ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ρωσικό drone χτύπησε επιβατική αμαξοστοιχία δίπλα στην Πολωνία – Είχαν περάσει λίγο πριν δυτικοί αξιωματούχοι

· Κατοχικά Νέα

Επιβατική αμαξοστοιχία σε ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό σταθμό – εικόνα αρχείου

Νέα επικίνδυνη κλιμάκωση σημειώθηκε κοντά στα σύνορα Ουκρανίας–Πολωνίας. Ρωσικό drone έπληξε επιβατική αμαξοστοιχία κοντά στον σταθμό Yahodyn, σε μικρή απόσταση από το πολωνικό έδαφος, σύμφωνα με το Associated Press και ουκρανικές πηγές.

Το περιστατικό αποκτά μεγαλύτερο βάρος επειδή λίγο νωρίτερα είχαν περάσει από την ίδια περιοχή δυτικοί αξιωματούχοι και πρώην ανώτατα στελέχη ασφαλείας, μεταξύ των οποίων ο Boris Johnson, ο Carl Bildt και ο David Petraeus. Οι ουκρανικές σιδηροδρομικές αρχές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η χρονική σύμπτωση να μην ήταν τυχαία, χωρίς όμως να υπάρχει δημόσια απόδειξη ότι οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι ήταν ο άμεσος στόχος.

Χτύπημα μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Πολωνία

Η επίθεση έγινε σε περιοχή που αποτελεί κρίσιμο διάδρομο για επιβατικές μετακινήσεις, εμπορικές ροές και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία. Παράλληλα, άλλο πλήγμα στην ίδια ζώνη έπληξε φορτηγό κοντά στο συνοριακό πέρασμα Dorohusk–Yahodyn, προκαλώντας προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σημείου.

Η Πολωνία αντέδρασε έντονα, με τον υπουργό Εξωτερικών Radoslaw Sikorski να ζητά ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη προς το Κίεβο. Η Βαρσοβία θεωρεί ότι οι συνεχείς επιθέσεις τόσο κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ αυξάνουν τον κίνδυνο λάθους υπολογισμού ή ευρύτερης κλιμάκωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μοτίβο αλλάζει

Το τελευταίο διάστημα η Ρωσία στοχεύει συχνότερα διαδρόμους logistics και συνοριακές υποδομές στη δυτική Ουκρανία. Η στρατηγική αυτή στοχεύει να πιέσει τις γραμμές ανεφοδιασμού από Πολωνία και άλλους δυτικούς συμμάχους, αλλά ταυτόχρονα φέρνει τις επιθέσεις πολύ πιο κοντά σε έδαφος κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

Πηγές: Associated Press, Reuters, 14 Σεπτεμβρίου 2026.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διυλιστήριο πετρελαίου, εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ζελένσκι: Σταματήστε τα πλήγματα στις ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές – Φόβοι για νέα ενεργειακή έκρηξη

Εμπορική ναυτιλία στον Περσικό Κόλπο – εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ορμούζ και Bab el-Mandeb σφίγγουν τον κλοιό: Ρεκόρ στους ναύλους, ακριβότερο πετρέλαιο και νέα πίεση στη Σαουδική Αραβία

Αμερικανικά δολάρια – εικόνα αρχείου για επιτόκια και Federal ReserveΔΙΕΘΝΗ

Fed: Η Goldman Sachs και η JPMorgan βλέπουν αύξηση επιτοκίων – Το πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια ξαναφέρνει πληθωριστικό φόβο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *