ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Προς αποχώρηση από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών η οργισμένη Βενεζουέλα

Αποχώρηση από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) ανακοίνωσε η Βενεζουέλα, κατηγορώντας την οργάνωση, που έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Η κυβέρνηση έκανε την ανακοίνωση αυτή μετά την απόφαση του Οργανισμού να συγκαλέσει συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών –μελών του με αντικείμενο συζήτησης την κλιμακούμενη κρίση στη Βενεζουέλα, αποτυπώνοντας την ανησυχία των γειτονικών χωρών για την αναταραχή στη χώρα.

Ακόμα ένας διαδηλωτής έχασε χθες τη ζωή του στις διαδηλώσεις στο Καράκας, όπως μεταδίδει το BBC. Έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία. Περίπου τριάντα νεκροί είναι ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στο κύμα των διαδηλώσεων που άρχισε να εκδηλώνεται τον περασμένο μήνα ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Delcy Rodriguez δήλωσε πως οι διαδηλώσεις εντάσσονται στην οργανωμένη προσπάθεια να ηττηθεί η Μπολιβαριανή επανάσταση στη χώρα και προανήγγειλε πως σήμερα θα αρχίσει η διαδικασία αποχώρησης από τον OAS, που θα διαρκέσει 24 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Rodriguez κατηγόρησε τον OAS για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καταγγέλλοντας πως επικεντρώνεται στα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα και αγνοεί τις καταγγελίες για παραβίαση της δημοκρατίας στη Βραζιλία.

Όπως σημειώνει το BBC, ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει το 700% φέτος στη Βενεζουέλα, όπου υπάρχει έλλειψη βασικών αγαθών- ανάμεσά τους και φαρμάκων.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μαδούρο και τον προκάτοχό του στην εξουσία Ούγκο Τσάβες για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Η κυβέρνηση από την  πλευρά της υποστηρίζει πως πρόκειται για τις συνέπειες του οικονομικού σαμποτάζ που επιβάλλει στη χώρα η επιχειρηματική ελίτ.

Το τελευταίο κύμα διαδηλώσεων άρχισε τον περασμένο μήνα, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αφαίρεσε εξουσίες από την Εθνική Συνέλευση, στην οποία έχει την πλειοψηφία η αντιπολίτευση.

Το Δικαστήριο ανακάλεσε την απόφασή του τρεις ημέρες αργότερα αλλά οι διαδηλωτές βρίσκονταν ήδη στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης Μαδούρο.

Πηγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νυχτερινό τροχαίο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: 21 νεκροί σε φονική καραμπόλα τριών οχημάτων στον N1

Μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna στη Γερμανία - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνετρίβη ιδιωτικό Cessna κοντά στο Erkelenz – Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Smartphone με σύμβολο ασφάλειας - εικόνα αρχείου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων RevolutTech

Revolut: Απατεώνες ξεγέλασαν την εταιρεία και πήραν διαβατήρια, IBAN και προσωπικά δεδομένα πελατών

Μία απάντηση στο “Προς αποχώρηση από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών η οργισμένη Βενεζουέλα”

  1. Σαν να λέμε αποχώρηση αντίστοιχα απ’την Ευρωπαϊκή΄Ενωση για Ευρωπαϊκό κράτος; Γιατί αν ναι, μήπως γι’αυτό γίνονται αυτές οι διαδηλώσεις; Κι αν όντως ναι, ποιος τις οργάνωσε;; Ερώτημα κάνω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *