Προετοιμάζονται για εμφύλιο στην Τουρκία: «Xιλιάδες πολίτες προμηθεύονται με όπλα!» – Κεμαλικοί εναντίον Ερντογανικών σε μια μάχη μέχρι θανάτου

«Χάος», για αυτό ακριβώς φέρονται να ετοιμάζονται οι Τούρκοι, από τον Αρμαγεδώνα που τους υποσχέθηκε το «βαθύ αμερικανικό κράτους», μέσου του Πενταγώνου, μετά την τελεσίδικη απόφαση τους να παραλάβουν τον Ιούλιο τους ρωσικούς πυραύλους S-400 και να τους κάνουν «επιχειρησιακούς» υποτίθεται τον Οκτώβριο, εν μέσω κρίσης της λίρας, ανεργίας και δημοτικών εκλογών.

«Η αντιπολίτευση θα εξοπλίσει ακόμα και παιδιά αν το AKP χάσει τις εκλογές», λέει Τούρκος υπουργός.

«Αν χάσει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τις επικείμενες τοπικές εκλογές από την συμμαχία της αντιπολίτευσης, οι Κεμαλικοί θα εξοπλίσουν τους πάντες ακόμα και παιδιά 6 ετών και θα επιτεθούν στα γραφεία των κυβερνητών σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Noble.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου σχετικά με τη συμμαχία της αντιπολίτευσης, η οποία περιλαμβάνει το φιλοκουρδικό Λαϊκό δημοκρατικό Κόμμα (HDP), το κόμμα (Λαϊκή Συμμαχία) και το ακροδεξιό Εθνικιστικό Κίνημα (MHP), αποτελούν «στάχτη στα μάτια» της διεθνούς κοινότητας για κάτι νέο που ετοιμάζει ο Ερντογάν για να βγει και πάλι νικητής.

Το AKP έχει κατηγορήσει το φιλοκουρδικό κόμμα ως τρομοκράτες ενώ αναφέρει ότι τα μέλη του κόμματος αυτού ενεργούν προς το συμφέρον του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Από ότι φαίνεται όμως και από τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΣ αλλά και από πληροφορίες σε κοινωνικά δίκτυα, υπάρχει μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Τουρκία κατά του καθεστώτος που έχει στα κάτεργα χιλιάδες πολίτες, ως γκιουλενιστές.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ίδια στιγμή έχουμε διαρροή εγγράφου που «φωτίζει» το πλήρως ελεγχόμενο από τον Ερντογάν , φερόμενο ως «πραξικόπημα» του 2016, σύμφωνα με το euobserver.com.

Ο λόγος, ορισμένα από τα γεγονότα της 16ης Ιουλίου φαίνεται να είχαν ως θαύματος προβλεφθεί σε επίσημο τουρκικό έγγραφο πριν συμβούν, ή μερικά από αυτά δεν συνέβησαν καθόλου.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016 μεταμόρφωσε την εσωτερική του πολιτική και τις σχέσεις της Τουρκίας με τους πάντες καθώς και με την ΕΕ .

Ωστόσο, δυόμισι χρόνια αργότερα, τα αποδεικτικά στοιχεία διαρρέουν για να στηρίξουν αυτό που αρχικά υποπτεύονταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ότι δηλαδή ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήξερε τι θα συνέβαινε και το άφησε να εξελιχθεί ως πρόσχημα για τη δημιουργία του σημερινού καθεστώτος.

Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία ήρθαν πρόσφατα με τη μορφή εγγράφου που έγραψε ένας Τούρκος εισαγγελέας στις 16 Ιουλίου 2016, και το οποίο παρέλαβε ο ερευνητής και δημοσιογράφος Ahmet Donmez, ο οποίος ζει στην Σουηδία.

Το έγγραφο είναι ένα λεπτομερές αρχείο των γεγονότων που έλαβαν χώρα μεταξύ της έναρξης του πραξικοπήματος ( 17:00 μμ και 07:00 πμ το πρωί).

Καταρχήν η τουρκική αεροπορία είχε βομβαρδίσει το κοινοβούλιο και τον κήπο του προεδρικού παλατιού, ως προπέτασμα «καπνού» για τους στασιαστές.

Ο εισαγγελέας που περιέγραψε τα γεγονότα, με το όνομα Serdar Coskun, χρονολογούσε το αρχείο του από την 1 μ.μ. τέσσερις ώρες δηλαδή πριν συμβούν όλα αυτά. Ο ίδιος αρχικά σιωπούσε για την αποκάλυψη.

Στη συνέχεια έδωσε μια συνέντευξη σε έναν κυβερνητικό δημοσιογράφο, στον οποίο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου, αλλά δήλωσε ότι έκανε λάθος σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Είχε αρχίσει να γράφει στις 1 μ.μ., είπε, αλλά τελείωσε στις 7 το πρωί και και ξέχασε να αλλάξει την ώρα. Η εξήγηση του Coskun στερείται αξιοπιστίας, διότι ορισμένα από τα πράγματα που ο ίδιος διατύπωσε δεν συνέβησαν ποτέ.

Τα γεγονότα που δεν έγιναν περιλάμβαναν την πολιορκία της MIT (εθνική υπηρεσία πληροφοριών), την βομβιστική επίθεση κατά των ειδικών δυνάμεων της κυβέρνησης και τον βομβαρδισμό του γραφείου πληροφοριών της αστυνομίας.

Η τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το EUobserver.

Αλλά για έναν ειδικό, τα πρακτικά που βγήκαν στην φόρα δείχνουν ότι ακόμα και ο λαός του Ερντογάν γνώριζε ακριβώς τι θα συνέβαινε, έτσι ο σουλτάνος άφησε κάποια από τα γεγονότα να εξελιχθούν με ελεγχόμενο τρόπο ως πρόσχημα, για την επακόλουθη καταστολή και τις δίκες εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του.

«Τώρα γνωρίζουμε πώς ο Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε το λεγόμενο πραξικόπημα τόσο γρήγορα και αμείλικτα … ενώ τώρα έχω περισσότερες υποψίες», δήλωσε ο Andrew Duff, Βρετανός πρώην ευρωβουλευτής που εργάζεται τώρα στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ένα think-tank στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζοντας τα γεγονότα του Ιουλίου 2016, ο Duff είπε ότι ακόμα και τότε το πραξικόπημα φαίνονταν να περιείχε φανταστικά περιστατικά.

«Από την παρακολούθηση μέσω τηλεόρασης και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης των γεγονότων εκείνης της νύχτας, ήμουν ύποπτος ότι όλα δεν ήταν όπως φαίνονταν.

Δεν μπορούσα να καταλάβω, για παράδειγμα, πώς η κατάληψη των γεφυρών του Βοσπόρου από τις ένοπλες δυνάμεις μπορούσε να χωρέσει στο πρότυπο ενός πραγματικού πραξικοπήματος», είπε ο Βρετανός αξιωματούχος.

Το πιο απίστευτο ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν δεν είχε τραυματιστεί, πράγμα επίσης περίεργο μιας και θα ήταν λογικά ο κύριος στόχος των πραξικοπηματιών.

«Σε ένα πραγματικό πραξικόπημα, αυτός [ο Ερντογάν] θα ήταν ο κύριος και ενδεχομένως ο μόνος στόχος των στασιαστών», είπε ο Βρετανός αξιωματούχος .

«Μιλώντας με αρκετές πολύ καλά ενημερωμένες πηγές μετά το γεγονός, είμαι περισσότερο από ποτέ πεπεισμένος ότι δεν ήταν πραγματικό αλλά ένα ψεύτικο πραξικόπημα που απέτυχε. Ο τουρκικός στρατός όμως δεν απέτυχε ποτέ σε πραξικόπημα πριν, γιατί θα το έκανε τώρα;» ρώτησε ο Duff.

Ο αρχηγός του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), Κέμαλ Κιλιντσαρόγλου, το χαρακτήρισε από την αρχή «ελεγχόμενο πραξικόπημα».

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός πολιτικός Martin Schulz, δήλωσε ότι ενώ οι προετοιμασίες για το πραξικόπημα φαίνονταν ερασιτεχνικές, τα μέτρα που ελήφθησαν εναντίον του ήταν εξαιρετικά επαγγελματικά.

Το ινστιτούτο πληροφοριών IntCen της υπηρεσίας κατασκοπίας της ΕΕ, που συγκεντρώνει πληροφορίες από τις υπηρεσίες κατασκοπείας των κρατών της ΕΕ, επιβεβαίωσε τις υποψίες περί ψευδούς τουρκικού πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Fethullah Gulen, τον επικεφαλής ενός θρησκευτικού κινήματος που ζει στις ΗΠΑ ότι ήταν ο εγκέφαλος, αλλά τυγχάνει να είναι παράλληλα ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος στην χώρα.

Η έκθεση πληροφοριών του IntCen σχετικά με το πραξικόπημα, με ημερομηνία 24 Αυγούστου 2016, γράφει ότι «είναι απίθανο ο Γκουλέν να είχε τις ικανότητες να οργανώσει οτιδήποτε», ακόμη και αν μερικοί μεμονωμένοι Γκιουλενιστές συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η προσεκτική εκκαθάριση μελών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της χωροφυλακής, σχεδιάστηκε για τις αρχές Αυγούστου του 2016 με βάση τους καταλόγους που είχε ετοιμάσει η MIT, πολλές μέρες πριν την απόπειρα πραξικοπήματος», πρόσθεσε η έκθεση της ΕΕ.

«Το πραξικόπημα ήταν απλώς ο καταλύτης για την προκαταρκτική ¨εκτέλεση του σχεδίου» , ανέφερε η έκθεση IntCen.

Ο Ερντογάν έχει στην φυλακή πάνω από 70.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών της αντιπολίτευσης, 110 δημοσιογράφων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

pentapostagma.gr

Loading...

6 thoughts on “Προετοιμάζονται για εμφύλιο στην Τουρκία: «Xιλιάδες πολίτες προμηθεύονται με όπλα!» – Κεμαλικοί εναντίον Ερντογανικών σε μια μάχη μέχρι θανάτου

  • ολαος says:

   γεια σου, μια ζωη στρουθοκαμιλοι
   μισοκυμωσουνα την ωρα που εγραφες αυτην την αραδα σχεδον 5 τα χαραματα
   δεν ξερω αν περνει λιγμενα αυτος που ανεβασε το αρθρο
   ξερω οτι μενω σε ακριτικο νησι
   κοντα στην τουρκια την οποια εχω επισκευτει πολακις
   απο τα πρωτα λεπτα,[και πες με οτι θελεις] που εμαθα για το «πραξικοπημα»ειπα στα παιδια στην δουλεια μου πανω σε σχετικη συζητηση οτι το πραξικοπημα ειναι στημενο για να φτιαξει ο ερτογαν το καθεστος που ονειρευονταν
   αυτο δεν αργησε να φανει οταν λιγες μερες μετα τουρκικες οικογενειες εφτασαν με βαρκα στο νησι και ζητουσαν ασυλο γιατι τους κηνηγουσε το καθεστος
   το χαλιφατο ειχε αρχισει να να κτιζεται…
   διωξεις παντου σε ολο το φασμα της τουρκικης κοινωνιας
   κανενας ευρωπαιος καμια οργανωση κανεις ΟΗΕ δεν εβγαζε λεξη
   στην παραμικρη διεθνη διαμαρτυρια ο ερτογαν επικαλουνταν το «πραξικοπημα»
   ποιο πραξικοπημα????
   τωρα ηρθαν στο φως οι αποκαληψεις
   και συ ακομα λες οτι αυτοι που τα φερνουν στη δημοσιοτητα περνουν λιγμενα
   εσυ τι παιρνεις?????
   οσο για το…ερχονται απο δω μερια
   ασε να φοβαμαι εγω πιο πολυ που ειμαι μια ανασα απο την τουρκια
   και αν θες να μαθεις ποσο φοβαμαι θα σου πω
   καθε πρωι βγαινω στο μπαλκονι και βλεπω ανατολικα την τουρκια και τον ηλιο να ανατελει πινωντας τον καφε και αναβοντας ενα τσιγαρακι φυσαω τον καπνο προς τα κει και τους στελνω φιλακια….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *