Σφίγγει ο κλοιός στη Βενεζουέλα- Χρεοκόπησε η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού

Χρεοκόπησε η κρατική ηλεκτρική εταιρεία της Βενεζουέλας Electricidad de Caracas καθώς δεν κατόρθωσε να προβεί στην πληρωμή του ομολογιακού δανείου ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την ανακοίνωση της Wilmington Trust που κατέχει χρεόγραφα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Wilmington Trust η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού ήδη είχε καθυστερήσει τις πληρωμές ένα μήνα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Russ Dallen, ο διευθύνων σύμβουλός της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για την πρώτη «επίσημη ανακοίνωση χρεοκοπίας» ενώ για να περιγράψει την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα είπε πως αυτή η περίπτωση, είναι «σαν το καναρίνι που χρησιμοποιούν οι ανθρακωρύχοι για να ελέγξουν αν ο αέρας είναι καθαρός».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω των ανησυχιών για χρεοκοπία και του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα Petroleos de Venezuela (PDVSA) με τη Διεθνή Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) να καλείται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα την τύχη του.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η κυβέρνηση και (η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία) PDVSA θα χρεοκοπήσουν», προέβλεψε χθες Πέμπτη ο Edward Glossop, αναλυτής της Capital Economics.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Με πληροφορίες από CNBC.

pentapostagma

4 thoughts on “Σφίγγει ο κλοιός στη Βενεζουέλα- Χρεοκόπησε η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού

  1. aeras dunatos says:

    Ας πάρουν τον Καζάκη. Έχουν και έτοιμα πετρέλαια, όχι σαν εμάς που στην καλύτερη θέλουμε 10 χρόνια για να βγει πετρέλαιο προς πώληση.

  2. Ανώνυμος says:

    Καλά πόσο κουτόχορτο τρώμε όλοι μας;;;
    Θα πτωχεύσουν εταιρείες που παράγουν ενέργεια και δεν πτωχεύουν χώρες που χρωστάνε τα μαλιοκέφαλά τους;;;
    (πχ ΗΠΑ – Γερμανία κλπ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *