Σπίθα πολέμου από την Βουλγαρία: Καλεί τους Σκοπιανούς να δημιουργήσουν την «Β΄ Βουλγαρική Αυτοκρατορία» – Ξεσηκώνονται οι Αλβανοί

 

Όλο και πιο κοντά στη διάλυση βρίσκονται τα Σκόπια, με την Σόφια να καλεί το μικρό κρατίδιο των Βαλκανίων να επιτρέψει στις βουλγαρικές του ρίζες για να γίνει η «Δεύτερη Βουλγαρική Αυτοκρατορία.»

Την έκκληση αυτή έκανε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, στην τηλεόραση ‘Nova tv’.Σύμφωνα με τον Βούλγαρο ιστορικό, αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, διότι στα Βαλκάνια υπάρχουν δύο αλβανικά κράτη- το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία- αλλά υπάρχουν και δύο ελληνικά κράτη – η Ελλάδα και η Κύπρος. «Του Μιλένκο του είπα να παραμείνει στο αλβανικό τμήμα, αν διαιρεθούν τα Σκόπια, γιατί εδώ που είσαι βρίσκεται σε αναμονή τα παλληκάρια της 68ης ταξιαρχίας», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ αναφερόμενος στον Σκοπιανό δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι που έσπασε το μνημείο των Βούλγαρων στρατιωτών στο Καϊμακτσαλάν, αναφέρει το echedoros.gr

Και οι φωνές συνεχίζονται από την Βουλγαρία, με τον Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, επικεφαλής του κόμματος του βουλγαρικού VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) που είναι αδελφό κόμμα του Σκοπιανού VMRO-DPMNE (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα), παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στα Σκόπια.

Πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστεί η ηγεσία των Σκοπίων και να επιτρέψει την καθιέρωση της αλβανικής ως μιας επίσημης γλώσσας στη Βαρντάρσκα.

«Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε ενδέχεται αύριο να δεχθεί πιέσεις για μια de facto διάλυση του κράτους», αυτό αναφέρει ο ηγέτης του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θέλουμε οι συμπατριώτες μας στη «(ψευδο-) Μακεδονία, η πλειονότητα των οποίων είναι Βούλγαροι, να ζήσουν ειρηνικά και να είναι σίγουροι για το μέλλον των παιδιών τους και δεν θα επιτραπεί σε αυτούς να υποβληθούν σε επιθέσεις και σε κινδύνους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Το βουλγαρικό VMRO ανέκαθεν υποστήριζε μια ανεξάρτητη (σλαβική) Μακεδονία (στα αρχαία μακεδονικά εδάφη), ενώ ο Κίρο Γκλιγκόροφ (πρώτος πρόεδρος της FYROM) επέμενε στη χαλαρή ομοσπονδιακή σχέση και όχι σε μια κυρίαρχη χώρα.

Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ανεξαρτησία μιας χώρας με το όνομα «Μακεδονία», (γιατί αυτό πίστευε από τα τέλη του 19ου αιώνα), εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη στους (Βουλγάρους) αδελφούς μας στην Βαρντάρσκα, για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», σημειώνει το VMRO.

Για τη Βουλγαρία, «η ασφάλεια των συμπατριωτών μας που ζουν στην Βαρντάρσκα, αποτελεί εθνική προτεραιότητα της Βουλγαρίας και του VMRO, που είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στη χώρα. Η αποσταθεροποίηση της (ψευδο-)Μακεδονίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα της Βουλγαρίας και του VMRO.», τόνισε ο Καρακατσάνοφ. Tαυτόχρονα, η «Δημοκρατική Συμμαχία» των Αλβανών, πιστεύει ότι για το δρόμο προς την ειρήνη και την εσωτερική σταθερότητα, είναι απαραίτητο να σχηματισθεί μια νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση από τα κόμματα που παρουσιάζουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Το κράτος χαρακτηρίζεται από τέσσερα βασικά στοιχεία: τους ανθρώπους, τη γλώσσα, την επικράτεια και την κυριαρχία επί του εδάφους.»

Αυτά τα βασικά στοιχεία δεν απειλήθηκαν ούτε από το εσωτερικό, ούτε από το εξωτερικό. Όσον αφορά τα σύμβολα του κράτους, για την αλλαγή τους απαιτείται η συναίνεση, τουλάχιστον, 81 βουλευτών ή 50% της βούλησης των πολιτών μέσω ενός δημοψηφίσματος. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει αντί των αποφάσεων του Κοινοβουλίου, για τα εθνικά και δημοσίου συμφέροντος θέματα να αποφασίζουν οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στα σύμβολα του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο μια ισχυρή προπαγάνδα χειραγώγησης από τα media, θα κατέρρεε αφού οι πολίτες, αυτοί οι ίδιοι, θα αποφάσιζαν για όλα αυτά και αυτό μπορεί να γίνει με μια ειρηνική αλλαγή της κυβέρνησης που θα εξασφαλίσει το κράτος δικαίου, ως θεμελιωτή και εγγυητή των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών», αναφέρει η ‘Δημοκρατική Συμμαχία’.Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, προσθέτει ότι ποτέ δεν απειλήθηκε ο ενιαίος χαρακτήρας του κράτους και δεν υπάρχει καμία συνωμοσία διαχωρισμού και καταστροφής της χώρας ή άλλων ιδεών ή και υποστήριξη για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων, σημειώνει το σκοπιανό ‘PlusInfo’.

 
pentapostagma

Loading...

2 thoughts on “Σπίθα πολέμου από την Βουλγαρία: Καλεί τους Σκοπιανούς να δημιουργήσουν την «Β΄ Βουλγαρική Αυτοκρατορία» – Ξεσηκώνονται οι Αλβανοί

 1. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ says:

  Δηλαδή εμείς στην βόρεια Ελλάδα, θα γίνουμε Vardarska; Χαχαχα. Δηλ. θεωρούν οι Σλάβοι ότι θα μας αφομοιώσουν; Καλό αστείο! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΜΟΙΟΣΟΥΜΕ! Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν αφομοιώνεται!
  Αν γίνει αυτό, θα το κάνουν με αφορμή έναν Ελληνοτουρκικό πόλεμο και στην ουσία η Μακεδονία, θα διαμελιστεί απ την υπόλοιπη Ελλάδα, κάνοντάς μας στο μέλλον, έδαφος υπό Ρωσική γεωπολιτική επιροή. Όμως: Επειδή ήμεθα Έλληνες εδώ πάνω και παίρνουμε παράδειγμα απ τον Φίλιππο τον ΄Β και επιτέλους δεν θα χουμε το κράτος του Ελλαδιστάν να μας εμποδίζει, αφού θα μαστε μια ομοσπονδοποιημένη, αυτόνομη περιοχή, θα ξεκινήσουμε ένα ωραιότατο κίνημα, μιας και θα χουμε τους βόρειους ως συμμάχους, θα χτυπήσουμε Αλβανία δίχως εμπόδια απ το κωλοκράτος του Ελλαδιστάν, οπότε θα κάνουμε ότι έκανε ο Φίλιππος ο ΄Β και μετά δεν θα μας εμποδίσει τίποτα, να κάνουμε το ίδιο και στην νοτιότερη Ελλάδα. Μ αυτόν τον τρόπο και έχοντας καλές σχέσεις με τα βόρεια Βαλκάνια, έχοντας πάρει και εδάφη απ την Αλβανία, δηλ. βόρεια Ήπειρο, θα φέρουμε στο αυτόνομο κράτος μας, με Ελληνική ταυτότητα που θα ναι και την Ήπειρο και την Θεσσαλία και αν οι νότιοι έχουν αντίρηση ας μας ΞΑΝΑ συναντήσουν σε άλλη μια ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ όπου θα καθορίσει ξανά, την κυριαρχία των Μακεδόνων στην Ελλάδα, ιδρύοντας για άλλη μια φορά, το κράτος του Αλεξάνδρου! Και μετά αγαπητοί φίλοι, έχοντας ως συμμάχους και τους βόρειους Βαλκανικούς λαούς, ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ κάθε θρασύτατο Βάρβαρο που θα τολμήσει να τα βάλει με την Ελλάδα! Είθε το παράδειγμα του Φιλίππου του ΄Β και του Αλεξάνδρου το Μέγα, να μας καθοδηγήσει στην νίκη!
  (Φυσικά αστείευομαι αλλά θέλω να περάσω το μήνυμα, πως ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σχέδιο του εχθρού η έστω άλλων δυνάμεων, μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας). Και τι στον κόσμο, απ το να γλιτώσουμε απ το κράτος των Αθηνών, διότι μετά δεν χρειάζεται ν ανυσηχούμε, διότι δεν θα τους έχουμε ως εμπόδιο, οπότε δεν θα υπάρχουν όρια, θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.
  Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση καταστάσεων, θα υπάρξει και »Δημοσθένης» ο οποίος ως λαμόγιο δυτικών συμφερόντων, θα αποκαλλεί τον Φίλιππο Βάρβαρο, όπως και τότε, γιατι θέλει αυτός τον έλεγχο για λογαριασμό των δυτικών, αντί να ενωθεί με μας και να ανακυρήξουμε, το νέο Ελληνικό έθνος, ελεύθερο από ξένα συμφέροντα. Αλλά μια νέα ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ, θα τον κάνει να βγάλει τον σκασμό!
  Διότι λαμόγια θα υπάρξουν και κρίμα να φτάσουμε σε »Χαιρώνειες»
  (Όσοι δεν καταλάβατε, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, ν ανοίξετε κανα βιβλιο να διαβάσετε για τον Φίλιππο, να μορφωθείτε και να δείτε πως γίνεται η στρατηγική)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *