Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
11:32 - 14/08/2022

Προειδοποίηση! Πέτρες αιώνων αναδύονται από ξηρές κοίτες ποταμών στην Ευρώπη που μαστίζεται από την ξηρασία.

Η στάθμη του νερού έχει πέσει σε μεγάλα ποτάμια σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η περιοχή υποφέρει από μια ιστορική ξηρασία. Σε αυτές τις ξηρές κοίτες των ποταμών έχουν εμφανιστεί προειδοποιητικά μηνύματα αιώνων, αναφέρουν οι ντόπιοι.

Οι “τρομακτικοί” ογκόλιθοι είναι γνωστοί ως “Hungersteine” ή “πέτρες της πείνας”, ανέφερε ο τοπικός Γερμανός δημοσιογράφος Olaf Koens σε ένα tweet στις 11 Αυγούστου.

Μία από αυτές τις πέτρες είναι ενσωματωμένη στον ποταμό Έλβα, ο οποίος τρέχει από τα βουνά της Τσεχίας μέσω της Γερμανίας μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα.

Η πέτρα, που χρονολογείται από μια ξηρασία του 1616, είναι και πάλι ορατή στην ξηρή κοίτη του ποταμού, δήλωσε ο Hernández-Morales. Η προειδοποίηση γράφει: “Wenn du mich seehst, dann weine” – “Αν με δεις, κλάψε”.

“Hunger stones” like this one were used as “hydrological landmarks” across central Europe, NPR reported when the stones last surfaced during a 2018 drought.

These stones are “chiselled with the years of hardship and the initials of authors lost to history,” a team of Czech researchers wrote in a 2013 study.

“The basic inscriptions warn of the consequences of drought. It expressed that drought had brought a bad harvest, lack of food, high prices and hunger for poor people.”

ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΞΗΡΑΣΙΕΣ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΞΗΡΑΣΙΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΞΗΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 500 ΕΤΩΝ.

Η ΓΕΦΥΡΑ MESTA ΤΟΥ XIV ΑΙΩΝΑ ΣΤΗ VILLARTA DE LOS MONTES (EXTREMADURA, ΙΣΠΑΝΙΑ), ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ MUDÉJAR-ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ 1956 ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ CIJARA, ΑΛΛΑ Η ΞΗΡΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο ξηρασίας, το 47% της Ευρώπης βρίσκεται σε κατάσταση προειδοποίησης ξηρασίας, που σημαίνει ότι το έδαφος έχει έλλειμμα υγρασίας. Ένα άλλο 17% βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, που σημαίνει ότι η βλάστηση της περιοχής επηρεάζεται από τις ξηρές συνθήκες.

Μεγάλοι ποταμοί στη Γερμανία, την Ιταλία και την Αγγλία – ο Ρήνος, ο Πο και ο Τάμεσης, αντίστοιχα – στεγνώνουν. Τα ποτάμια είναι “πολύ ξηρά, πολύ χαμηλά και πολύ ζεστά”, γεγονός που έχει συνέπειες στην άγρια ζωή, την οικονομία και τους ανθρώπους.

Τα ερείπια του ρωμαϊκού κάστρου Aquis Querquennis στη Γαλικία, το οποίο κανονικά καλύπτεται από τα νερά του ποταμού Λίμα και του ταμιευτήρα Concha. Χρονολογείται από τον III αιώνα και βρισκόταν στη Via Nova.

Η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ρήνο είναι περίπου στο μισό του συνήθους βάθους τους για αυτή την εποχή του έτους, ενώ σε ορισμένα τμήματα η στάθμη των υδάτων είναι ακόμη χαμηλότερη. Αυτό έχει κάνει τη ναυσιπλοΐα στον ποταμό πέντε φορές πιο ακριβή, επειδή τα φορτηγά πλοία πρέπει να μεταφέρουν μικρότερο βάρος για να διασφαλίσουν ότι δεν θα προσαράξουν.

Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα βιώνει “την πιο σοβαρή κρίση νερού των τελευταίων 70 ετών”. Αυτή η βόμβα των 450 κιλών, από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακαλύφθηκε στον αποξηραμένο ποταμό Πο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Υδάτων (OVF), η στάθμη του νερού στη λίμνη Velence, μια δημοφιλή τουριστική λίμνη κοντά στη Βουδαπέστη, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η ξηρασία έρχεται μετά από μήνες υψηλών θερμοκρασιών και ελάχιστων βροχοπτώσεων. Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή έχει επίσης συμβάλει στην “ένταση, τη συχνότητα και τη διάρκεια των θερμικών φαινομένων” και στην ενίσχυση της ξηρασίας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, “η ξηρασία έχει γίνει η καλοκαιρινή μας πραγματικότητα”, έγραψε στο Twitter.

Η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Γαλλία παλεύουν με την ξηρασία. Οι συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν σύντομα, με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ξηρασίας να εξηγεί ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

φωτο-Τρομακτικές πέτρες πείνας εμφανίζονται σε όλα τα ποτάμια της Ευρώπης που μαστίζεται από την ξηρασία. Εικόνα: PETR DAVID JOSEK

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. Καθ' οδόν 08/14/2022 @ 12:10 ΜΜ

  Μην μασάτε. Τραβήχτηκαν τα νερά και στο Καβούρι και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα πέρυσι. Και στη Βραζιλία σε δύο παραλίες πριν από 4 χρόνια η θάλασσα πήγε πίσω πολλά μέτρα. Δεν έχει να κάνει με ανομβρία.

  • Καμία σχέση αυτό που γράφεις…άλλο το φαινόμενο που αναφέρεις για τις θάλασσες,και άλλο για τα ποτάμια και τις λίμνες….

 2. Καθ' οδόν 08/14/2022 @ 12:17 ΜΜ

  …”Hungersteine” θα τρώμε σε λίγο με την πείνα που έστησαν κάποια καθάρματα.

 3. Τα ψυχρά θέρεται, θερμόν ψύχεται, υγρόν αυαίνεται, καρφαλέον νοτίζεται. Ηράκλειτος.

 4. Παν Πετ 08/14/2022 @ 4:51 ΜΜ

  Δηλαδή το 1600μΧ οι Ευρωπαίοι χωρίς οικολογική συνείδηση και χωρίς νά οδηγούν ηλεκτρικά κάρα είχαν καταστρέψει το κλίμα της εποχής δημιουργοντας και τότε κλιματική αλλαγή που έκανε τά ποτάμια να αδειάσουν από νερό για να μπορούν να γράψουν μυνήματα στις κοίτες των ποταμών, αυτό δεν καταλαβαίνετε διαβάζοντας αυτό το άρθρο?

 5. Καθ' οδόν 08/15/2022 @ 11:49 ΠΜ

  @ Vrasidas… μην παίρνεις όρκο.

 6. ΠάνοςΓέριμου 08/15/2022 @ 11:00 ΜΜ

  Αυτό μέ τόν Λίμια = Λίμνια ρίβερ τής Γαλικίας Ισπαινίας, φαντάζει φτειαχτό, έχει καί δρόμο, λές;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*