ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Πιο ασφαλής ο ιός από το εμβόλιο στα παιδιά» λέει επιστήμονας από την ομάδα συμβούλων του Τζόνσον

· ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ

Κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας, που ανήκει στην ομάδα συμβούλων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, υποστηρίζει ότι είναι πιο ασφαλές να αφήσει η κυβέρνηση τα παιδιά να κολλήσουν τον SARS-CoV-2 παρά να τους χορηγήσει κάποιο από τα εμβόλια.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Ρόμπερτ Ντίνγκγουολ, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για τον εμβολιασμό Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI), δήλωσε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο από τον Covid-19. Από την άλλη, σε μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε σύμφωνα με την «Daily Mail», τα εμβόλια έχουν συνδεθεί με θρόμβους στο αίμα και με καρδιακά προβλήματα, «στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε νέους ανθρώπους». Γι’ αυτό ο Ντίνγκγουολ πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλές να εκτεθούν τα παιδιά στον κορωνοϊό από το να κάνουν εμβόλιο.

Ο καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Nottingham Trent University ανέφερε ότι όσοι είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών φέρουν ως επιχείρημα ότι μέσω αυτού θα μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό. Ωστόσο εκείνος κάλεσε τους πολίτες «να μην πανικοβάλλονται όσον αφορά τα ποσοστά μόλυνσης», υποστηρίζοντας ότι ο Covid-19 «δεν είναι πια μια σημαντική αιτία θανάτου» και ότι η επιστήμη δεν πρέπει να έχει ως στόχο της «να προσφέρει την αθανασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

newsbreak.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Όταν η Ντόλι Πάρτον έκανε το εμβόλιο για τον COVID-19 τραγουδώντας το «Vaccine, Vaccine» σε ρυθμό «Jolene»

ΔΙΕΘΝΗ

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ με το «Ερντογάν πέθανε»: Η ανάρτηση εφημερίδας που προκάλεσε εισαγγελική έρευνα

ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τα κουνούπια, τα τσιμπούρια – Επικίνδυνες ασθένειες εξαπλώνονται καθώς η Ευρώπη θερμαίνεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά