Τραγωδία στο όρος Ελμπρούς: Τελεφερίκ έσπασε – Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν σε σοβαρό ατύχημα τελεφερίκ στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας, όταν σπάσιμο καλωδίου προκάλεσε την πτώση των καρεκλών πάνω σε βράχους.
Το ατύχημα σημειώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στον βόρειο Καύκασο, όπου 37 άτομα επέβαιναν στο τελεφερίκ. Σύμφωνα με αξιωματούχους και δημοσιεύματα της Daily Mail, οι καρέκλες συνετρίβησαν ενώ οι επιβάτες βρίσκονταν ακόμα μέσα, με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους στο σημείο και εννέα να διακομιστούν στο νοσοκομείο με τραύματα.
Παράλληλα, 25 τουρίστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα για την ασφαλή μεταφορά τους στο έδαφος.
Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τεχνικές βλάβες σε ορεινά τελεφερίκ και τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας σε τουριστικές εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου.
ereportaz.gr/
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice



