Το σύμπαν είναι ένα γιγάντιο ολόγραμμα, λέει Έλληνας επιστήμονας

Το περιβάλλον που ζούμε προκύπτει από μια δισδιάστατη επιφάνεια στα σύνορα του σύμπαντος, υποστηρίζει ο καθηγητής Κώστας Κενδέρης και τονίζει πως έγινε σπουδαίο βήμα για την κατανόηση της γέννησης των πάντωνΤις πρώτες απτές ενδείξεις από παρατηρήσεις ότι το σύμπαν μας δεν αποτελεί παρά ένα γιγάντιο και πολύπλοκο ολόγραμμα, μέσα στο οποίο όλοι ζούμε, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Κώστα Σκενδέρη, καθηγητή Μαθηματικών Επιστημών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Η θεωρία αυτή έχει υποστηριχθεί εδώ και χρόνια, αλλά έως τώρα δεν υπήρχαν δεδομένα για να την υποστηρίξουν. Τώρα, οι φυσικοί και αστροφυσικοί από τη Βρετανία, την Ιταλία και τον Καναδά, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσικής «Physical Review Letters», ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ανωμαλίες στην κοσμική μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου (η οποία εμφανίσθηκε 375.000 χρόνια μετά το «Μπιγκ Μπανγκ»), οι οποίες παραπέμπουν σε μια ολογραφική εξήγηση του σύμπαντος.

Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ενδείξεις περί σύμπαντος-ολογράμματος στις παρατηρήσεις της μικροκυματικής ακτινοβολίας υποβάθρου από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο «Πλανκ» είναι τόσες, όσες και εκείνες που στηρίζουν την παραδοσιακή εξήγηση για το σύμπαν, με βάση τη θεωρία του «κοσμικού πληθωρισμού».

Η ιδέα του ολογραφικού σύμπαντος πρωτοεμφανίσθηκε στη δεκαετία του ’90 και, σε γενικές γραμμές, υποστηρίζει ότι όλη η πληροφορία που συνιστά την τρισδιάστατη πραγματικότητα της ζωής μας (συν τον χρόνο), εμπεριέχεται σε μια δισδιάστατη επιφάνεια στα σύνορα της πρώτης.

Όπως λέει ο Κενδέρης, βασικός υπέρμαχος διεθνώς της εν λόγω θεωρίας, «φανταστείτε ότι οτιδήποτε βλέπετε, νιώθετε και ακούτε σε τρεις διαστάσεις, καθώς και η αντίληψη του χρόνου, στην πραγματικότητα πηγάζει από ένα επίπεδο πεδίο δύο διαστάσεων. Η ιδέα είναι παρόμοια με εκείνη των συνηθισμένων ολογραμμάτων, στα οποία μια τρισδιάστατη εικόνα κωδικοποιείται σε μια δισδιάστατη επιφάνεια, όπως σε ένα ολόγραμμα πάνω σε μια πιστωτική κάρτα. Όμως, εν προκειμένω, όλο το σύμπαν είναι έτσι κωδικοποιημένο!».

Ένα σχετικό παράδειγμα αφορά το σινεμά, όταν κανείς βλέπει μια ταινία σε 3D. Οι εικόνες φαίνεται να έχουν ύψος, πλάτος και βάθος, αλλά όλες προέρχονται από μια οθόνη δύο διαστάσεων. Στο σύμπαν-ολόγραμμα μπορούμε επιπλέον να αγγίξουμε τα αντικείμενα και έτσι η «προβολή» τους φαίνεται «πραγματική» από τη δική μας οπτική γωνία.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η ολογραφία συνιστά ένα τεράστιο άλμα προόδου στον τρόπο που σκεπτόμαστε για τη δομή και τη δημιουργία του σύμπαντος», τονίζει ο Σκενδέρης και ελπίζει ότι η ολογραφική θεωρία μπορεί να συμφιλιώσει σε ένα ενοποιημένο κοσμολογικό μοντέλο τις έως σήμερα «εχθρικές» θεωρίες της γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν και τις κβαντικές.

«Η έρευνά μας μάς πάει ένα βήμα ακόμη προς αυτή την κατεύθυνση», όπως λέει και αισιοδοξεί ότι η νέα μελέτη ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω κατανόηση του αρχέγονου σύμπαντος και του πώς αναδύθηκαν ο χώρος και ο χρόνος.

Ο Κ.Σκενδέρης αποφοίτησε το 1991 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσααλονίκης και πήρε το διδακτορικό του στη θεωρητική σωματιδιακή φυσική το 1996 από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (SUNY). Υπήρξε επίκουρος καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ (2001-2003), αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του ‘Αμστερνταμ της Ολλανδίας (2003-2012) και από 2012 έως σήμερα είναι καθηγητής στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, καθώς επίσης διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Θεωρίας Αστροφυσικής και Βαρύτητας του ίδιου πανεπιστημίου.

protothema.gr

Loading...

6 thoughts on “Το σύμπαν είναι ένα γιγάντιο ολόγραμμα, λέει Έλληνας επιστήμονας

 1. ΜΑΓΕΙΑ VS ΕΠΙΣΤΗΜΗ says:

  Κοίτα να δείς αποκαλύψεις… όσοι ασχολούμαστε με τη ΜΑΓΕΙΑ, αυτό το γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες. Τώρα έρχεται η «επιστήμη» να πεί μια από τα ίδια!!! χαχαχα! Αν οι επιστήμονες ήταν αποκρυφιστές, θα είχαν απαντήσει πιο νωρίς τα ερωτήματά τους, τώρα πολύ καθυστερημένα το πηγαίνουν το θέμα.
  https://www.youtube.com/watch?v=6lpEdDdd9l4

 2. Η αλήθεια του MATRIX says:

  Κοίτα να δεις αποκαλύψεις… όσοι ασχολούμαστε με τη ΜΑΓΕΙΑ, αυτό το γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες. Τώρα έρχεται η «επιστήμη» να πεί μια από τα ίδια!!! χαχαχα! Αν οι επιστήμονες ήταν αποκρυφιστές, θα είχαν απαντήσει πιο νωρίς τα ερωτήματά τους, τώρα πολύ καθυστερημένα το πηγαίνουν το θέμα. Big Bang δεν υπήρξε ποτέ. Ο χρόνος και η απόσταση είναι ψευδαισθήσεις και όχι όπως νομίζει το παιδικό μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. Η πραγματικότητα που ζούμε Είναι ένα Όνειρο (ένα MATRIX), Συλλογικό Όνειρο το λέμε διότι συνδημιουργείται από την παρατήρηση πολλών όντων, δε διαφέρει από τα όνειρα που βλέπουμε τη νύχτα η μόνη διαφορά είναι ότι τη νύχτα βιώνεις την εμπειρία του Ατομικού Ονείρου, ενώ όταν ξυπνήσεις βρίσκεσαι πάλι στο Συλλογικό Όνειρο. Στο Ολογραμματικό αυτό σύμπαν στην τροφική αλυσίδα πάνω από τον άνθρωπο υπάρχουν οι Βρικόλακες (όχι δεν πίνουν αίμα, ούτε έχουν σχέση με τις ταινίες), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια δική τους Συλλογική Πραγματικότητα μέσα στο ΟΝΕΙΡΟ, έτσι όταν πεθάνει το σάρκινό τους σώμα, σώζεται το πνευματικό τους Αστρικό Σώμα. Ενώ ο απλός άνθρωπος πηγαίνει σε ένα Λευκό Φως, όπου εκεί βιώνει παραδεισένιες εμπειρίες (για λίγο όμως) χωρίς να συνειδητοποιεί ότι σιγά-σιγά το Λευκό Φώς τον απορροφά και ανακυκλώνει το Αστρικό του Σώμα. Στο τέλος έρχεται ο Δεύτερος Θάνατος για τον απλό άνθρωπο. Οι Βρικόλακες έχουν τους ανθρώπους ως μπαταρίες και τρέφονται από την ψυχική ενέργειά μας, από την αύρα μας, η Ζωτική Ενέργεια (Lifeforce) είναι η πηγή της αιώνιας ζωής, στην ουσία οι βρικόλακες συνειδητοποίησαν το πως λειτουργεί το Ολογραμματικό Σύμπαν και εκμεταλλεύτηκαν την απόκρυφή γνώση προς όφελος τους. Θα αναρωτιέστε ίσως ποιός δημειουργεί αυτό το Σύμπαν; Εσείς το δημιουργείτε, διότι πίσω από κάθε τι που υπάρχει βρίσκεται ο Αιώνιος Παρατηρητής, ο Παντεπόπτης Οφθαλμός, ο Μέγας Αρχιτέκτονας. Εσείς είστε αυτός!!! Ο Αληθινός Ενδότερος Εαυτός σας πίσω από την Ανθρώπινη ταυτότητα του νευρικού συστήματος είναι ο ΘΕΟΣ, είναι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ. Δεν είστε το Σώμα σας, έχετε την εμπειρία του Σώματος, δεν είστε οι πέντε αισθήσεις σας, έχετε την εμπειρία τους, κανείς δεν μπορεί να είναι η εμπειρίες που έχει, κανείς δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα αυτό που έχει! Όταν κοιτάτε μπροστά σας μια κόλλα χαρτί, αναγνωρίζετε ότι δεν είστε το χαρτί. Δεν είστε οι Εμπειρίες σας, αλλά έχετε τις εμπειρίες. Η γήινη προσωπικότητά, το ανθρώπινο Εγώ σας, αποτελεί εμπειρία και δεν είστε αυτό. Είστε αυτός που έχει κάθε εμπειρία, ο ένας Δημιουργός Θεός που παράγει το Ολόγραμμα!!!

 3. Η αλήθεια του MATRIX says:

  Κοίτα να δεις αποκαλύψεις… όσοι ασχολούμαστε με τη ΜΑΓΕΙΑ, αυτό το γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες. Τώρα έρχεται η «επιστήμη» να πεί μια από τα ίδια!!! χαχαχα! Αν οι επιστήμονες ήταν αποκρυφιστές, θα είχαν απαντήσει πιο νωρίς τα ερωτήματά τους, τώρα πολύ καθυστερημένα το πηγαίνουν το θέμα. Big Bang δεν υπήρξε ποτέ. Ο χρόνος και η απόσταση είναι ψευδαισθήσεις και όχι όπως νομίζει το παιδικό μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. Η πραγματικότητα που ζούμε Είναι ένα Όνειρο (ένα MATRIX), Συλλογικό Όνειρο το λέμε διότι συνδημιουργείται από την παρατήρηση πολλών όντων, δε διαφέρει από τα όνειρα που βλέπουμε τη νύχτα η μόνη διαφορά είναι ότι τη νύχτα βιώνεις την εμπειρία του Ατομικού Ονείρου, ενώ όταν ξυπνήσεις βρίσκεσαι πάλι στο Συλλογικό Όνειρο. Στο Ολογραμματικό αυτό σύμπαν στην τροφική αλυσίδα πάνω από τον άνθρωπο υπάρχουν οι Βρικόλακες (όχι δεν πίνουν αίμα, ούτε έχουν σχέση με τις ταινίες), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια δική τους Συλλογική Πραγματικότητα μέσα στο ΟΝΕΙΡΟ, έτσι όταν πεθάνει το σάρκινό τους σώμα, σώζεται το πνευματικό τους Αστρικό Σώμα. Ενώ ο απλός άνθρωπος πηγαίνει σε ένα Λευκό Φως, όπου εκεί βιώνει παραδεισένιες εμπειρίες (για λίγο όμως) χωρίς να συνειδητοποιεί ότι σιγά-σιγά το Λευκό Φώς τον απορροφά και ανακυκλώνει το Αστρικό του Σώμα. Στο τέλος έρχεται ο Δεύτερος Θάνατος για τον απλό άνθρωπο. Οι Βρικόλακες έχουν τους ανθρώπους ως μπαταρίες και τρέφονται από την ψυχική ενέργειά μας, από την αύρα μας, η Ζωτική Ενέργεια (Lifeforce) είναι η πηγή της αιώνιας ζωής, στην ουσία οι βρικόλακες συνειδητοποίησαν το πως λειτουργεί το Ολογραμματικό Σύμπαν και εκμεταλλεύτηκαν την απόκρυφή γνώση προς όφελος τους. Θα αναρωτιέστε ίσως ποιός δημειουργεί αυτό το Σύμπαν; Εσείς το δημιουργείτε, διότι πίσω από κάθε τι που υπάρχει βρίσκεται ο Αιώνιος Παρατηρητής, ο Παντεπόπτης Οφθαλμός, ο Μέγας Αρχιτέκτονας. Εσείς είστε αυτός!!! Ο Αληθινός Ενδότερος Εαυτός σας πίσω από την Ανθρώπινη ταυτότητα του νευρικού συστήματος είναι ο ΘΕΟΣ, είναι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ. Δεν είστε το Σώμα σας, έχετε την εμπειρία του Σώματος, δεν είστε οι πέντε αισθήσεις σας, έχετε την εμπειρία τους, κανείς δεν μπορεί να είναι οι εμπειρίες που έχει, κανείς δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα αυτό που έχει! Όταν κοιτάτε μπροστά σας μια κόλλα χαρτί, αναγνωρίζετε ότι δεν είστε το χαρτί. Δεν είστε οι Εμπειρίες σας, αλλά έχετε τις εμπειρίες. Η γήινη προσωπικότητά, το ανθρώπινο Εγώ σας, αποτελεί εμπειρία και δεν είστε αυτό. Είστε αυτός που έχει κάθε εμπειρία, ο ένας Δημιουργός Θεός που παράγει το Ολόγραμμα!!!
  «La Vampires and Matrix Metals – ‘So Unreal'»
  https://www.youtube.com/watch?v=pCQUkET8KV8

 4. big bang motha fucka says:

  genikh 8ewria sxetikothtas, big bang, xwroxronos, ologrammata, 8ewrhtikh-ma8hmatikh fysikh kai enas malakas ellhnas kerasaki sthn tourta. Sta moutra sas hli8ioi harrypoterades kai me tis ygeies sas

 5. ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ says:

  Τώρα σοβαρά μιλάς;
  A ναι και πως θα ξηγήσεις ρε μάστορα την αντανάκλαση ραδιοκυμάτων από τους πλανήτες;
  Δείξε μου έναν που να πιστεύει ψευδοθεωρίες του ψευτη Αιντσαιν που για χάρη των τραπεζιτών παραπλάνησαν τον άνθρωπο μην τυχών ανακαλύψει Αιθέρα από όπου έπαιρνε ενέργεια ο Τέσλα.
  Σε ποιόν πουλάς φουμαρα, και δεν είναι 3d ο κόσμος μας προς το παρόν ξέρουμε και την 4 διάσταση που είναι ο χρόνος.
  Εγκεφαλογράφημα πρέπει να κάνεις όχι ολόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *