ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Πυροβολισμοί στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

· Κατοχικά Νέα

Για πυροβολισμούς εναντίον νοτιοκορεάτικου φυλακίου στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη από τη Βόρεια Κορέα κάνει λόγο το πρακτορείο Yonhap.

Για πυροβολισμούς κατά φυλακίου της Νότιας Κορέας στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που προήλθαν από τη βορειοκορεάτικη πλευρά, κάνει λόγο το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Άμυνας της χώρας.

«Προχωρούμε σε ενέργειες μέσω δια-Κορεατικών γραμμών επικοινωνίας, ώστε να διαπιστώσουμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού και να αποτρέψουμε μελλοντικά παρόμοια περιστατικά. Επίσης διατηρούμε την απαραίτητη κατάσταση εγρήγορσης» ανέφερε το Γενικό Επιτελείο, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το φυλάκιο που δέχθηκε την επίθεση το πρωί της Κυριακής, βρίσκεται στην νοτιοκορεατική πόλη Τσιοργουόν της επαρχίας Γκανγκουόν, στο κεντρικό τμήμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας, οι στρατιώτες της χώρας ανταπέδωσαν τα πυρά, ύστερα απο προειδοποιητικές βολές. Από την πλευρά τς Νότιας Κορέας δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Η Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη αποτελεί το σύνορο μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας από το 1953, ενώ τον Φεβρουάριο η Νότια Κορέα ζήτησε από την UNESCO να αναγνωρίσει την περιοχή ως διεθνή ζώνη ειρήνης που θα εγγυάται την ασφάλεια των δύο χωρών.

sputniknews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εσθονία: Η εταιρεία των πυρομαχικών λέει ότι παρέδωσε υλικό αξίας 59 εκατ. ευρώ και προσφεύγει κατά του κράτουςΔΙΕΘΝΗ

Εσθονία: Η εταιρεία των πυρομαχικών λέει ότι παρέδωσε υλικό αξίας 59 εκατ. ευρώ και προσφεύγει κατά του κράτους

Χωρίς ετυμηγορία η δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι μετά από έξι ημέρες διαβουλεύσεωνΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς ετυμηγορία η δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι μετά από έξι ημέρες διαβουλεύσεων

Μινεάπολη: Ο δράστης της φονικής επίθεσης είχε προειδοποιήσει και είχε επιδείξει όπλοΔΙΕΘΝΗ

Μινεάπολη: Ο δράστης της φονικής επίθεσης είχε προειδοποιήσει και είχε επιδείξει όπλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά