ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ;

Στοχοποιείται ο Φετουλάχ Γκιουλέν και οι Κούρδοι

Ο Τσίπρας “διχοτόμησε” το Αιγαίο

 

Προ ημερών ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στη Μόσχα, των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Το ζήτημα της διάσκεψης που θα συζητούσαν ήταν για το μέλλον της Συρίας, μετά την υπεροπλία που έχει αποκτήσει η ρωσική πλευρά στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ειδικότερα στο πολύπαθο Χαλέπι, όπου κατά 90% οι Συριακές δυνάμεις του Άσαντ έχουν επιβάλει το δικό τους νόμο. Όπου, – σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας – στο Χαλέπι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συλληφθεί Νατοϊκοί αξιωματούχοι που φέρονται να ήταν σύμβουλοι του ISIS.

Το αξιοσημείωτο και αξιοπερίεργο είναι ότι – σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές μας – την ώρα που εκδηλωνόταν η δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου Πρέσβη, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρισκόταν σε αεροπορική πτήση, με προορισμό τη ρωσική πρωτεύουσα. Μετά την εκδήλωση της δολοφονικής ενέργειας, του δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην Τουρκία.

Τελικά, σύμφωνα και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, αυτή η τριμερής συνάντηση θα διεξαχθεί σήμερα.

Τα ίδια χαρακτηριστικά διακρίνονται και στην περίπτωση Πριμακόφ.

Ο Γεβγκένι Πριμακόφ, ήταν διευθυντής των ρωσικών πληροφοριών εξωτερικού (1991-1996) και θεωρείτο ως ένα πολυμήχανο “γεράκι” της εξωτερικής πολιτικής της αχανούς χώρας. Διετέλεσε ΥΠΕΞ της Ρωσίας και ακολούθως Πρωθυπουργός της από τον Σεπτέμβριο του 1998 έως τον Μάιο του 1999.

Λίγο πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών της Σερβίας από την Νατοϊκή αεροπορία (24 Μαρτίου 1999), επειδή η Σερβία αρνιόταν να υπογράψει τη συμφωνία για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, ο Γεβγκένι Πριμακόφ βρισκόταν στον αέρα προς την Ουάσιγκτον, προκειμένου να συζητήσει με την Αμερικανική ηγεσία, προσκομίζοντας σε αυτήν σχέδιο για την επίλυση του δημιουργηθέντος σερβικού προβλήματος.

Ωστόσο, ευρισκόμενος επάνω από τον Ατλαντικό, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ξεκίνησαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς οι οποίοι διήρκησαν τρεις μήνες. Ακολούθως, ακολούθησε η χερσαία εισβολή (πρώτη του ΝΑΤΟ κατά ενός κυρίαρχου κράτους) που δημιούργησε εκατόμβη νεκρών.

Έτσι, ο Γεβγκένι Πριμακόφ επέστρεψε στη Μόσχα και ουδέποτε προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον.

Αυτή ήταν μια προαποφασισμένη απόφαση των ΗΠΑ – δηλαδή, οι βομβαρδισμοί της Σερβίας – και το σχέδιο του Ρώσου Πρωθυπουργού δεν εξυπηρετούσε ουδόλως τα συμφέροντά τους.

Προβοκάτσια των ΗΠΑ η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη;

Οι πρώτες ουσιαστικές μας πληροφορίες, κάνουν λόγο, ότι η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να δυναμιτίσουν την τριμερή συνάντηση της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα για το συριακό ζήτημα, αλλά ταυτόχρονα να βάλουν βόμβα στα θεμέλια της προσέγγισης των σχέσεων Πούτιν και Ερντογάν, που ομαλοποιήθηκαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου κατά του Τούρκου Σουλτάνου.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για προβοκάτσια που είχε ως στόχο την ειρήνη στη Συρία.

Οι Τούρκοι στοχοποιούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μια άλλη εκδοχή που συζητιέται έντονα και αναλύεται δεόντως, από τη στιγμή που υποστηρίζεται από το τούρκικο καθεστώς, είναι η περίπτωση ότι υποκινήθηκε η δολοφονία από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ορκισμένο εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε την επίσημη θέση της Τουρκίας στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 κατά του Τούρκου Σουλτάνου, με τον ισχυρισμό πως αυτό υποκινήθηκε από τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Γι΄ αυτό και συνεχίζεται να ζητείται επιμόνως από τουρκικής πλευράς η έκδοσή του στην Τουρκία, από τις ΗΠΑ και την οποία έκδοση οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν μέχρι αυτή τη στιγμή.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, ότι δηλαδή η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη είναι έργο του Γκιουλέν, ενισχύονται από την πλευρά του Ερντογάν, λόγω του γεγονότος, ότι ο δολοφόνος ήταν πρώην αστυνομικός, μέλος των ειδικών δυνάμεων ΤΕΜ της τουρκικής αστυνομίας.

Πάντως, το ερώτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι, γιατί ο δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος από τη στιγμή που έχουν ήδη συλληφθεί χιλιάδες αντιφρονούντες αστυνομικοί και στρατιωτικοί, θεωρούμενοι ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, από το τούρκικο καθεστώς;

Ωστόσο, οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν να ενισχύουν αυτήν την εκδοχή, γιατί έτσι πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα ασκήσει πίεση προς τις ΗΠΑ για την έκδοση στην Τουρκία του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Θα εξυπηρετούσε τις ΗΠΑ να κρύβονται οι Κούρδοι πίσω από τη δολοφονία;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ;

  1. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

    Πανανδρος ελλην 20 Δεκεμβρίου 2016 @ 17:25

    Όσο περνάει η ώρα τόσο περισσότερο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο Ερντογάν σκηνοθέτησε αυτή την δολοφονία με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί αμερικανική προβοκατσια και μάλιστα σκηνοθετημενη από τον πολιτικό του αντίπαλο Γκιουλεν. Έτσι στρέφει τη Ρωσία ενάντια στην Αμερικη αλλά και τον ίδιο τον Γκιουλεν και τους οπαδούς του.Με το οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρκικος πληθυσμός από το εμπαργκο των Ρώσων προσπαθεί να στρέψει μέσω του φόβου τους οπαδούς του Γκιουλεν ενάντια στον αρχηγό τους φοβουμενοι μεγαλύτερο εμπαργκο από τους Ρώσους. Έτσι ενισχύεται η θέση του σημαντικά ενάντια στον πολιτικο αντίπαλο του αλλά και ενάντια στην Αμερικη που τον απειλεί. Σίγουρα θα ζητήσει προσωπική προστασία και από τους Ρώσους αλλά και βοήθεια στο κουρδικο ενάντια στους Αμερικανούς. Αν πράγματι επαληθευτει ποτέ αυτό το σενάριο τότε πραγματικά θα είναι σε θέση απελπισίας για να παίξει τόσο επικίνδυνα….

  2. ANEFIX says:

    Ο Πουτινάκος μας είχε κάνει κάτι δηλωσούλες στις αρχές αυτού τού χρόνου; Είχε πει ότι στις 11/9, την επέτειο δηλαδή τής καταστροφής των Διδύμων Πύργων, θα αποκάλυπτε το τι πραγματικά συνέβη εκεί. Ούτε είδα ούτε άκουσα τίποτα..τι έγινε ρε Βλαδίμηρε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *