Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

GEWKWN: Μετά από τρία χρόνια πολέμου, η Δύση εντείνει την εμπλοκή της, η Ρωσία επιμένει και η Ουκρανία αρνείται κάθε συμβιβασμό , το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία παραμένει αιματηρό και αβέβαιο.

Είναι φανερό ότι οι παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις δεν υποχωρούν και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εμποδίσουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες που καταβάλλουν ο Τραμπ και ο Πούτιν για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία. Χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να προκαλέσουν τον Πούτιν, με σκοπό να τον σπρώξουν σε έναν καταστροφικό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σύμφωνα με τη συνθήκη. Αυτή η απεγνωσμένη προσπάθεια να παραμείνει στο προσκήνιο αποκαλύπτει την απόλυτη διαφορά τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο πόλεμος για τον πλανήτη.

Π ροσπαθούν με κάθε τρόπο να διαιωνιστούν και να επεκτείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, παρατείνοντας τον πόνο και την καταστροφή, ενώ παράλληλα κάνουν τα πάντα για να προκαλέσουν μια νέα φωτιά στον Ιράν.

Αυτό δεν είναι απλή γεωπολιτική στρατηγική, αλλά μια σατανική επιδίωξη για την επιβολή της νέας παγκόσμιας τάξης τους , ο στόχος τους είναι να επιβάλουν ένα σύστημα πλήρους ελέγχου, καταπατώντας την ελευθερία των λαών και των κρατών, με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Η διαφορά τους για τον ανθρώπινο πόνο και η επιμονή τους στη δημιουργία ενός κόσμου ελεγχόμενου από λίγους, είναι η πιο απογοητευτική και επικίνδυνη έκφανση της σύγχρονης παγκόσμιας πολιτικής.

Οι καιροί είναι επικίνδυνοι, και οι συνέπειες αυτής της σύγκρουσης θα είναι ανυπολόγιστες , ο κόσμος θα βρεθεί σε ένα αβέβαιο μέλλον γεμάτο καταστροφή και χάος.

Σε συνέντευξή του ο Σόιγκου , γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας , δήλωσε ότι η παρουσία ξένων “ ειρηνευτικών δυνάμεων ” στα ιστορικά εδάφη της Ρωσίας , θα μπορούσε να προκαλέσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ, και πιθανώς να κλιμακωθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. ”

ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ αυτό που μας είπε ο Γέροντας το 2022, ότι “ Μόλις το ΝΑΤΟ μπήκε στην Ουκρανία η Ρωσία θα χτυπήσει αλύπητα πολέμου την Ευρώπη και θα επεκταθεί προς το Νότο…. αυτό τότε θα δεις μια Ρωσία πολύ διαφορετική, θα μετατραπεί σε μια εξαγριωμένη αρκούδα που δεν θα λυπηθεί κανένα, θα είναι σαν λάβα ηφαιστείου που θα εξαφανίζει τα πάντα στο πέρασμα της…..η Πολωνία θα χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ σαν μια από τις εισόδους της Νατοϊκής Δύναμης στο έδαφος της Ουκρανίας.”

Οι μεγάλες μάχες, η οικονομική αιμορραγία και η εξάντληση των στρατιωτικών αποθεμάτων δεν φαίνεται να πτοούν καμία πλευρά . Το ερώτημα, όμως, πλέον μεταφέρεται άλλο , πόσο πιο βαθιά είναι διατεθειμένη να εμπλακεί η Δύση και ποιο είναι το πραγματικό τίμημα για την τελική νίκη η ήττα;

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι , συνεχίζει να ποντάρει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ και κυρίως της Γαλλίας και της Βρετανίας , ο Ε . Μακρόν, μάλιστα, φλερτάρει με την ιδέα της επέκτασης της Γ αλλικής πυρηνικής προστασίας προς το Κίεβο , μ μια δήλωση που σε άλλες εποχές που αποτελούσε αφορμή για πυρηνικό συναγερμό.

Η κίνηση αυτή δεν είναι απλώς διπλωματικός συμβολισμός , είναι μια έμμεση αποδοχή ότι ο πόλεμος αυτός δεν είναι απλώς “ τοπικός ” και καθίσταται πλήρως γεωπολιτικός, με παγκόσμιες προεκτάσεις.

ΡΩΣΙΑ: ΝΙΚΕΣ…..ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ. Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, βρίσκεται παγιδευμένο σε μια ιδιότυπη π ολιτικο – στρατιωτική μεγάλη , ν αι, έχει πετύχει εδαφικά κέρδη στο πολεμικό πεδίο , ν αι, διατηρεί τον έλεγχο σε στρατηγικές περιοχές όπως η Κριμαία και τμήματα του Ν τονμπά . Όμως το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είναι μεγάλο .

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ :

Η απροθυμία του Πούτιν να προχωρήσει σε μια γενικευμένη κλιμάκωση παρά τις στρατιωτικές νίκες, δείχνει ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο , αυτό όμως , στα μάτια της Δύσης . δείχνει αδυναμία .

Το αποτέλεσμα; Μια Δύση που έχει πάρει θάρρος και όχι μόνο δεν φοβάται τη ν Μόσχα, αλλά , όπως φαίνεται , είναι έτοιμη να αναμετρηθεί άμεσα μαζί της. …..Μήπως είναι και η Ρωσία μέσα στο παιγνίδι ;

Ο Ουκρανός “ πρόεδρος ” δείχνει ακλόνητος στις κόκκινες γραμμές του , “ Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε για την Κριμαία , είναι δικό μας έδαφος ” , δηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Όμως ξεχνάει ότι η Κριμαία δεν είναι απλώς ένα σημείο στον χάρτη , είναι το σπίτι του ρωσικού ναυτικού από τον 18ο αιώνα, η πύλη της Ρωσίας προς τη Μεσόγειο, και κυρίως μέρος της ρωσικής εθνικής ταυτότητας όπως τη ν διαμορφώνει το Κρεμλίνο. Το γεγονός ότι ο Ζελένσκι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει αυτή την περιοχή δυσχεραίνει την ειρηνευτική διαπραγμάτευση.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ : ΣΥΜΦΩΝΙΑ , Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ; ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:

1. Τα μέτωπα σταθεροποιούνται, οι απώλειες συνεχίζονται, η διπλωματία δεν προχωρά και η Ουκρανία παραμένει οικονομικά εξαρτημένη από τη Δύση.

2 . ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ με συμμετοχή ΝΑΤΟ , όταν οι δυτικές χώρες αποφασίζουν να εμπλακούν άμεσα , ( ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ) , με στρατεύματα , τότε ο πόλεμος θα αποκτήσει παγκόσμια διάσταση, με καταστροφικές συνέπειες.

3. Συμβιβασμός μέσω διαμεσολάβησης : Ένα λιγότερο πιθανό σενάριο , μια ειρηνευτική συμφωνία υπό την πίεση των ΗΠΑ , με την Ουκρανία να διασφαλίσει την εδαφική της υπόσταση (χωρίς ΝΑΤΟ) και τη Ρωσία να κρατήσει κάποιες περιοχές, όπως η Κριμαία. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μοιάζει ολοένα και περισσότερο με σύγκρουση εξουθενωτική, χωρίς ξεκάθαρους νικητές , έως τώρα . Η Δύση ενισχύει τη ν στρατιωτική της ετοιμότητα, η Ρωσία είναι έτοιμη , και η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα μιας υπαρξιακής μάχης.

Όταν τελειώσει , αν τελειώσει , όλοι (όσοι απομείνουν) θα παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως νικητή. Μα στην πραγματικότητα, ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ, η Ευρώπη που έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω. Και αυτό θα είναι το πραγματικό κόστος.

GEWKWN 26/04/2025



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ουκρανία: Στο κατώφλι της μεγάλης σύγκρουσης .”
  1. …αλλά αμέσως σπάζουν την εκεχειρία τους επιτιθέμενοι στη νοτιοδυτική Αγγλία . Μια δύναμη των Βίκινγκ επιστρέφει από το Έξετερ και πλέει κατά μήκος της ακτής, σε μια προσπάθεια να λεηλατήσει το Τσίτσεστερ . Ηττούνται από τη φρουρά των Σαξόνων , χάνοντας πολλά πλοία και άνδρες. [ 4 ]
    Η κλονισμένη συμμαχία του βασιλιά Anarawd του Gwynedd με τους Βίκινγκς καταρρέει. Το βασίλειό του καταστρέφεται από τους Σκανδιναβούς . Ο Anarawd αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από τον Alfred the Great και υποτάσσεται στην κυριαρχία του. Ο Alfred επιβάλλει καταπιεστικούς όρους και αναγκάζει την επιβεβαίωση του Anarawd στη Χριστιανική Εκκλησία , με τον Alfred ως «νονό»..pl@238

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek