in

Σε καραντίνα το 25μελές πλήρωμα του «Μερμπαμπού»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Υπό πλήρη έλεγχο έχουν οι υγειονομικές αρχές την κατάσταση όσο αφορά το δεξαμενόπλοιο «Μερμπαμπού» με σημαία Μάλτας στο οποίο εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 18 από τα 25 μέλη του πληρώματός του.

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά. Κατέπλευσε από λιμάνι «Seyhan» της Τουρκίας έμφορτο με πετρέλαιο το οποίο ξεφόρτωσε στις 28 Ιουλίου στα ΕΛ.ΠΕ. και κατευθύνθηκε ανοιχτά του λιμανιού περιμένοντας νέο ναύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι 16 που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό εκ των οποίων μόνο ένας παρουσιάζει πυρετό δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα και γι αυτό τον λόγο ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να μη νοσηλευτούν σε νοσοκομείο αλλά να παραμείνουν σε καραντίνα μέσα στο πλοίο όπως και οι υγιείς συναδελφοί τους.

Μετά την λήξη της καραντίνας οι 25 ναυτικοί θα επαναπατριστούν. Όλο το πλοίο θα απολυμανθεί και θα ανέβει σε αυτό καινούργιο πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο ανήκει σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία.

Όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν στείλει οδηγίες στα πληρώματά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία.

Στέλνουν φάρμακα, στολές ειδικές για να τις φοράνε όσοι θα επικουρούν κάποιον συνάδελφό τους που νοσήσει πάνω στο πλοίο. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες απομόνωσης για όσους από το πλήρωμα παρουσιάσουν συμπτώματα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφοράς ITF και το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS) έκαναν έκκληση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πληρωμάτων.

Για όσους τονίζουν ότι η κατάσταση εγκλωβισμού πάνω σε ένα πλοίο είναι αγχωτική οι ειδικοί απαντούν:

«Για τους ναυτικούς των οποίων η διάρκεια της σύμβασής τους είναι από τέσσερις έως επτά μήνες δεν είναι πρόβλημα να παραμείνουν στο πλοίο παραπάνω χρόνο, καθώς κατά τη μετακίνησή τους προς τα σπίτια τους μπορεί να προσβληθούν ή να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία άλλων» και προσθέτουν:

«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά πρέπει να διασφαλίζουμε ότι τα πληρώματα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα και αυστηρά μέτρα προστασίας ώστε να μην επιτρέψουν την εμφάνιση κρουσμάτων»

Οι γενικού περιεχομένου οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό πάνω στα πλοία είναι οι εξής:

– Όσοι ανεβαίνουν στο πλοίου για επαγγελματικούς λόγους-επιθεωρητές-πιλότοι κα- θα πρέπει να παραμένουν όσο χρειάζεται και ούτε λεπτό παραπάνω.
– Τα μέλη πληρώματος να τηρούν απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια συναντήσεων με επισκέπτες και να επισημαίνουν σε αυτούς ότι πρέπει να προσέχουν.

– Τα πλοία πρέπει να εφοδιάζονται με γάντια μίας χρήσης για όλους τους επισκέπτες αλλά και το πλήρωμα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να τα φοράνε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο πλοίο και να τα βγάζουν μετά την αποβίβασή τους.

– Τα πλοία πρέπει να έχουν ειδικούς μετρητές θερμοκρασίας σώματος προκειμένου να εντοπίζουν ποιοι έχουν πυρετό και είναι ύποπτοι

– Δίνεται έγκριση στους πλοιάρχους για αύξηση της τροφοδοσίας του πλοίου ώστε να υπάρχουν αποθέματα.

protothema.gr

Report

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάτι: Το μακάβριο μυστικό του νεκροταφείου της Νέας Μάκρης

Αλλάξτε τρόπο σκέψης…