ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: «ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ- ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ…»!!!- ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΗΣ NASA…

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Είναι πολύ πιθανό ότι δεν έχουμε ακόμα δει εξωγήινους στο διάστημα ή στη Γη, επειδή απλούστατα η νοήμων εξωγήινη ζωή βρίσκεται πέρα από τις δυνάμεις κατανόησής μας και δεν μπορούμε να την αναγνωρίσουμε. Στην πραγματικότητα, δεν αποκλείεται οι εξωγήινοι να μας «κοιτούν ήδη κατά πρόσωπο».

Η σοκαριστική αυτή δήλωση δεν προέρχεται από κάποιον …τρελαμένο με τα UFO, αλλά από τον κορυφαίο βρετανό επιστήμονα, τον λόρδο Μάρτιν Ρις, επικεφαλής (βασιλικό) αστρονόμο της χώρας και πρόεδρο του πλέον αξιοσέβαστου επιστημονικού ιδρύματος στον κόσμο, της Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας.

Ο Ρις έκανε τις δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», λίγες μέρες μετά τη διοργάνωση από την επιστημονική ακαδημία της χώρας της πρώτης διεθνούς συνδιάσκεψης για τη δυνατότητα εξωγήινης ζωής με τίτλο «Η ανίχνευση εξωγήινης ζωής και οι συνέπειες για την επιστήμη και την κοινωνία».

«Μπορεί να μας κοιτάζουν κατά πρόσωπο και απλώς να μην τους αναγνωρίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνουμε για κάτι που μοιάζει πολύ με μας, υποθέτοντας ότι τουλάχιστον έχουν παρόμοια μαθηματικά και τεχνολογία», τόνισε ο κορυφαίος επιστήμων.

«Υποπτεύομαι ότι μπορεί να υπάρχει ζωή και νοημοσύνη εκεί έξω με μορφές που δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Όπως ακριβώς ένας χιμπατζής δεν μπορεί να καταλάβει την κβαντική θεωρία, μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν πτυχές της πραγματικότητας που βρίσκονται πέρα από τις δυνατότητες των εγκεφάλων μας», πρόσθεσε.

Πληθαίνουν οι διαρροές από την NASA για ύπαρξη εξωγήινης ζωής και μάλιστα πολύ πιο κοντά μας από όσο νομίζαμε, με την «έγκριτη επιστημονική κοινότητα» να αποδέχεται τις θεωρίες αυτές.

Ωστόσο για πιο πράγμα προετοιμάζουν μαζικά την παγκόσμια κοινή γνώμη; Πρόκειται για συγκεχυμένες θεωρίες – αναφορές που υπολείπονται αληθινών στοιχείων ή κάτι άλλο;

Τα νερά πάνω στο ζήτημα ήρθε να ταράξει αυτή τη φορά ένας πρώην μηχανικός της NASA, ο Norman Bergrun, λέγοντας δημοσίως πως τεράστια διαστημόπλοια βρίσκονται στο ηλιακό μας σύστημα. Μάλιστα η ύπαρξή τους κρύβεται τόσο από τη NASA όσο και από άλλοι διαστημικούς οργανισμούς πάνω στον πλανήτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τουλάχιστον ένα τεράστιο εξωγήινο διαστημικό σκάφος βρίσκεται στο ηλιακό σύστημα της Γης γύρω από δακτυλιοειδείς πλανήτες όπως ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ουρανός. Τα διαστημόπλοια αυτού του μεγέθους απορροφούν κατά κάποιον τρόπο ενέργεια από τους πλανήτες αυτούς, προκειμένου να πολλαπλασιάζονται αλλά και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Οι δηλώσεις του προέρχονται από ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών από το κανάλι SecureTeam 10 ένα κανάλι στο YouTube, το οποίο έχει σχεδόν 900.000 συνδρομητές και ασχολείται με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Πάντως η παραδοχή αυτή του πρώην μηχανικού της NASA δεν χρήζει μεγάλης αποδοκιμασίας. Αντιθέτως υπάρχει σιγή ιχθύος από τη NASA πάνω σε αυτές τις αποκαλύψεις.

Ο ίδιος μάλιστα συνέγραψε βιβλίο για τα δαχτυλίδια του Κρόνου το 1986, αναφέροντας από τότε πως τα δαχτυλίδια του Κρόνου ήταν γεμάτα από γιγαντιαία σκάφη.

Όλοι αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν εξωγήινοι και αν όντως υπάρχουν, πως μοιάζουν.

Πώς μοιάζουν οι εξωγήινοι σύμφωνα με τους επιστήμονες

Το Business Insider συνέλεξε πληροφορίες από μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου για το πως μπορεί να μοιάζουν τα πλάσματα αυτά.

Αρχικά, οι επιστήμονες δεν συμφωνούν σε μια μορφή, μέγεθος ή χρώμα. Ακόμα, αναφέρουν ότι οι εξωγήινοι έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά όπως το ότι ζουν σε στεριά για να αναπτύσσουν τεχνολογία πυραύλων, διόφθαλμη όραση για να μετρούν την απόσταση, μάτια κοντά το ένα με το άλλο για να μειώνουν το χρόνο που λαμβάνουν και επεξεργάζονται τα σήματα, τουλάχιστον δύο πόδια για ευκινησία και χέρια με τουλάχιστον τρία δάχτυλα για να πιάνουν και να μεταχειρίζονται εργαλεία.

Οι εξωγήινοι επίσης μοιάζουν αρκετά στον άνθρωπο, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εξελικτικό βιολόγο και συγγραφέα Ρίτσαρντ Ντόκινς, που έφερε το παράδειγμα της όρασης, υποστηρίζει ότι σε έναν κόσμο με άπλετο φως (όπως η Γη) τα μάτια των τοπικών μορφών ζωής θα εξελίχθηκαν με τρόπο παρόμοιο με εκείνον των μορφών ζωής στον πλανήτη μας.

Δείτε εδώ το βίντεο

Γνωρίστε τους αστροναύτες της NASA που πιστεύαν ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και πως έχουν επισκεφτεί τη Γη

Οι άνθρωποι συχνά χαρακτηρίζουν όσους πιστεύουν στους εξωγήινους «τρελούς» υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας.

Αλλά υπάρχει και μία μικρή ομάδα από αστροναύτες της NASA που ισχυρίζονται ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και ότι έχουν επισκεφτεί τη Γη εδώ και καιρό.

Τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς τους βετεράνους αστροναύτες έγιναν διάσημοι από τη στιγμή που εξέφρασαν την ειλικρινή άποψή τους σχετικά με την ύπαρξη των εξωγήινων.

Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν ότι τα UFO αιωρούνταν πάνω από πυρηνικά όπλα, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι τα έχουν δει από κοντά.

Αυτοί είναι οι τέσσερις αστροναύτες της NASA που πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν.

Έντγκαρ Μίτσελ

edgar mitchell

Ο Έντγκαρ Μίτσελ ήταν το έκτο άτομο που περπάτησε στο φεγγάρι το 1971 όταν το Απόλλων 14 της ΝΑSA προσγειώθηκε στην περιοχή Fra Mauro.

O αστροναύτης ισχυρίστηκε ότι μία έντονη πνευματική παρουσία κατά την επιστροφή του από το φεγγάρι. Έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή του στο να προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη της εξωγήινης ζωής.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι εξωγήινοι είχαν σώσει πριν από καιρό την ανθρωπότητα από έναν καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο και πρότεινε στο Βατικανό να επεκτείνει τις γνώσεις του γύρω από την εξωγήινη φυλή.

Ο αστροναύτης πιστεύει ακράδαντα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συγκάλυψε μέχρι και το σκάνδαλο Ρόζγουελ, όταν το 1950 ένας δίσκος που μοιάζει με UFO συνετρίβη κοντά σε μία μικρή πόλη στο Νέο Μεξικό.

Ο Μίτσελ πέθανε στο νοσοκομείο στις 4 Φεβρουαρίου, το 2016, στην ηλικία των 85 ετών.

Γκόρντον Κούπερ

gordon cooper astronaut

Ο Γκόρντον Κούπερ ήταν ένας από τους επτά αστροναύτες που είχαν επιλεγεί για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA. Με την κωδική ονομασία Πρόγραμμα Μέρκιουρι (Project Mercury, Πρόγραμμα «Ερμής»). Οι 7 αυτοί πρώτοι αστροναύτες των ΗΠΑ έμειναν γνωστοί ως «Αρχικοί Επτά» και ορισμένοι αποτέλεσαν εκπαιδευτές και αρχηγούς για τα επόμενα γκρουπ αστροναυτών της ΝΑΣΑ. Δευτερεύοντες στόχοι του Προγράμματος ήταν η δοκιμή και ανάπτυξη συστημάτων για την προσθαλάσσωση, τον έλεγχο και τη διακυβέρνηση των σκαφών.

Ο Κούπερ ισχυρίστηκε ότι είδε έναν ιπτάμενο UFO πάνω από τη Γερμανία το 1951. «Πιστεύω ότι τα εξωγήινα οχήματα και τα πληρώματά τους επισκέπτονται αυτόν τον πλανήτη μέσω άλλων πλανητών που είναι λιγότερο τεχνικά προηγμένοι σε σχέση με τη Γη» είπε στον ΟΗΕ, το 1984.

«Μπορούμε να τους αποδείξουμε ότι έχουμε μάθει πως μπορούμε να επιλύουμε ειρηνικά τα προβλήματά μας και όχι με πόλεμο. Η αποδοχή των εξωγήινων θα έχει τεράστια πλεονεκτήματα εξέλιξης του κόσμου μας σε όλους τους τομείς».

Ο Κούπερ έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον και πέθανε στις 4 Οκτωβρίου του 2004 ,σε ηλικία 77 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ντίκι Σλέϊτον

deke slayton

Ο Ντίκι Σλέϊτον ήταν επίσης μέλος του πληρώματος της NASA για το διαστημικό Πρόγραμμα Μέρκιουρι, προτού γίνει διευθυντής της NASA για τις επανδρωμένες πτήσεις.

Επίσης είχε αναφέρει ότι το 1951 είδε ένα UFO. «Έμοιαζε με ένα πιάτο που καθόταν έχοντας κλίση 45 μοιρών. Δεν είχα κάμερες διαφορετικά θα είχα τραβήξει μερικές φωτογραφίες. Τότε το είδα απλά να επιταχύνει και στη συνέχεια να εξαφανίζεται».

Ο Σλέϊτον διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο το 1992 και πέθανε στις 13 Ιουνίου το 1993 σε ηλικία 69 ετών.

Μπρίαν Ο΄ Λίρι

brian o leary astronaut

Ο Μπρίαν Ο΄ Λίρι ήταν υποψήφιος να συμμετάσχει σε μία αποστολή της ΝASA το 1967, η οποία ακυρώθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Μία επιθανάτια εμπειρία όμως άλλαξε μία για πάντα τη ζωή του και την άποψή του για τους εξωγήινους. Ο Δρ. Μπρίαν Ο΄ Λίρι, ο οποίος έγινε καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον όταν αποχώρησε από τη NASA δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι είμαστε σε επαφή (σ.σ με τους εξωγήινους)». «Οι πολιτισμοί τους μας παρακολουθούν εδώ και πολύ καιρό και η εμφάνισή τους είναι παράξενη από κάθε είδους παραδοσιακά υλιστική δυτική άποψη».

Ο πέθανε από καρκίνο του εντέρου στις 28 Ιουλίου το 2011, αμέσως μετά τη διάγνωση, στο σπίτι του στην Βιλκαμπάμπα, στο Εκουαδόρ.

Με πληροφορίες από el.gr, dailymail.com

Makeleio.gr

Loading...

12 thoughts on “ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: «ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ- ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ…»!!!- ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΗΣ NASA…

 1. NASA AND MASA says:

  Εδώ και πολλά χρόνια κάποιοι αλλάζουν τον πλανητη ωστε να γίνει αφιλοξενος για το ανθρώπινο είδος αλλά φιλοξενος για μεταλλαγμένα  ανθρωποειδη που θα χρησιμοποιησουν και για την δική τους επιβίωση. ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΤΟ ΈΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΟ ΝΕΡΌ ΤΟΝ ΑΈΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΆΣ. ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΕΘΊΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΎΜΕ  . ΕΛΈΓΧΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΌΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΆΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ . ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΌΣΤΑΣΗ ΜΆΣ ΩΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΕΊΔΟΣ . ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΌΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ  ΑΛΛΆ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΌΠΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉΣ ΜΑΣ . ΓΕΝΙΚΆ ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΓΈΝΟΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΆΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΆ ΩΣ ΥΠΗΡΈΤΕΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ .ΆΡΧΙΣΑΝ ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΏΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΝ  ΑΝΤΑΛΑΞΑΝ ΜΕ ΕΠΊΚΥΡΙΑΡΧΊΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΟΛΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

 2. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Εμεις, οι του ανθρωπινου γενους, εχουμε 3 δαχτυλα?για ποια φυλη αναφερουν?τι εγραφε πανω στος σκαφος του ροζγουελ?αυτα ηταν βιορομποτ ,στο σκαφος.Εμεις ,του ανθρωπινου γενους,εχουμε σχιστες κορες των ματιων?να το παρει το ποταμι….να το παρει το ποταμι…..

 3. Ανώνυμος says:

  ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ… ΑΝΘΡΩΠΟΣ …Η ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ Η ΑΙΩΝΙΑ ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ….Η ΙΕΡΗ ΘΕΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ [ ΒΟΥΛΗΣΗ-ΑΓΑΠΗ-ΔΙΑΝΟΙΑ ]…ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΡΧΕΣ …ΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ…ΑΝΑΛΟΓΙΑ…ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ…ΔΟΝΗΣΗ…ΓΕΝΟΣ…ΑΙΤΙΟ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…ΡΥΘΜΟΣ…ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΤΑΠΛΟ [ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ] ΣΥΜΠΑΝ…ΕΝΑ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ…ΕΠΤΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ…ΕΠΤΑ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΟΠΩΣ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ [ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ] ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΛΗΝ ΑΥΤΗΝ Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ – ΕΚΕΙ ΕΞΩ -…ΥΓ. ΕΝΩ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΙΣΗ 23 ΜΟΙΡΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ [ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ] ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ [ ΤΣΥΜΠΑΝ ] ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΝ ΛΙΜΝΗ-ΣΥΜΠΑΝ…ΕΙΠΕ Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ…- – Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ -…ΤΟ -ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ- ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΠΙΣΗΣ …ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΜΙΑ…Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΙΚΗ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ] ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ …ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΑ -ΣΕΝΤΟΝΙΑ- ΣΧΟΛΙΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   Η ψυχή ως ζωή χρησιμοποιείται από τον Κύριο και τους αγίους Αποστόλους. Ο άγγελος Κυρίου είπε στον Ιωσήφ, τον μνήστορα της Υπεραγίας Θεοτόκου: «εγερθείς παράλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού και πορεύου εις γην Ισραήλ∙ τεθνήκασι γαρ οι ζητούντες την ψυχήν του παιδίου» (Ματθ. β’, 20). Ο Κύριος, περιγράφοντας τον Εαυτό Του ως καλόν ποιμένα, λέγει: «εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός, ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων…» (Ιω. ι’, 11). Επίσης, ο Απόστολος Παύλος γράφοντας για την Πρίσκιλλα και τον Ακύλα λέγει: «οίτινες υπέρ της ψυχής μου τον εαυτόν τράχηλον υπέθηκαν» (Ρωμ. Ιστ’, 4). Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις ο όρος ψυχή σημαίνει την ζωή.

   Η ψυχή χρησιμοποιείται ακόμη, όπως προαναφέραμε, για την δήλωση του πνευματικού στοιχείου της υπάρξεώς μας. Θα αναφέρουμε μερικά αγιογραφικά χωρία για να υποστηρίξουμε αυτήν την άποψη. Ο Κύριος είπε στους Μαθητές Του: «μη φοβηθήτε από των αποκτενόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυναμένων αποκτείναι∙ φοβηθήτε δε μάλλον τον δυνάμενον και ψυχήν και σώμα απολέσαι εν γεένη» (Ματθ. ι’, 28). Οι άνθρωποι δεν μπορούν να φονεύουν την ψυχή, ενώ ο διάβολος μπορεί να το κάνη, με την έννοια ότι η ψυχή, εάν δεν έχη το Πνεύμα το Άγιο, είναι νεκρά. Ο διάβολος είναι νεκρό πνεύμα, γιατί δεν μετέχει του Θεού και μεταδίδει την νέκρωση και σ’ αυτούς που συνδέονται μαζί του. Είναι ζωντανή οντότης, αλλά δεν υπάρχει κατά Θεόν. Ο Κύριος στην παραβολή του άφρονος πλουσίου παρουσιάζει τον Θεό να λέγη στον άφρονα πλούσιο: «άφρον, ταύτη τη νυκτί την ψυχήν σου απαιτούσιν από σου∙ α δε ητοίμασας τίνι έσται;» (Λουκ. ιβ’, 20).

   Η διαφορά μεταξύ της ψυχής, ως του πνευματικού στοιχείου της υπάρξεως του ανθρώπου, που είναι φύσει θνητή αλλά Χάριτι αθάνατη, και της ζωής φαίνεται και από μια άλλη διδασκαλία του Χριστού: «ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν∙ ος δ’ αν απολέση την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού, ευρήσει αυτήν» (Ματθ. ιστ’, 25). Στην μία περίπτωση με τον όρο ψυχή εννοεί ο Κύριος το πνευματικό στοιχείο της υπάρξεώς μας και στην άλλη περίπτωση εννοεί την ζωή. Ο Απόστολος Παύλος εύχεται στους Θεσσαλονικείς: «Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης αγιάσαι υμάς ολοτελείς, και ολόκληρον υμών το πνεύμα και η ψυχή και το σώμα αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού τηρηθείη» (Α’ Θεσ. Ε’, 23). Δεν πρόκειται εδώ για το λεγόμενο τρισύνθετο του ανθρώπου, αλλά με τον όρο πνεύμα εννοεί την Χάρη του Θεού που δέχεται η ψυχή, το χάρισμα. Πάντως εκείνο που θέλουμε εδώ να εντοπίσουμε είναι ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ ψυχής και σώματος. Και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει στην Αποκάλυψή του: «…είδον υποκάτω του θυσιαστηρίου τας ψυχάς των εσφαγμένων δια τον λόγον του Θεού και δια την μαρτυρίαν του αρνίου» (Αποκ. στ’, 9). Το σώμα εσφάγη, αλλά η ψυχή βρίσκεται πλησίον του Θεού και μάλιστα συνομιλεί με τον Θεό, όπως αναφέρει στην συνέχεια ο Ευαγγελιστής.

   Ακόμη η λέξη ψυχή χρησιμοποιείται για να δηλώση τον όλο άνθρωπο. Ο Απόστολος Παύλος συνιστά: «Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω…» (Ρωμ. ιγ’, 1).

   Με αυτήν την μικρή ανάλυση πιστεύω γίνεται φανερό ότι πολυσήμαντος είναι ο όρος ψυχή μέσα στην Αγία Γραφή. Με αυτόν τον όρο εννοείται και ολόκληρος ο άνθρωπος και το πνευματικό στοιχείο της υπάρξεώς του και η ζωή που υπάρχει στον άνθρωπο, στα φυτά και στα ζώα, σ’ όλα εκείνα που μετέχουν της ζωοποιού ενεργείας του Θεού. Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μιλώντας για το άκτιστο Φως, το οποίο εγγίνεται στην θεοφόρο ψυχή «υπό του ενοικούντος Θεού», λέγει ότι αυτό είναι η ενέργεια του Θεού και όχι η ουσία του Θεού και όπως λέγεται Φως η ουσία, έτσι λέγεται Φως και η ενέργεια. Το ίδιο γίνεται και με την ψυχή. Ψυχή λέγεται και η πνευματική και η βιολογική (ζωή), αλλά γνωρίζουμε καλά ότι άλλο η πνευματική και άλλο η βιολογική (ζωή): «ώσπερ υπό της ψυχής η ζωή εγγίνεται τω εμψύχω σώματι, λέγομεν δε και την ζωήν αυτήν ψυχήν, αλλ’ ίσμεν άλλο τι παρά ταύτην ούσαν την εν ημίν ούσαν και παρεκτικήν ζωής ψυχήν, ούτω και τη θεοφόρω ψυχή υπό του ενοικούντος Θεού εγγίνεται το φως»[4].

   Εντοπίσαμε αυτό το χωρίο του αγίου για να φανεί ότι οι Πατέρες γνωρίζουν καλά ότι ο όρος ψυχή αποδίδεται και στο πνευματικό στοιχείο της υπάρξεώς μας, αλλά και σ’ αυτήν την ίδια την ζωή και ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δευτέρας. Αυτό θα το δούμε καλύτερα πιο κάτω, όταν θα εξετάσουμε την διαφορά μεταξύ της ψυχής των ζώων και του ανθρώπου.

   Προσπαθώντας να δώσουμε έναν ορισμό της ψυχής με την πνευματική της έννοια, ως του πνευματικού στοιχείου της υπάρξεώς μας, αναφερόμαστε στον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, ο οποίος λέγει ότι η ψυχή είναι ζώσα, απλή, ασώματη, αόρατη στους σωματικούς οφθαλμούς, λογική και νοερά, ασχημάτιστη, ενώ χρησιμοποιεί ως όργανο το σώμα και του δίδει ζωή, αυτεξούσια, θελητική και ενεργητική, τρεπτή δηλαδή εθελότρεπτη, κτιστή: «Ψυχή τοίνυν εστίν ουσία ζώσα, απλή, ασώματος, σωματικοίς οφθαλμοίς κατ’ οικείαν φύσιν αόρατος, λογική τε και νοερά, ασχημάτιστος, οργανικώ κεχρημένη σώματι και τούτω ζωής αυξήσεώς τε και αισθήσεως και γεννήσεως παρεκτική… αυτεξούσιος, θελητική τε και ενεργητική, τρεπτή ήτοι εθελότρεπτος, ότι και κτιστή, πάντα ταύτα κατά φύσιν εκ της του δημιουργήσαντος αυτήν χάριτος ειληφυία, εξ ης και το είναι και το φύσει ούτως είναι είληφεν»[5].

   Η ψυχή είναι απλή και αγαθή «υπό του Δεσπότου αυτής κτισθείσα»[6].

   Τον ίδιο σχεδόν ορισμό με τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό δίδει και ο άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης, ο οποίος βεβαίως προηγήθηκε του πρώτου: «ψυχή εστιν ουσία γεννητή, ουσία ζώσα, νοερά, σώματι οργανικώ και αισθητικώ δύναμιν ζωτικήν και των αισθητών αντιληπτικήν δι’ εαυτής ενιούσα, έως αν η δεκτική τούτων συνέστηκε φύσις»[7].

   Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ερμηνεύοντας το του Αποστόλου Παύλου «εγένετο ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ εις ψυχήν ζώσαν» (Α’ Κορ. ιε’, 45), λέγει ότι ψυχή ζώσα σημαίνει «αείζωον, αθάνατον, ταυτόν δ’ ειπείν λογικήν∙ η γαρ αθάνατος λογική∙ και ου τούτο μόνον, αλλά και κεχαριτωμένην θείως. Τοιαύτην γαρ η όντως ζώσα ψυχήν»[8].

   Λέγεται ότι η ψυχή είναι αθάνατη. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η έννοια της αθανασίας της ψυχής δεν είναι χριστιανικής προελεύσεως, αλλά οι Χριστιανοί την δέχθηκαν με μερικούς όρους και μερικές απαραίτητες προϋποθέσεις. Ο καθηγητής Ιωάννης Ζηζιούλας γράφει χαρακτηριστικά: «Η ιδέα της αθανασίας της ψυχής, αν και δεν είναι χριστιανικής προελεύσεως, πέρασε μέσα στην παράδοση της Εκκλησίας μας, διαποτίζοντας και αυτήν την υμνογραφία μας. Κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί, χωρίς να βρεθεί έξω από το κλίμα της ίδιας της λατρείας της Εκκλησίας… Η Εκκλησία δεν δέχθηκε την πλατωνική αυτή ιδέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τρία βασικά πράγματα. Το ένα είναι ότι οι ψυχές δεν είναι αιώνιες, αλλά κτιστές. Το άλλο ότι η ψυχή επ’ ουδενί λόγω πρέπει να ταυτισθεί με τον άνθρωπο (η ψυχή του ανθρώπου δεν είναι ο άνθρωπος). Άλλο ψυχή και άλλο άνθρωπος, ο οποίος είναι ψυχοσωματική οντότητα). Και το τρίτο (το σπουδαιότατο) είναι ότι η αθανασία του ανθρώπου δεν στηρίζεται στην αθανασία της ψυχής, αλλά στην Ανάσταση του Χριστού και στην μελλοντική ανάσταση των σωμάτων»[9].

   Τονίσαμε προηγουμένως ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι αθάνατη κατά Χάριν και όχι κατά φύσιν και ακόμη πρέπει να υπογραμμισθή ότι στην Ορθόδοξη Πατερική Παράδοση αθανασία του ανθρώπου δεν είναι η ζωή της ψυχής πέραν του τάφου, αλλά η υπέρβαση του θανάτου με την Χάρη του Χριστού. Η ζωή εν Χριστώ είναι εκείνο που κάνει τον άνθρωπο αθάνατο, γιατί χωρίς την εν Χριστώ ζωή υπάρχει νέκρωση, αφού η Χάρη του Θεού δίδει ζωή στην ψυχή.

   Αφού δώσαμε μερικά στοιχεία συνιστώντα τον ορισμό της ψυχής πρέπει να προχωρήσουμε λίγο στο θέμα της δημιουργίας της ψυχής. Η ψυχή είναι κτιστή, αφού δημιουργήθηκε από τον Θεό. Βασική πηγή μας είναι η αποκάλυψη που δόθηκε στον Μωϋσή: «και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον, χουν από της γης, και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν» (Γεν. Β’, 7). Αυτό το χωρίο μας περιγράφει την δημιουργία της ψυχής του ανθρώπου. Ερμηνεύοντας το ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει ότι είναι απαραίτητο να δη κανείς τα λεγόμενα με τους οφθαλμούς της πίστεως, και ότι λέγονται «μετά πολλής της συγκαταβάσεως και δια την ασθένειαν την ημετέραν». Το «έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον και ενεφύσησεν» είναι «ανάξιον Θεού∙ αλλά δι’ ημάς και το ασθενές το ημέτερον ούτω ταύτα διηγείται η θεία Γραφή, ημίν συγκαταβαίνουσα, ίνα ταύτης αξιωθέντες της συγκαταβάσεως, ανελθείν προς το ύψος εκείνο ισχύσωμεν»[10]. Ο τρόπος με τον οποίο ο Θεός έπλασε το σώμα του ανθρώπου και το έκανε εις ψυχήν ζώσαν, που περιγράφει η θεία Γραφή, είναι συγκαταβατικός. Περιγράφεται έτσι για την δική μας ασθένεια.

  • Ανώνυμος says:

   ΦΙΛΕ ΤΟ ΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ.
   ΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΒΡΑΙΩΝ Κ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕΧΑ.
   Κ ΕΣΥ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΙΑΝΟΒΡΑΙΟΣ ΥΜΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΤΑ Κ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡΛΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΡΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ ΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΘΕΟ ΣΟΥ?
   ΕΠΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ

  • Λευκοπηγιωτης απομακρυσμενος says:

   Γιαννη εχεις εδω και καιρο που αρχιζεις και ξεφευγεις λες και ηζεστα να υπερθεμαινει τα εγκεφαλικα κυτταρα…φιλικα

 4. Δηλαδη η οεα ειχε δικιο! says:

  Πρόκειται για τα ανδρομέδια διαστημόπλοια που είναι σε τροχιά γύρω απο τον Κρόνο. Τελικά ο Γιάννης είναι πολύ μπροστά.

 5. Αριστομένης Προβελέγγιος says:

  ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…..!!!! ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Η ΟΕΑ ΓΕΛΑΓΑΤΕ ΧΑΧΟΛΟΙ !!!!!!!! ΟΥΣΤ Κ ΠΑΛΙ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!! ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΣΕ ΣΠΕΡΜΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!

 6. jordan says:

  όποιος κοιτα ψηλά δεν βλέπει κάτω ,εξωγήινοι δεν ξέρω έαν υπάρχουν αλλά σε λίγι θα γίνουμε εμείς μια και θα μας βγάλουν από τα σπίτια μας και από τη χώρα μας. Αποσπώντας την προσοχή από την πραγματικότητα οι μελλοντολόγοι, οι ουφολόγοι, οι ερπετολόγοι, οι τουρκολόγοι , συνομοσιολόγοι και οι ερμηνευτές προφητειών , γραφών και τα ρέστα ….φτάσαμε να μην προσέχουμε ο ένας τον άλλο και να βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά στα σκατά.

 7. Ο αλφαμιτης της ΝΑΣΑ says:

  Τα παντα θα διαλυθουν και ο λογος ενας και βασικος , απο την στιγμη που οι ουφανθρωποι αρχιζουν και απολαμβανουν τον φραπε κρυφα και λαθρεμπορικα θα εκπεσουν και αυτοι στο επιπεδο της χονολουλου και της μυκονου και δεν θα μπορεσουν να προσαρμοστουν νομοθεσιακα στο κυκλωμα των νομων του πλανητη γη με αποτελεσμα να την κανουν και δεν θα ξαναπατησουν χιαρ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *