ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ! Τι συμβαίνει με το ίντερνετ στο Ιράν; Επιβλήθηκε black out;

· Κατοχικά Νέα

Η οργή είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στο Διαδίκτυο του Ιράν έπειτα από αρκετές ημέρες διαμαρτυριών που ξέσπασαν μετά την είδηση του θανάτου της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Η κοπέλα βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, επειδή φορούσε «λάθος» την μαντίλα στα μαλλιά της. Οι πολίτες του Ιράν παρά την ακραία βία από το καθεστώς δεν έχουν τρομοκρατηθεί και εξακολουθούν να διαμαρτύρονται στους δρόμους της πρωτεύουσας Τεχεράνης, της περιοχής του Κουρδιστάν αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, μερικές εκ των οποίων θεωρούνται ακραία συντηρητικές.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, από τις συγκρούσεις δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (υπάρχουν αναφορές για περισσότερους από 50). Σύμφωνα με το BBC, οι δυνάμεις της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει επίθεση στα μέσα ενημέρωσης και τους ακτιβιστές, καθώς από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 10 δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα ανάμεσά τους και εκείνη που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της Αμινί.

Μπλόκο στο ίντερνετ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα παρακολούθησης του Διαδικτύου NetBlocks δήλωσε ότι το Instagram και το WhatsApp – δύο από τα σημαντικότερα εργαλεία επικοινωνίας που συνήθως επιτρέπει το Ιράν – είχαν περιοριστεί. Το WhatsApp δήλωσε ότι εργάζεται για να κρατήσει τους Ιρανούς χρήστες συνδεδεμένους, αναφέρει το BBC.

el.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Νέος γεωπολιτικός άξονας στη Μεσόγειο; Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ινδία απέναντι στην προσέγγιση Τουρκίας–Πακιστάν

Πλοίο στο Αιγαίο - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: Τουρκικό πολεμικό με βαθυσκάφος-drone ψάχνει το Filo Jet – 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Κώδικας και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε οθόνη - φωτογραφία αρχείουTech

Η ΕΕ ξεκινά ελέγχους σε πάνω από 30 εταιρείες AI – Στο μικροσκόπιο ασφάλεια, copyright και διαφάνεια

Μία απάντηση στο “ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ! Τι συμβαίνει με το ίντερνετ στο Ιράν; Επιβλήθηκε black out;”

  1. Μολις εδωσαν τα καμικαζι UAV στην Ρωσια,ξυπνησαν οι sleeping cells.Σας βλεπουμε κουφαλεεεεεες!Κριμα στην χρησιμη ηλιθια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά