Προειδοποίηση 72 ωρών – Η NASA επιβεβαιώνει την τεράστια έκρηξη στον ήλιο – Τι θα συμβεί.

Η έκρηξη των φορτισμένων σωματιδίων που απελευθερώθηκε από τον Ήλιο και σπεύδει προς τη Γη είναι η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο και έρχεται καθώς ο Ήλιος ξεκινάει το πιο ενεργό στάδιο του 11ετούς κύκλου του.

Ξεχάστε αστεροειδείς: Η ηλιακή θύελλα θα μπορούσε να προκαλέσει αποκάλυψη στη Γη με προειδοποίηση μόλις 12 ωρών. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ανησυχητικά ότι είναι «θλιβερά υπό προετοιμασία» για μια μείζονα ηλιακή καταιγίδα η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει αεροπορικά ατυχήματα, εκτροχιασμό τρένων, τεράστιες πυρκαγιές, συστολές μαζικής εξουσίας και διακοπή δορυφόρων.

Μια ηλιακή καταιγίδα ακολουθεί τις εκρήξεις μάζας και ενέργειας από την επιφάνεια του ήλιου, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολίδων, των ηλιακών κηλίδων και των εκτοξεύσεων της μάζας που στέλνουν τεράστιες ποσότητες ακτίνων Χ και ακτινοβολία προς τη Γη.

Η ηλιακή θύελλα μπορεί να αναφέρεται σε: Ηλιακή φλόγα, μια μεγάλη έκρηξη στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Η εκτονωτική μάζα (CME), μια τεράστια έκρηξη ηλιακού ανέμου, μερικές φορές συνδέεται με ηλιακές εκλάμψεις.Γεωμορφογενής θύελλα, η αλληλεπίδραση της εκρήξεως του Ήλιου με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Μια απόρριψη μάζας του σώματος (CME) είναι μια τεράστια έκρηξη αερίου και μαγνητικού πεδίου που προέρχεται από την ηλιακή κορώνα και απελευθερώνεται στον ηλιακό άνεμο.

Τι συμβαίνει εάν χάσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα απεριόριστα – τα τρόφιμα που χρειάζονται ψύξη ή ψύξη για μακροχρόνια αποθήκευση πρόκειται να χαλάσουν; Η αποθήκευση έκτακτης ανάγκης σε τρόφιμα εκ των προτέρων θα είναι ο μόνος τρόπος για να θρέψετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.

Οι εκβολές της μάζας του σώματος απελευθερώνουν τεράστιες ποσότητες ουσίας και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο διάστημα πάνω από την επιφάνεια του ήλιου, είτε κοντά στο στέμμα (ήρθε μερικές φορές σε μια ηλιακή προβολή), είτε πιο μακριά στο πλανητικό σύστημα ή πέραν του (διαπλανητικού CME). Το εκτοξευόμενο υλικό είναι ένα πλάσμα που αποτελείται κυρίως από ηλεκτρόνια και πρωτόνια. Ενώ οι ηλιακές εκλάμψεις είναι πολύ γρήγορες, οι CMEs είναι σχετικά αργές.
Κοντά στα ηλιακά μέγιστα, ο Ήλιος παράγει περίπου τρεις CMEs κάθε μέρα, ενώ κοντά στα ηλιακά ελάχιστα, υπάρχει περίπου ένα CME κάθε πέντε ημέρες.

Ηλιακές λάμψεις
Όταν η εκτόξευση κατευθύνεται προς τη Γη και φθάνει σε αυτήν ως ένα διαπλανητικό CME (ICME), το κύμα κλονισμού της μετακινούμενης μάζας ηλιακών ενεργειακών σωματιδίων προκαλεί μια γεωμαγνητική καταιγίδα που μπορεί να διαταράξει τη μαγνητόσφαιρα της Γης, να την συμπιέσει στην ημέρα και να επεκτείνει τη νυχτερινή ζωή,στην πλευρική μαγνητική ουρά. Όταν η μαγνητόσφαιρα επανασυνδεθεί στη νυχτερινή πλευρά, απελευθερώνει ενέργεια της τάξεως της κλίμακας terawatt, η οποία κατευθύνεται πίσω στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης.

Τα ηλιακά ενεργειακά σωματίδια μπορούν να προκαλέσουν ιδιαίτερα έντονη αύρα σε μεγάλες περιοχές γύρω από τους μαγνητικούς πόλους της Γης.Αυτά είναι επίσης γνωστά ως τα βόρεια φώτα (aurora borealis) στο βόρειο ημισφαίριο και τα νότια φώτα (aurora australis) στο νότιο ημισφαίριο. Οι εκτοξεύσεις μάζας των σωμάτων, μαζί με τις ηλιακές εκλάμψεις άλλης προέλευσης, μπορούν να διαταράξουν τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις και να προκαλέσουν βλάβες στους δορυφόρους και στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικών γραμμών μεταφοράς, με αποτέλεσμα μαζικές και μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος.
https://beforeitsnews.com/v3/alternative/2018/3635361.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT’S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “Προειδοποίηση 72 ωρών – Η NASA επιβεβαιώνει την τεράστια έκρηξη στον ήλιο – Τι θα συμβεί.

 1. Andrea says:

  Space Weather Message Code: WARK04
  Serial Number: 3526
  Issue Time: 2018 Sep 05 1527 UTC

  WARNING: Geomagnetic K-index of 4 expected
  Valid From: 2018 Sep 05 1526 UTC
  Valid To: 2018 Sep 05 2100 UTC
  Warning Condition: Onset

  NOAA Space Weather Scale descriptions can be found at
  http://www.swpc.noaa.gov/noaa-scales-explanation

  Potential Impacts: Area of impact primarily poleward of 65 degrees Geomagnetic Latitude.
  Induced Currents – Weak power grid fluctuations can occur.
  Aurora – Aurora may be visible at high latitudes such as Canada and Alaska.

  source : https://www.swpc.noaa.gov/products/alerts-watches-and-warnings

 2. Ανώνυμος says:

  Όχι «βόρεια φώτα» και «νότια φώτα», αλλά βόρειο και νότιο σέλας λέμε στα ελληνικά… μεταφραστές της καρπαζιάς από το Κορφιάτικο.

 3. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ says:

  ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΛΑΣ ΕΠΕΙΚΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ! ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΛΙΘΙΝΗ ΕΠΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *