Η Συνωμοσία της αγελάδας!!!

Η συνωμοσία της αγελάδας το μυστικό της βιωσιμότητας!!!
Ένα ντοκυμαντέρ που πρέπει να το δουν όλοι!!!

Ένα σοκαριστικό από πολλές απόψεις ντοκιμαντέρ που μας καλεί να επανεξετάσουμε τον τρόπο ζωής μας και παρά τις σκληρές αλήθειες που παρουσιάζει, το πετυχαίνει με ευχάριστο και ζωντανό τρόπο.

Το Cowspiracy, τίτλος που παίζει με τις λέξεις «συνωμοσία» και «αγελάδα», αναδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον η καταστροφικότερη βιομηχανία του πλανήτη, η κτηνοτροφία. Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία, η κτηνοτροφία, είναι η βασικότερη αιτία της αποψίλωσης των δασών και της καταστροφής του Αμαζονίου, της σπατάλης και της ρύπανσης των υδάτων και υπεύθυνη για περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ακόμα και από τις παγκόσμιες μεταφορές-αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τρένα και πλοία μαζί! Είναι επίσης πρωταρχική αιτία της εξαφάνισης των ειδών, της διάβρωσης του εδάφους αλλά και των ωκεάνιων νεκρών ζωνών.

Το ντοκιμαντέρ αυτό κάνει και μία κριτική σε μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις καθώς οι δημιουργοί του Kip Andersen και Keegan Kuhn συνάντησαν την άρνηση των εκπροσώπων τους να μιλήσουν για το θέμα, ενώ παράλληλα βλέπουμε και τη χρηματοδότηση της ταινίας να σταματάει απότομα, καταδεικνύοντας έτσι την τεράστια και συνεχώς αυξανόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη που κατέχει αυτή η βιομηχανία.

Τέλος, πέρα από την κριτική, αναζητάει και ένα βιώσιμο μοντέλο παραγωγής της τροφής μας και αναλύει την επίδραση καθενός από αυτά στο περιβάλλον.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

KATOXIKA NEA

Loading...

3 thoughts on “Η Συνωμοσία της αγελάδας!!!

  1. Ανώνυμος says:

    ΑΝ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΤΡΑΝΗΣ. ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ… Α ΡΕ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ»!

  2. Bill Haynes says:

    Βρέ ηλίθιοι, οι αγελάδες και τα προβατάκια καθαρίζουν τα ζιζάνια από τους αγρούς και τους ελαιώνες και παράγουν μαλί, δέρμα και γαλακτοκομικά. Αλλά εσείς προτιμάται να τρώτε χημικές κρεατόμαζες, γιατί είναι πιό υγειηνές για σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *