Συνθετική κάνναβη προκάλεσε «επιδημία ζόμπι» στη Νέα Υόρκη!

Το θέαμα ήταν αλλόκοτο ακόμα και για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης: καμιά τριανταριά άνθρωποι τρέκλιζαν στο πεζοδρόμιο, με το βλέμμα τους κενό και τα χέρια τους να τρεμοπαίζουν. Τα σποραδικά βογγητά τους έδιναν έμφαση στο επείγον της κατάστασης.

Η «επιδημία ζόμπι», όπως την βάφτισαν οι γιατροί, χτύπησε 33 άτομα σε μια γειτονιά του Μπρούκλιν στις 12 Ιουλίου. Αιτία ήταν ένα συνθετικό κανναβινοειδές, δεκάδες φορές πιο ισχυρό από την ίδια την κάνναβη, αναφέρουν ερευνητές στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Ευτυχώς, όλοι επέζησαν χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Δεκάδες συνθετικά κανναβινοειδή, τα οποία αναπτύχθηκαν από φαρμακοβιομηχανίες, εργαστήρια ή τρελούς επιστήμονες, έχουν φτάσει τα τελευταία χρόνια στην αγορά. Συνδέονται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου με τα δραστικά συστατικά της κάνναβης, είναι όμως έως και 100 φορές πιο δραστικά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες όπως βλάβες στην καρδιά, υπερθερμία και νεφρική βλάβη.

Η συνθετική κάνναβη διαλύεται συνήθως σε υγρά και ψεκάζεται σε ξερά φύλλα από άσχετα φυτά. Για να παρακάμπτεται η νομοθεσία κατά των ναρκωτικών, τα συνθετικά κανναβινοειδή συχνά πωλούνται ως «αρωματικά χώρου» ή άλλα προϊόντα που δεν προορίζονται για ανθρώπινη χρήση.

Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για την «επιδημία» στο Μπρούκλιν, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο ανέλυσαν το χόρτο που βρήκαν στην κατοχή ενός θύματος, τυλιγμένο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που έγραφε «AK-47 24 Karat Gold».Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Η χημική ανάλυση έδειξε ότι το χόρτο είχε ψεκαστεί με την ουσία AMB-FUBINACA, ένα ισχυρό συνθετικό κανναβινοειδές παρόμοιο με μια ουσία που αναπτύχθηκε από τη Pfizer το 2009 για τη μελέτη των κανναβινοειδών υποδοχέων στον εγκέφαλο.

Όπως σχολιάζουν ανεξάρτητοι ερευνητές στο δικτυακό τόπο του Science, το AMB-FUBINACA ευτυχώς προκάλεσε λιγότερες σοβαρές παρενέργειες σε σχέση με άλλα συνθετικά κανναβινοειδή.

Μια μακράν πιο επικίνδυνη ουσία είναι το MDMB-CHMICA. Σύμφωνα με φετινή έκθεση της Europol και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εθισμού στα Ναρκωτικά, η συγκεκριμένη συνθετική κάνναβη συνδέεται με τουλάχιστον 71 περιστατικά σοβαρών παρενεργειών σε οκτώ χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων 29 θανάτων.

πηγή

4 thoughts on “Συνθετική κάνναβη προκάλεσε «επιδημία ζόμπι» στη Νέα Υόρκη!

  1. μια χαρα!! says:

    ρε σεις , με κανα 4αρτο η 5εμτο μνημονιο θα ναι σαν χεις καπνισει ραδιενεργη και οχι συνθετικη…ηδη περπαταμε και παραμιλαμε σαν ζομπι…

  2. Αυτό είναι πρεζόφουντα, όχι χασίς... says:

    Να ψωνίζουν από την Καλαμάτα! Καθαρό, Ελληνικό, ελαφρύ και ευχάριστο. Χαχαχα, άκους εκεί, μάθαμε τώρα τα εισαγόμενα και στην Ελλάδα, Ολλανδικά και μπούρδες… Ντόπια ποιότητα να παίρνετε, στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *