ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ρωσικά δεξαμενόπλοια με μαζούτ έσπασαν στα δύο μετά από καταιγίδα στα στενά του Κερτς – Το ένα βυθίστηκε

· Κατοχικά Νέα

Το περιστατικό σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα από την ακτή

Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Volgoneft 212 το οποίο είναι φορτωμένο με 4.000 τόνους μαζούτ, έσπασε στα δύο, μετά από καταιγίδα στα στενά του Κερτς και έχει βυθιστεί.

Στο πλοίο επέβαιναν 13 άτομα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, ένα άλλο τάνκερ, το Volgoneft-239στην ίδια περιοχή έχει επίσης, υποστεί ζημιές και παρασύρεται από τον άνεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πληρώματα και των δύο σκαφών αρχικά είχαν εγκλωβιστεί στα καταστρώματα τους για περίπου 4 ώρες, αναμένοντας επιχειρήσεις διάσωσης.

«Σε συνθήκες καταιγίδας, η πλώρη του δεξαμενόπλοιου έσπασε, το πλήρωμα 13 ατόμων βρίσκεται στην πρύμνη», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρώσος αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Πλέον το ζητούμενο είναι η διαρροή πετρελαίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα από την ακτή.

Στην θαλάσσια περιοχή του συμβάντος έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 50 μέλη σωστικών συνεργείων, αλλά και διασωστικός εξοπλισμός, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Mi-8 και ένα πλωτό ρυμουλκό διάσωσης.

Από τις ζημιές που υπέστησαν τα δύο τάνκερ έχει προκληθεί διαρροή πετρελαϊκών προϊόντων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.

Το πλοίο είναι νηολογημένο στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης. Ιδιοκτήτης της είναι η εταιρεία Kamatrans, σημειώνει επίσης το TASS.

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

ΧΑΚΕΡ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Τρόφιμα καταστρέφονται, η Ελλάδα στο στόχαστρο και το μυστήριο των φιλορωσικών ομάδων

Δύο μεγάπτερες φάλαινες στον ωκεανό, συμβολική φωτογραφία, όχι από το περιστατικό στη Νέα ΖηλανδίαΔΙΕΘΝΗ

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Δεκάδες φάλαινες ξεβράστηκαν στην ακτή – Η επιχείρηση διάσωσης και τα αναπάντητα ερωτήματα

Επιβατικό αεροσκάφος σε αεροδρόμιο, συμβολική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΠΗ: Απειλές για βόμβες σε πτήσεις και έκτακτες προσγειώσεις – Τι γνωρίζουμε

Μία απάντηση στο “Ρωσικά δεξαμενόπλοια με μαζούτ έσπασαν στα δύο μετά από καταιγίδα στα στενά του Κερτς – Το ένα βυθίστηκε”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *