«Πράσινο» χαράτσι στις πλαστικές σακούλες

«Πράσινο» χαράτσι στις πλαστικές σακούλες

Για το «καλό του περιβάλλοντος» επιβλήθηκε χρέωση της τάξης των 5 πενών της στερλίνας (6 λεπτά του Ευρώ)

ανά πλαστική σακούλα στην Αγγλία σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Ανάλογα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ από τα τέλη του 2018 και φυσικά και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Οκτώβριο στην Αγγλία, τα καταστήματα που απασχολούν περισσότερους από 250 μόνιμους υπαλλήλους υποχρεούνται να χρεώνουν τουλάχιστον 5 πένες για κάθε πλαστική σακούλα μίας χρήσης.


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Combat Fighter

Μάθε πώς να αμύνεσαι σε καταστάσεις ωμής βίας στο δρόμο

Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή είναι γυμνασμένοι η επειδή έχουν κάποια μυική δύναμη ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μία ξαφνική επίθεση η οποία δεν θα έχει κανόνες και θα είναι βάναυση όσο ποτέ. Η εμπλοκή σε μάχη του δρόμου είναι το πιο δύσκολο πράγμα και δεν έχει να κάνει τίποτα με οποιεσδήποτε τέχνες μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Η ωμή βία είναι τελείως διαφορετική από μία κατάσταση κινήσεων σε μία προπόνηση. Μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αμυνθούμε για τη ζωή μας, μπορεί σύντομα να βρεθούμε σε περιβάλλον όπου Η ωμή βία θα είναι ικανή να σοκάρει και τον πιο εκπαιδευμένο. Μάθε σήμερα πως μπορείς να αμυνθείς σε όλες τις συνθήκες, με ανορθόδοξους τρόπους, σε μία μάχη άνευ κανόνων που ο μόνος στόχος ειναι η νίκη και η επιβίωσή σου..

ΤΙΜΗ 32€ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μέτρο φαίνεται ότι μείωσε τη χρήση κατά 83%, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, από τα 41,3 εκατομμύρια λίρες που έχει αποφέρει μέχρι σήμερα η χρέωση των σακουλών, τουλάχιστον τα 29,2 εκατ. λίρες διατέθηκαν σε οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος υπό την αιγίδα της Ατζέντας 21!

liakonews.gr

Loading...

One thought on “«Πράσινο» χαράτσι στις πλαστικές σακούλες

  1. Και πολύ καλά κάνουν says:

    Το διχτάκι της γιαγιάς ή μερικές υφασμάτινες σακούλες είναι η λύση. Αρκεί να φροντίσεις να τις έχεις μαζί σου όταν θα πας για ψώνια. Κάτι πρέπει να γίνει και με τα πλαστικά μπουκάλια του νερού και τα κουτάκια των αναψυκτικών. Το καλύτερο θα ήταν γυάλινα που να επιστρέφονται. Αλλά βλέπεις είναι βαριά και το μεταφορικό κοστίζει. Αν όμως χρεώσεις το πλαστικό μπουκάλι και το αλουμινένιο κουτάκι δυο φορές πιο ακριβά τότε όσοι βαριούνται και δεν έχουν οικολογική συνείδηση θα πληρώνουν το κόστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *