ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα: Βίντεο από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης

· Κατοχικά Νέα

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε απόγευμα της Τρίτης (21/8), στις 17:31 τοπική ώρα, στις βόρειες ακτές της Βενεζουέλας, σύμφωνα με ανακοίνωση του το Αμερικάνικου Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Από την πλευρά του, και το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε το σεισμό στα 7,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 112χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ένα μεγάλο τμήμα της Καραϊβικής, ενώ στη Βενεζουέλα, ταρακουνήθηκαν κτήρια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού (Pacific Tsunami Warning Center PTWC) αρχικά εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις παραθαλάσσιες περιοχές της Βενεζουέλας, της Γρενάδας και του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, σημειώνοντας ότι τα κύματα μπορεί να φτάσουν μέχρι και 300 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού.

Στη συνέχεια το PTWC σε νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατόπιν εκτίμησης όλων των δεδομένων, δεν υφίσταται κίνδυνος για τσουνάμι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες, ωστόσο από τη δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε κτήρια και σταθμευμένα οχήματα.

newsbomb.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *