κλίματος φόβου που επικρατεί μεταξύ γονέων,μαθητών και διδακτικού προσωπικού.

Μετά και την τελευταία επίθεση ενόπλου σε σχολικό συγκρότημα στην Φλόριντα με 17 θύματα, μία αμερικανική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή αλεξίσφαιρων, αποφάσισε να λανσάρει μία αλεξίσφαιρη σχολική τσάντα, με σκοπό να προστατέψει τους μικρούς μαθητές από ανάλογες επιθέσεις.

Η εταιρία “Bullet Blocker” θεώρησε πως η τσάντα που παρέχει προστασία από σφαίρες και μαχαίρια θα γνωρίσει μεγάλη αποδοχή στις μαθητικές κοινότητες και δεν έπεσε έξω, καθώς οι πωλήσεις του προϊόντος της γνώρισαν ασυννήθιστη αύξηση της ημέρες μετά το μακελειό της προηγούμενης εβδομάδας.

Το κόστος της αγγίζει τα 200 δολάρια -στο οικονομικότερο μοντέλο της- ενώ η ίδια εταιρεία φημίζεται για αντίστοιχα project, όπου κατάφερε να κάνειε ανθεκτικά στις σφαίρες κοστούμια, μπουφάν αλλά και τζάκετ.

gazzetta.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ 02/23/2018 @ Φεβρουάριος 23, 2018 4:17 μμ

    Αλεξίσφαιρη τσάντα; Χμμμ… Αντιβαλλιστικές ιδιότητες έχει το νάυλον τύπου κόρντουρα το 700άρι, αν και το χαμηλότερο, μετά έρχεται το 1000άρι που χρησιμοποιεί ο στρατός για τα σακίδια μακράς διαβίωσης. ΟΜΩΣ! Η Εταιρία, είναι μόνο διαφήμηση, ΔΙΟΤΙ: Τι επίπεδο βαλλιστικής προστασίας έχει; Αν δεν έχει την προδιαγραφή NIJ τότε είναι αμφίβολη. Αν την έχει, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι επιπέδου είναι. 1. Το βαλλιστικό νάυλον απλά αντέχει από μικρά θραύσματα και ελαφρυά διασπορά. 2. Το επίπεδο βαλλιστικής προστασίας, παρέχει προστασία συγκεκριμένου αριθμού βολών ανά τύπο πυρομαχικών και διαμέτρημα και πάλι παίζει ρόλη η απόσταση, από την οποία θα δεχτεί την βολή, καθώς παραπάνω fps απ όσα για το κάθε διαμέτρημα αντέχει το κάθε επίπεδο βαλλιστικής προστασίας, θα πετύχουν διάτρηση. 3. Βαλλιστική προστασία επιπέδου 2α αντέχει από διαμετρήματα 9άρια και επιπέδου 2+ από βαρύτερες γομώσεις αυτών. Μιλάμε για προστασία ΜΟΝΟ από πιστόλια, η μικρά ημι-πολυβόλα αλλά και πάλι εξαρτάται από την απόσταση που θα βληθεί και από τον τύπο πυρομαχικών. 4. Βαλλιστική προστασία επιπέδου 3α προστατεύει από τα μικρότερα έως και 44άρι βαρυάς γόμωσης. Ανάλογα με την απόσταση βολής δύναται να προστατεύσει και από 45άρι σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης προστατεύει από διασπορά λειόκαννων, μονόβολα λειόκαννων ανάλογα με την απόσταση από την οποία θα βληθούν, (δηλαδή από 100 μέτρα απόσταση βολής και άνω). Η βαλλιστική προστασία 3α όμως, δεν δύναται να προστατεύσει από κάτι άλλο, π.χ. από ένα καλάσνικοφ, εκτός κι αν αυτό βληθεί από απόσταση άνω των 400 μέτρων και πάλι είναι αμφίβολο και παίζει ρόλο το διαμέτρημα. Για 3Α προστασία, υπάρχουν πατέντες σε λεπτό υλικό, πολυβινυλιοχλωρίδιου για να μπουν σε τσάντα, σίγουρα…
    4. Για να προστατευτείς από μεσαίο διαμέτρημα, π.χ. ένα καλάσνικοφ, θες βαλλιστική προστασία επιπέδου 3+ και αυτό το πράμα είναι αλεξίσφαιρες πλάκες, κεραμικές με βάρος και δεν μπαίνουν σε σάκο!
    5. Μια επίθεση, σε σχολείο, η στο δρόμο από εγκληματία, δε θα γίνει σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων! Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ακόμα και με λειόκαννο, η 45άρι πιστόλι, ακόμα κι αν είναι βαλλιστικής προστασίας 3α ο σάκος, δεν θα δουλέψει! Άσε που αν είναι, θα χρησιμοποιεί το υλικό dyneema για να γλιτώσει βάρος και όγκο, άρα θα κοστίσει πάνω από 200!
    6. Συμπέρασμα; Οι Αμερικανοί δίνουν τζάμπα λεφτά από φόβο που ούτως η άλλως θα πάνε χαμένα…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*