13:54 - 07/09/2021

Ψηφιακη ενσωμάτωση και πιλοτική προσαρμογή Bitcoin..μεχρι το επόμενο βήμα….

Ενδιαφέρον και συνάμα προφητική εξέλιξη..

Ο νοω νοειτω.. Κάποτε ήταν απορία των ερευνητών τι χρειάζετε να δούμε πρώτα πριν την ενσωμάτωση ενός ψηφιακού πορτοφολιου σε όλους και ταυτόχρονα με το πιστοποιητικό υγείας, εργασίας αλλά και μισθοδοσίας σε όλον τον πλανήτη.

Ήταν το ίδιο αδύνατο όπως πριν covid λέγαμε καλά πως είναι δυνατό σε έναν κόσμο με τόσα κράτη, διαφορετικότητες και πολιτευματα θα μπορέσουν να μας υποταξουν σε ένα σκοπό και σχέδιο. Εμφανίστηκε ο κοβιντ και να που όλοι στην πλαση ακολουθούν το μοντέλο της Αi και το πρωτόκολλο κάποιων σοφών..

Η αιτία κ αφορμή να αλλάξουν και καταργηθούν όλα τα νομίσματα και η βάση της αξίας τους είναι το ψηφιακό νόμισμα. Bitcoin και πάμε για ενσωμάτωση σιγά σιγά πιλοτικά κάποιες χώρες ώστε μετά να ακολουθήσει ο όχλος! Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα και φανερά από τι νομίζουμε…

Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται εργαστήριο κρυπτογράφησης Bitcoin. Το λατινοαμερικανικό έθνος θα γίνει την Τρίτη η πρώτη χώρα που δέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως νόμιμο χρήμα © Μόλις το ψηφιακό νόμισμα γίνει νόμιμο χρήμα αυτήν την εβδομάδα, δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεχτεί, αλλά αν το κάνει θα το μετατρέψει αμέσως σε δολάρια ΗΠΑ.

«Λένε ότι η τιμή ποικίλλει και ότι μοιάζει λίγο με το χρηματιστήριο», είπε ο 37χρονος. «Οι περισσότεροι φοβούνται λόγω έλλειψης πληροφοριών». Είκοσι χρόνια μετά την υιοθέτηση του αμερικανικού δολαρίου ως εθνικού νομίσματος, το Ελ Σαλβαδόρ θα γίνει την Τρίτη η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα κάνει νόμιμο χρήμα bitcoin . Σε ένα σχέδιο με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο της Κεντρικής Αμερικής Nayib Bukele, οι πολίτες θα μπορούν να ψωνίζουν, να πληρώνουν φόρους και να αγοράζουν γη χρησιμοποιώντας το κρυπτονόμισμα.

Οι υποστηρικτές λένε ότι θα μειώσει τα τέλη που πληρώνουν οι Σαλβαδόροι για την αποστολή εμβασμάτων κατ ‘οίκον-τα οποία αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας-προωθούν τη χρηματοοικονομική ένταξη για όσους δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και διευκολύνουν την πρόσβαση σε ένα δυνητικά υψηλού αποδόματος περιουσιακό στοιχείο.

Οι επικριτές λένε ότι το βιαστικό σχέδιο θα μπορούσε να κοστίσει στους φτωχότερους Σαλβαδόρους όταν πέσει η τιμή, να αυξήσει το κόστος για τις τράπεζες και τους ασφαλιστές, να προσφέρει ασπίδα για τους ξεπλύτες χρήματος και να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε τη βαθμολογία χρέους της χώρας εν μέρει λόγω του νόμου. Το ΔΝΤ – που βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση για ένα νέο δάνειο – είπε ότι η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ως νόμιμου χρήματος θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις τιμές και να θέσει σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μικρές, σποραδικές διαμαρτυρίες από ομάδες από συνταξιούχους έως συνδικάτα πραγματοποιήθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και ένας ειδικός στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας που είχε εκφραστεί κατά του σχεδίου συνελήφθη από την αστυνομία χωρίς ένταλμα σύλληψης. «Δεν ξέρω τίποτα για αυτό και δεν θέλω ούτε να μάθω, είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που λένε: σε καμία περίπτωση, δεν θα το χρησιμοποιήσω», δήλωσε ο Guadalupe Escobar, 35 ετών, που πουλά ψωμί στο έναν κυκλικό κόμβο στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ. Από υπαλλήλους και ιδιοκτήτες από περισσότερες από 20 διαφορετικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε έρευνα από τους Financial Times στο Σαν Σαλβαδόρ – από ανεπίσημα περίπτερα τροφίμων στο δρόμο έως αλυσίδες καφετεριών – τρεις δήλωσαν ότι γνώριζαν ότι θα αποδεχτούν το bitcoin. Οι υπόλοιποι δεν είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται ή να απορρίπτουν την ιδέα. Η κυβέρνηση του Bukele κυκλοφορεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin που ονομάζεται “Chivo” – αργκό για “cool” – τις επόμενες ημέρες με $ 30 σε bitcoin δωρεάν για κάθε χρήστη.

Σε ολόκληρη τη χώρα, τα ATM της Chivo θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να αγοράσουν bitcoin ή να το μετατρέψουν σε μετρητά, με την κυβέρνηση να απορροφά το κόστος προμήθειας. Αυτό το κατάστημα επισκευής μοτοσικλετών στις Aguilares δέχεται το bitcoin ως τρόπο πληρωμής © Jose Cabezas/Reuters

Η κίνηση έχει ενθουσιάσει τους υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων στο εξωτερικό. Ο Juan Pablo Thieriot, διευθύνων σύμβουλος της Uphold, μιας ψηφιακής πλατφόρμας που επιτρέπει τις πληρωμές και τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, εθνικά νομίσματα και πολύτιμα μέταλλα, είπε ότι η κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ είχε «πολύ νόημα». Αυτό συνέβη επειδή η χώρα που είχε δολαριστεί έχει ανάγκη από καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγει τις αρνητικές επιπτώσεις του γιγαντιαίου πακέτου κινήτρων της αμερικανικής κυβέρνησης στο νόμισμα. «Βλέπεις κάτι σαν ένα.

Η άσκηση εξευτελισμού έξι ή οκτώ τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου το μεγαλύτερο μέρος του οφέλους πηγαίνει στους Αμερικανούς πολίτες.

Και δεν είσαι ο δικαιούχος αυτού », είπε στο FT. «Λογικά θα ψάχνατε για κάτι άλλο».

Οι μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής της χώρας ετοιμάζονται να αποδεχτούν το bitcoin και να περιμένουν αύξηση του Σεπτεμβρίου στις πωλήσεις από την επιπλέον ρευστότητα, δήλωσε ο Leonor Selva, εκτελεστικός διευθυντής του συνδέσμου ιδιωτικού τομέα ANEP, αλλά τι θα συμβεί πέρα ​​από αυτό είναι ασαφές. «Η κυβέρνηση προετοιμάζει περισσότερο ένα λανσάρισμα μάρκας ή προϊόντος παρά δημόσια πολιτική», δήλωσε ο Selva. Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κυβέρνηση είπε ότι θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες. Η έμπνευση για την τολμηρή κίνηση ήταν ένα έργο που ονομάζεται Bitcoin Beach στο Ελ Ζόντε, μια χαλαρή πόλη σέρφινγκ, 50 χιλιόμετρα οδικώς από την πρωτεύουσα, όπου τουρίστες και ντόπιοι χρησιμοποιούν ήδη το κρυπτονόμισμα.

“Εάν οι φόροι πληρώνονται σε κρυπτονομίσματα, ενώ οι δαπάνες παραμένουν κυρίως σε δολάρια, θα υπάρξει σημαντική πίεση στην αγορά συναλλάγματος και στο επίπεδο των διεθνών αποθεμάτων”, ανέφερε η Torino Capital σε σημείωμά της. Η κεντρική τράπεζα του Ελ Σαλβαδόρ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Ο Στιβ Χάνκε, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο οποίος έχει συμβουλεύσει τις αναδυόμενες χώρες για θέματα νομίσματος, είπε ότι το bitcoin καθιστά σχεδόν αδύνατο για τις τράπεζες να συμμορφωθούν με τους κανόνες «γνωρίζετε τους πελάτες σας» και ότι η χώρα κινδυνεύει με κόκκινη σημαία Δουλειά για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Financial Times

Loading...
Σχετικά με hidden character
Τaking a "red pill" that reveals an unpleasant truth, and taking a "blue pill" to remain in blissful.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. as elpisoume gia ta epona 200 xronia den tha xtipisi o Hlios me kanena Hliako flair giati ola ta elektronika transitor ic kinita emfiteymena chip computer ktl tha swisoun gia megalo xroniko diastima.Ipothetika kano afti tin paratirisi mporei kai ta epomena 1000 xronia na min pathoume apo ton Hlio tipota.Aplos ean allaxei to magnitiko pedio pane ola kai wgenoume me to aletri sto aloni.Ektos afto pios tha zeisei ta epomena 100 xronia?

  2. Ενεργό μελος 09/07/2021 @ 2:44 ΜΜ

    Ουτε είναι τυχαία η σημειολογική ματριξιανη αναφορά του ονόματος της νέας μετακαπιταλιστικης χώρας μισθωμένων(και χρεωμένων)δούλων των ψηφιακών τραπεζιτων μασόνων ψευτομεσιων,ως..Άγιος σωτήρας.Είναι σαφές ότι είναι παιχνίδι 6 ουσίας των προσομοιωμενων εδώ ως σωτήρων? χριστων? Και λοιπων(θεών?),μεταξύ των αθανάτων? παραδοσιακών μασόνων του υλικού χάρτινου και μεταλλικου(κυρίως χρυσου)θεϊκού?χρήματος,δλδ του ΔΝΤ,και των νέων(επιστημόνων?) μασόνων σωτήρων?χάκερ,αλλα του ίδιου καπιταλιστικου ματριξ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*