ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Σλοβακία: Φονική σύγκρουση τρένου με λεωφορείο

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες – Φόβοι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δυστύχημα, θα αυξηθεί

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο σε ισόπεδη διάβαση στη νότια Σλοβακία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

«Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα και άλλοι πέντε χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια», δήλωσε η Πέτρα Κλιμεσόβα, εκπρόσωπος των σλοβακικών υπηρεσιών διάσωσης.

«Φοβάμαι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δυστύχημα θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα (6 μ.μ. ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Νοβέ Ζάμκι, στη νοτιοδυτική Σλοβακία, 110 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα, καθώς η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το διεθνές δρομολόγιο από την Πράγα στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Η εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων Βλαντίμιρα Μπαχίλοβα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο μηχανοδηγός «φέρει εγκαύματα καθώς η αμαξοστοιχία έπιασε φωτιά». Διευκρίνισε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε σε ισόπεδη διάβαση που προστατεύεται από φράγματα και είναι εξοπλισμένη με φωτεινούς σηματοδότες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει επιβάτες δίπλα σε ένα μερικώς φλεγόμενο τρένο, ενώ πυκνός γκρίζος καπνός υψώνεται στον ουρανό.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πόλη και τοπίο στο ΣουδάνΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Νέοι βομβαρδισμοί σε Νιάλα και Ουάντ Μαντάνι – Drone χτύπησε μεγάλη εγκατάσταση καυσίμων

Εκτόξευση πυραύλου SpaceXTech

SpaceX: Το Starship μπήκε για πρώτη φορά σε τροχιά – Ιστορικό ορόσημο για το πρόγραμμα Artemis

Νυχτερινός φωτισμός ευρωπαϊκής πόλης και ενεργειακή κρίσηΔΙΕΘΝΗ

«Σβήστε τα φώτα»: Η Κομισιόν επαναφέρει μέτρα τύπου 2022 ενόψει χειμώνα – Πίεση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *