Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Γράφει ο Φρανκ Μπέργκμαν

Ένα νέο προειδοποιητικό σημάδι μόλις εμφανίστηκε για όσους παρακολουθούν την ταχύτατη, συντονισμένη στροφή προς το συνθετικό «κρέας» και τα συνθετικά «γαλακτοκομικά προϊόντα», καθώς η παγκόσμια προσφορά τροφίμων πρόκειται να πλημμυρίσει σε λίγο με ένα ανησυχητικό νέο προϊόν.

Από τις αρχές του επόμενου έτους (2026), ένα νέο προϊόν θα εμφανιστεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ που μοιάζει με γάλα, χύνεται όπως το γάλα και διατίθεται στην αγορά ως «αληθινό γαλακτοκομικό προϊόν», αλλά δεν το έχει αγγίξει ποτέ αγελάδα.

Το προϊόν, που δημιουργήθηκε από την Ισραηλινή νεοσύστατη εταιρεία Remilk, είναι ένα πλήρως εργαστηριακά παραγόμενο «γάλα» που κατασκευάζεται με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων, μεταλλαγμένων μικροβίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel, η Remilk συνεργάστηκε με την την εταιρεία Gad Dairies για να λανσάρει δύο παραλλαγές: «γάλα» με 3% λιπαρά και μια έκδοση με γεύση βανίλιας με την επωνυμία New Milk.

Μια σειρά προϊόντων «Barista» θα είναι επίσης έτοιμα για τις καφετέριες σε λίγες μέρες.

Το ψεύτικο γαλακτοκομικό προϊόν πρόκειται να κυκλοφορήσει πρώτα στο Ισραήλ προτού κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

Η εταιρεία επιμένει ότι το ρόφημά της χωρίς αγελαδινό γάλα έχει «ακριβώς» την ίδια γεύση με το πραγματικό.

Πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη, χωρίς ορμόνες και χωρίς χοληστερόλη.

Ωστόσο, οι επικριτές-αντιφρονούντες προειδοποιούν ότι αυτό είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα της επίμονης προσπάθειας των παγκοσμιοποιητών να αντικατασταθούν το φυσικό κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με «εναλλακτικά» μαϊμού προϊόντα που παράγονται σε εργαστήρια, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται το κοινό να θεωρεί τα συνθετικά «τρόφιμα» ως κάτι το φυσιολογικό, σαν μια εναλλακτική τροφή.

Το Slay News έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτήν την τάση, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του εργαστηριακά καλλιεργημένου «κρέατος», των πρωτεϊνών που βασίζονται σε έντομα, των υπερ-επεξεργασμένων συνθετικών «τροφίμων» και των βαριά τροποποιημένων υποκατάστατων που κανονικοποιούνται αθόρυβα και ενσωματώνονται στις καθημερινές αλυσίδες εφοδιασμού των τροφίμων.

Αυτή η τελευταία κίνηση είναι λίγο-πολύ η ίδια: ένα παράλληλο σύστημα τροφίμων που κατασκευάζεται σε εργαστήρια, και όχι σε αγροκτήματα & κτηνοτροφικές μονάδες.

Και επεκτείνεται γρήγορα.

Ένα ακόμη Βήμα προς μια «Μετα-αγελαδοτροφική» Νέα Εποχή, είτε το Θέλουν οι Καταναλωτές είτε Όχι

Η Remilk είναι μία από τις πολλές Ισραηλινές εταιρείες που αγωνίζονται να δημιουργήσουν αυτό που κάποιοι αποκαλούν «μετα-αγελαδοτροφική» βιομηχανία.

Ο Όμιλος Strauss Group ήδη πουλάει ροφήματα και «τυρί»-κρέμα χωρίς αγελάδα μέσω της Imagindairy, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές ζύμωσης με την γενετική τροποποίηση.

Οι ένθερμοι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι αυτό θα είναι το μέλλον της διατροφής.

Ωστόσο, οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι οι γιγαντιαίες πολυεθνικές εταιρείες των τροφίμων και οι νεοσύστατες εταιρείες βιοτεχνολογίας συνεργάζονται τώρα στενά για να καταργήσουν σταδιακά τη φυσική κτηνοτροφία και ότι οι κυβερνήσεις φαίνονται πρόθυμες να τους βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους να το κάνουν.

Η Remilk δηλώνει ότι βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την είσοδό της στην αγορά των ΗΠΑ.

Ο Καναδάς έχει εγκρίνει αθόρυβα τις πρωτεΐνες της για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή τροφίμων.

Η Σιγκαπούρη έχει επίσης ανοίξει τις πόρτες της.

Οι Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, προετοιμάζουν εγκαταστάσεις δοκιμών.

Και Αμερικανικές εταιρείες όπως η Brown Foods αναπτύσσουν το «UnReal Milk», ένα πλήρως εργαστηριακά παραγόμενο κλώνο γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι επικριτές-αντιφρονούντες προειδοποιούν ότι μόλις αυτά τα προϊόντα γίνουν ευρέως διαδεδομένα και κυρίαρχα, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τη φυσική γεωργία & κτηνοτροφία, τη διαφάνεια των τροφίμων και τη δημόσια υγεία των ανθρώπων θα είναι τεράστιες.

Τι ακριβώς είναι το «Γάλα» που Παράγεται σε Εργαστήριο;

Αυτό το λεγόμενο «γαλακτοκομικό προϊόν χωρίς ζωικά συστατικά» παράγεται είτε με τη χρήση καλλιεργειών κυττάρων μαστού είτε με τη χρήση μικροβίων που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση (μετάλλαξη) και έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν καζεΐνη και ορό γάλακτος όταν τροφοδοτούνται με ζάχαρη.

Στη συνέχεια, αυτές οι πρωτεΐνες αναμειγνύονται με βιομηχανικά λίπη και υδατάνθρακες για να δημιουργήσουν μια ουσία που μοιάζει με γάλα.

Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι το μείγμα αυτό εξακολουθεί να στερείται τα βασικά βιολογικά συστατικά των πραγματικών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως είναι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα φυσικά λιπίδια και άλλες σύνθετες δομές που παράγουν τα ζωντανά ζώα, αλλά τα εργαστήρια δεν μπορούν να αναπαράγουν.

Παρόλα αυτά, οι ιδρυτές της Remilk αποκαλούν ανοιχτά αυτό το προϊόν «αληθινά γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς αγελάδες».

Οι επικριτές το αποκαλούν εντελώς διαφορετικά: Το επόμενο κύμα υπερ-επεξεργασμένων τροφικών σκευασμάτων που έχουν σχεδιαστεί από εταιρείες βιοτεχνολογίας, πωλούνται από γιγαντιαίους πολυεθνικούς ομίλους και προωθούνται στην τροφική αλυσίδα πριν οι καταναλωτές συνειδητοποιήσουν πλήρως το τι τρώνε.

Η Εμπιστοσύνη του Κοινού δεν είναι Εγγυημένη, οι Ρυθμιστικές Αρχές εξακολουθούν να Αγωνίζονται

Τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι προφανή:

Εμπόδια Κόστους — οι βιοαντιδραστήρες είναι ακριβοί και σπάνιοι.
Ρυθμιστική Σύγχυση — οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να βρουν το πώς πρέπει να επισημάνουν, να ρυθμίσουν ή ακόμα και να ορίσουν αυτά τα προϊόντα.
Ανησυχίες για Αλλεργιογόνα — επειδή χρησιμοποιούν πρωτεΐνες πανομοιότυπες με αυτές του πραγματικού γάλακτος, εξακολουθούν να προκαλούν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά.
Λείπουν τα Φυσικά Συστατικά — το εργαστηριακό γάλα μπορεί να είναι «διατροφικά πανομοιότυπο» στα χαρτιά, αλλά οι επιστήμονες παραδέχονται ότι δεν μπορεί να αναπαράγει τη βιολογική πολυπλοκότητα των πραγματικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Και μετά υπάρχει και το πρόβλημα της αποδοχής από το κοινό, το οποίο οι εταιρείες βιοτεχνολογίας γνωρίζουν ότι θα χρειαστούν χρόνια για να ξεπεραστεί.

Η Παγκόσμια ώθηση Περιφρονεί τους Καταναλωτές

Το Ισραήλ ηγείται στον τομέα αυτό, με τη Σιγκαπούρη να ακολουθεί σε κοντινή απόσταση.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν ήδη χορηγήσει έγκριση από την FDA (Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων) για αρκετές πρωτεΐνες γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν παραχθεί σε εργαστήρια, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια και την ασφάλεια.

Η Ινδία, μία από τις μεγαλύτερες χώρες κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, δοκιμάζει επίσης σιωπηλά & διακριτικά πρωτεΐνες που έχουν υποστεί ζύμωση ακριβείας, αλλά η πολιτισμική προσκόλληση στο πραγματικό γάλα και η κανονιστική αβεβαιότητα παραμένουν σημαντικά εμπόδια.

Ωστόσο, παρά την μανιώδη πίεση των παγκοσμιοποιητών για την προώθηση παρόμοιων τεχνητών προϊόντων, οι καταναλωτές απλά δεν ενδιαφέρονται.

Παρόλα αυτά, η δυναμική είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς τα συνθετικά γαλακτοκομικά προϊόντα δεν έρχονται. Είναι ήδη εδώ, βρίσκονται στην αγορά.

Ένα Σύστημα Τεχνητών Τροφίμων που Χτίζεται Μπροστά στα Μάτια όλων μας

Όπως έχει αναφέρει προηγουμένως το Slay News, αυτά τα προϊόντα που παράγονται σε εργαστήριο, είτε πρόκειται για συνθετικά γαλακτοκομικά, είτε για καλλιεργημένο «κρέας» είτε για υπερ-επεξεργασμένες πρωτεΐνες εντόμων, αντιπροσωπεύουν μια δραματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι παγκόσμιες ελίτ, οι εταιρείες βιοτεχνολογίας και οι ΜΚΟ που υποστηρίζονται από εταιρείες οραματίζονται το μέλλον των τροφίμων.

Η φυσική γεωργία & κτηνοτροφία αντικαθίσταται από δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα ζωντανά ζώα αντικαθίστανται από γενετικά μεταλλαγμένους, τροποποιημένους μικροοργανισμούς (μικρόβια).

Τα απαραίτητα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φυσικά τρόφιμα αντικαθίστανται από αντίγραφα που έχουν σχεδιαστεί σε εργαστήρια βιοτεχνολογίας.

Στους καταναλωτές λέγεται ότι αυτά τα τεχνητά προϊόντα είναι «καινοτόμα», «ηθικά» ή «αποτελεσματικά».

Αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή και πολύ πιο ανησυχητική:

Η παγκόσμια προμήθεια τροφίμων πλημμυρίζει με συνθετικά τεχνητά προϊόντα με πρωτοφανή ταχύτητα, συχνά χωρίς συζήτηση ή προειδοποίηση, με ελάχιστη διαφάνεια και με τεράστια διαφημιστική πίεση από τις εταιρείες που τα υποστηρίζουν.

Το «χωρίς αγελάδα» New Milk της Remilk δεν είναι απλώς ένα νέο προϊόν.

Είναι ένα μήνυμα.

Είναι μια προειδοποίηση ότι η εποχή των πραγματικών, φυσικών τροφίμων παραγκωνίζεται σιωπηλά υπέρ μιας βιομηχανικής εναλλακτικής λύσης που ελέγχεται από μια χούφτα πανίσχυρων εταιρειών και ότι αυτή η αλλαγή επιταχύνεται γρηγορότερα από ό,τι μπορούν να το συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Το Slay News θα επιμένει να συνεχίσει να αποκαλύπτει αυτήν την τάση καθώς εξελίσσεται.

slaynews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek