Σπάνιο είδος σφήκας που μετατρέπει τις αράχνες σε… ζόμπι ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Η φύση είναι απίστευτη και δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, στον Αμαζόνιο ανακαλύφθηκε ένα άγνωστο είδος σφήκας, το οποίο μετατρέπει τις αράχνες σε… υποτακτικά και άβουλα πλάσματα, τα οποία στη συνέχεια γίνονται τροφή για τις προνύμφες των σφηκών.

Η διαδικασία αρχίζει αφότου η σφήκα αφήσει τα αυγά της στο υπογάστριο της αράχνης, την οποία επίσης αφαιμάσσει κατά κάποιο τρόπο.

Οι εντομολόγοι από το Πανεπιστήμιο British Columbia στον Καναδά εντόπισαν αυτές τις σφήκες στο Εκουαδόρ.

Όπως είπαν, οι αράχνες αφού… υπνωτιστούν εγκαταλείπουν τις αποικίες τους, φτιάχνουν νέα κουκούλια και εκεί γίνονται… βορά για τις προνύμφες των σφηκών!

Ο επικεφαλής του τμήματος Ζωολογίας του British Columbia, Philippe Fernandez-Fournier είπε ότι είχε παρατηρηθεί και παλιότερα να κοντρολάρουν οι σφήκες τη συμπεριφορά των αραχνών, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι μερικές από τις αράχνες είχαν προσβληθεί από ξενιστή, από παρασιτική προνύμφη και έφυγαν από τις αποικίες τους τριγυρνώντας δεξιά κι αριστερά.

Αυτό όμως δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο και τους τράβηξε την προσοχή, οπότε άρχισαν να κρατούν σημειώσεις και να παρατηρούν τι συνέβαινε.

«Οι σφήκες κυριολεκτικά κατακτούν το σώμα και των εγκέφαλο των αραχνών» είπε η ερευνήτρια Samantha Straus, που τόνισε ότι για τις μικρές αραχνούλες αυτή η διαδικασία είναι πολύ επικίνδυνη!

Πηγή: The Sun

hreader.gr

One thought on “Σπάνιο είδος σφήκας που μετατρέπει τις αράχνες σε… ζόμπι ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο

  1. Βιοχημικονευρολογικός ιός. says:

    Και κάπως έτσι, ξεκινάει η έρευνα και ανάπτυξη βιολογικού όπλου, με βοήθημα ήδη υπάρχονται ναρκωτικά ελέγχου του νευρικού συστήματος.

    Βιολογικός παράγοντας + Νευρολογικός παράγοντας = Βιονευρολογικό όπλο.

    Βιολογικός παράγοντας που μεταφέρεται μέσω ιού, Νευρολογικός παράγοντας που μεταφέρεται μέσω στοιχείων της ύλης, είτε μέσω νερού, είτε μέσω αέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *