Σαν Ντιέγκο: 23 τραυματίες από κατάρρευση κλιμακοστασίου – 118 κρατούμενες εκκενώνουν πτέρυγα Σωφρονιστικού Ιδρύματος μετά τον εντοπισμό έντονης χημικής οσμής.

Σαν Ντιέγκο: Σωφρονιστικό Ίδρυμα/κέντρο κράτησης Otay Mesa Detention Center (ICE)

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 [1111]

118 κρατούμενες χρειάστηκε να εκκενώσουν πτέρυγα του ιδρύματος αργά το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τον εντοπισμό έντονης χημικής οσμής στο εσωτερικό της.

Η εκπρόσωπος της ICE, Lauren Mack δήλωσε το Σάββατο ότι οι γυναίκες οδηγήθηκαν στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου κράτησης του Otay Mesa στο Σαν Ντιέγκο, όπου το ιατρικό προσωπικό τις εξέτασε προκειμένου να διαπιστώσει εάν κάποια από αυτές χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Όλες οι κρατούμενες διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο και μεταφέρθηκαν πίσω στην εγκατάσταση όταν κρίθηκε ασφαλές, περίπου 2,5 ώρες μετά την πρώτη ανίχνευση της οσμής. Σύμφωνα με τη Mack,  η δυσοσμία αναγνωρίστηκε ως ουσία απογύμνωσης δαπέδου κοντά στην είσοδο της μονάδας.

Πηγή USnews

Σαν Ντιέγκο: 21 παιδιά και 2 ενήλικες τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση κλιμακοστασίου σε συγκρότημα ψυχαγωγίας.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, 08:00 μ.μ. 

Οι αρχές δήλωσαν ότι 21 παιδιά και 2 ενήλικες [23] τραυματίστηκαν όταν ένα κλιμακοστάσιο κατέρρευσε σε ένα κλειστό συγκρότημα ψυχαγωγίας στο Σαν Ντιέγκο το Σάββατο το βράδυ.

Το ατύχημα συνέβη καθώς μια μεγάλη ομάδα παιδιών ανέβηκε σε μια πλατφόρμα και ολόκληρη η δομή κατέρρευσε, τραυματίζοντας όσα παιδιά βρίσκονταν πάνω στην πλατφόρμα και κάτω από αυτήν.

Ένας γονέας, είπε ότι υπήρχαν περίπου 50 παιδιά εκείνη την στιγμή και κλήθηκαν στην πλατφόρμα για πίτσα. Τα περισσότερα παιδιά μόλις είχαν ανέβη όταν ολόκληρη η δομή κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Πυροσβεστικού Σώματος, 2 γυναίκες, ηλικίας 46 και 72 ετών [118], ήταν οι ενήλικες τραυματίες του περιστατικού. Οι τραυματισμοί στο σύνολό τους, εκτιμούνται ελαφριοί έως μέτριοι. Ένα παιδί ενδεχομένως υπέστη μέτρια κάκωση του νωτιαίου μυελού εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έπεσε και άλλο ένα παιδί πιθανώς να υπέστη μέτριο τραύμα στο κεφάλι.

Οι γονείς έσπευσαν στις εγκαταστάσεις, προκειμένου να βρουν τα παιδιά τους.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Μια προηγούμενη αναφορά λαθεμένα υποδείκνυε ότι η κατάρρευση της δομής έγινε σε ένα κέντρο paintball, αλλά το ατύχημα συνέβη στο κλειστό συγκρότημα parkour VAULT PK . Το κτίριο μοιράζονται 4 ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης VAULT PK, Jessica Ho, εξέδωσε δήλωση σχετικά με το ατύχημα, λέγοντας είναι «συντετριμμένη».

«Είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι, γιατί αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους δεν είναι απλά τα μέλη μας – τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα, αποτελούν τη γυμναστική μας οικογένεια» όπως δήλωσε η Ho, «Είχα και τα δικά μου παιδιά εκεί απόψε, είμαι εξίσου συντετριμμένη για όλα τα παιδιά που έχουν πληγεί, όπως και κάθε άλλος γονέας, η ασφάλειά τους ήταν πάντα προτεραιότητα και η καρδιά μου πονάει για τις οικογένειες που καλούν το Vault PK σπίτι τους. »

Πηγές

abc7

abc news

Loading...

2 thoughts on “Σαν Ντιέγκο: 23 τραυματίες από κατάρρευση κλιμακοστασίου – 118 κρατούμενες εκκενώνουν πτέρυγα Σωφρονιστικού Ιδρύματος μετά τον εντοπισμό έντονης χημικής οσμής.

  1. filarianna says:

    12/11/2017 Ινδίες: Τουλάχιστον 16 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε στο Δέλτα του ποταμού Κρίσνα με τον Γκοντάβαρι.
    http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php
    12/11/2017 Ιράκ: δυστυχώς 6 οι νεκροί μέχρι στιγμής από τον σεισμό, εντάσεως 7.5R – εστιακό βάθος 33χλμ τοπική ώρα 9:18μ.μ.
    http://hisz.rsoe.hu/alertmap/database/index.php?pageid=event_update&edis_id=EQ-20171112-60564-IRQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *