Προς μετωπική Δύσης-Ρωσίας: To NATO «έσπασε» τη Συνθήκη του Μοντρέ – Έρχονται άσχημες εξελίξεις στην Ουκρανία (βίντεο)

To NATO «σπάει» τη Συνθήκη του Μοντρέ καθώς αποφασίστηκε ότι ο χρόνος παραμονής του αμερικανικού ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα μέσω των σκαφών του 6ου Στόλου και άλλων νατοϊκών πλοίων θα επεκταθεί κατά 4 μήνες παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη. Ίσως αυτό να εξηγεί πολλά από τα τεκταινόμενα τελευταία, την ξαφνική έκρηξη βίας και τις σφοδρές συγκρούσεις στο Ντεμπάλτσεβο.

Έτσι οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν μήνυμα στην Ευρώπη ότι είναι ικανές να προστατεύουν τις χώρες της Συμμαχίας.

Αυτό όμως ουσιαστικά θα καταπατήσει τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ που προβλέπει ότι σκάφη χώρας που δεν ανήκουν στις χώρες του Ευξείνου Πόντου απαγορεύεται να παραμένουν για πάνω από 21 μέρες στην περιοχή.

Έτσι μετά τις αποφάσεις τις 26-27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε να ενισχυθεί η παρουσία του 6ου Στόλου με έδρα τη Νάπολη στην Μαύρη Θάλασσα σε παρουσίες στην περιοχή για διαστήματα 6-8 μηνών.

Ο Στόλος αποτελείται από 1-2 αεροπλανοφόρα, δύο καταδρομικά, 16 αντιτορπιλικά μεταξύ των οποίων και Arleigh Burke-class με Tomahawk και φρεγάτες καθώς και αμφίβια και σκάφη υποστήριξης με την διοίκηση να είναι στο σκάφος USS Mount Whitney.

Η ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας αυξήθηκε έντονα μετά την επιστροφή της Κριμαίας στην ρωσική επικράτεια.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ με πρόφαση την « εκπαίδευση» των Ουκρανών έχει συγκεντρώσει στην Ουκρανία ένα στρατό ολόκληρο  και σε συνδυασμό με την αποστολή δυνάμεων στην  Βαλτική ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με την Ρωσία .

Στην Γεωργία δημιουργείται νατοϊκή βάση και θα αποσταλούν χιλιάδες στρατιώτες, ενώ και στο Αζερμπαϊτζάν προλειαίνεται  το έδαφος  για την αποστολή νατοϊκών δυνάμεων.   

Αυτό ονομάζεται στην στρατιωτική επιστήμη ως « στρατηγικού τύπου περικύκλωση» μιας χώρας από τα δυτικά  σύνορα της με την ΕΕ και τα νότια στην Μαύρη θάλασσα. 

Μέσα σε όλο αυτό σκηνικό οι Βρετανοί πλησιάζουν κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, κάτι που ούτε στα όνειρα τους δεν το είχαν σκεφτεί ποτέ.

«Η Βρετανία θα συνεχίσει να εκπαιδεύσει ουκρανικές δυνάμεις  μέχρι το 2018, με σαφή σχεδιασμό μια γενικευμένη σύγκρουση στην  «εμπόλεμη ζώνη» στην Ουκρανία» , τόνισε ο Βρετανός υπουργός άμυνας .

Το στρατιωτικό προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρατείνει την διαμονή του στη χώρα κατά ένα έτος, προκειμένου να εκπαιδεύσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα τους άνδρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ  είπε ότι το πρόγραμμα αυτό στέλνει  ένα «σαφές μήνυμα» από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Μόσχα ότι  υποστηρίζεται η  ουκρανική «κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα»  και κατηγόρησε την Ρωσία για την δημιουργία πολεμικού κλίματος.

Δηλαδή το ΝΑΤΟ προάγει την ειρήνη αποστέλλοντας συνεχώς πολεμικό υλικό στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ  οι Ρώσοι προκαλούν το ΝΑΤΟ. Η παράνοια ολόκληρης της δύσης στο αποκορύφωμα της.   

Ο Πούτιν εγκαινιάζει «εκστρατεία μαύρης  προπαγάνδας»  ενάντια στη Μεγάλη Βρετανία, τονίζουν Βρετανοί αξιωματούχοι.

«Η επέκταση της βρετανικής παρουσίας  για την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα, στο πρόσωπο μιας φιλοπόλεμης Ρωσίας», δήλωσε  ο Βρετανός υπουργός.

«Αυτή η επέκταση θα εξασφαλίσει χιλιάδες περισσότερους Ουκρανούς στρατιώτες καθιστώντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυτής ως  μια από τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο», κατέληξε ο Βρετανός αξιωματούχος για τα όνειρα του σε σχέση με την Ουκρανία.

Η δράση αυτή συνέπεσε με την απόφαση της ΕΕ που αφορά την παράταση για ακόμη έξι μήνες  των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την αποτυχία να να εκπληρώσει τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε ανακοινώνοντας Μόσχα θα συνεχίσει το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων στην ΕΕ, ως αντίμετρο στις κυρώσεις.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε για το θέμα αυτό : «Διατηρούμε αυτά τα αντίμετρα για τώρα, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι  διότι αργά ή γρήγορα αυτή η περίοδος θα τελειώσει, και ο ανταγωνισμός θα είναι και πάλι εδώ».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε οι οικονομικοί περιορισμοί επηρεάζουν τόσο την ΕΕ όσο και την Ρωσία .

Η Βρετανία συμμετέχει με πλήθος αξιωματικών ως συμβούλων  στο ουκρανικό  υπουργείο άμυνας.

Ο βρετανικός στρατός έχει  εκπαιδεύσει  περισσότερα από 5.000 μέλη του ουκρανικού στρατού ενώ  το 2017 θα παραδώσει μη θανατηφόρο εξοπλισμό αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ στους Ουκρανούς στρατιώτες.

Οι  Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παραδώσει στρατιωτική βοήθεια, και εξοπλισμό  480 εκατ. δολάρια  ενώ θα αποστείλουν και τέσσερα  τάγματα   στην Ουκρανία το 2017 για να παρέχουν εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό.

Ο Καναδάς ξεκίνησε επίσης το δικό του πρόγραμμα κατάρτισης για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με  200 άτομα στρατιωτικό προσωπικό που θα σταθμεύουν εκεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Τουλάχιστον 415.800 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλο-ρώσων   αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.

Η ουσία όμως είναι  ότι τον  πόλεμο δεν το γλυτώνει  ο κόσμος, κυρίως γιατί ακούει ατάραχος  να του λένε οι ηγέτες της δύσης αυτά που του λένε, μη υπολογίζοντας οι ίδιοι ότι στον πλανήτη κατοικούν και άλλοι άνθρωποι .

pentapostagma

Loading...

8 thoughts on “Προς μετωπική Δύσης-Ρωσίας: To NATO «έσπασε» τη Συνθήκη του Μοντρέ – Έρχονται άσχημες εξελίξεις στην Ουκρανία (βίντεο)

 1. aeras dutikos says:

  Πάλι πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας? Τελικά θα δεις που θα βγείτε απο πάνω. Όταν γίνει θα πείτε «Εμείς στο κατοχικά τα λέγαμε» ….

  • Κατοχικά Νέα says:

   AERA καρδουλα μου ποσα χρονια θα σου παρει να ξεχωριζεις της αναδημοσιευσης απο τα δικα μας αρθρα θεσεις; Δηλαδη νομιζω οτι και τα ραπανακια σημερα το εχουν καταφερει αυτον τον διαχωρισμο!

  • Ανώνυμος says:

   ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ…
   Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ …
   ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…
   ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ…
   ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ…

   anargyros61.blogspot.com/2013/06/blog-post_21.html

 2. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

  Αυτή τη φορά ο Ερντογάν την έχει πραγματικά βαμμένη. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγει κατά μέτωπο επίθεση από τους Ρώσους η τους νατοικους.Και μάλλον θα είναι και το κύκνειο άσμα της εξουσίας του. Δεν υπάρχει περίπτωση οι Ρώσοι να ανεχτουν την παραβίαση της συνθήκης. Από την άλλη δεν νομίζω να έχει ο Ερντογάν τη δύναμη να απαγορεψει στο ΝΑΤΟ την διέλευση των πλοίων του από τα στενά η την παραμονή τους στη Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι οι Γκιουλενικοι ετοιμάζουν εμφύλιο στην Τουρκία. Τα σύννεφα του πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο πληθαίνουν και δυστυχώς όχι μόνο για την Τουρκία η οποία θα αναζητήσει μια σχετικά εύκολη νίκη σε βάρος της χώρας μας.Όσο κρατά η συμμαχία της με τη Ρωσία δεν κινδυνευουμε. Αν όμως διασπαστει αυτή η συμμαχία τότε η Ελλάδα θα μπει σε μεγάλες και πολυσυζητημενες περιπέτειες που έχουμε αναφέρει πολλές φορές.

 3. Δημητριος says:

  Τιποτες δεν θα γινει, ετσι θα παει το πραγμα θα πεφτουν κατα τοπους μερικα αεροπλανακια, καπου κανενα ατυχημα εδω, καπου παρα περα κατι αλλο, και να μου το θυμηθητε το καλοκαιρι ειναι κοντα και οι ξαπλωστες ειναι εγγυητερος του καιρου. Αρε κατοχικα μια στο καρφι και μια στο πεταλο, θα ερθει ο ξαιρος και θα ειναι σαν να εφυγε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *