ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Πυροβόλα λέιζερ υψηλής ισχύος για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροσκαφών δοκιμάζουν οι ΗΠΑ

· Κατοχικά Νέα

Το σύστημα HELWS χρησιμοποιεί καθαρή ενέργεια για να ανιχνεύει, να εντοπίζει και να καταρρίπτει αμέσως τα μη επανδρωμένα οχήματα και να στοχεύει με ακρίβεια.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει καταθέσει αίτημα για την προμήθεια δύο πρωτοτύπων του πειραματικού συστήματος λέιζερ υψηλής τεχνολογίας τύπου (HELWS) για την καταπολέμηση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ή αεροσκαφών, τα οποία αναμένεται να δοκιμαστούν σε υπερπόντια εδάφη των ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία Raytheon σε δελτίο τύπου.

«Η εταιρεία Raytheon θα αναπτύξει δύο πρωτότυπα του πειραματικού συστήματος λέιζερ υψηλής τεχνολογίας τύπου (HELWS) σε στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με την σύμβαση προμήθειας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», σημείωσε η δήλωση της την Δευτέρα.

Το πρόγραμμα πειραματισμού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει 12 μήνες πειραματικών εργασιών σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πρόσθεσε η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το HELWS συνδυάζεται με το σύστημα πολλαπλής φασματικής στόχευσης επίσης της Raytheon, το οποίο χρησιμοποιεί αόρατες δέσμες φωτός για να καταρρίψει εχθρικά [μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα]. Τοποθετημένο σε όχημα παντός εδάφους της Polaris τύπου MRZR, το σύστημα ανιχνεύει, εντοπίζει και χτυπά εχθρικά drones, ανέφερε η Raytheon.

 Φωτογραφία: You Tube / Boeing

sputniknews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά