ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

«Oταν σταματά το εμπόριο αρχίζει ο πόλεμος», προειδοποιεί ο Κινέζος ιδρυτής της Alibaba

· Κατοχικά Νέα

Η αποχώρηση απ’ την παγκοσμιοποίηση, ο απομονωτισμός κι ο προστατευτισμός μόνον προβλήματα θα δημιουργήσουν, προειδοποιεί ο Τζακ Μα, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία.

«Όλοι ανησυχούν για τους εμπορικούς πολέμους. Όταν σταματά το εμπόριο αρχίζει ο πόλεμος», είπε ο Μα στη Μελβούρνη, όπου ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba εγκαινίασε τα κεντρικά του γραφεία για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Αλλά οι ανησυχίες δεν λύνουν το πρόβλημα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εμπλακείς προσωπικά και δραστήρια και να αποδείξεις ότι το εμπόριο βοηθά τους ανθρώπους να επικοινωνούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, υποστηρίζοντας ότι η παγκοσμιοποιημένη οικονομία είναι πολλά περισσότερα από διακίνηση χρημάτων και αγαθών.

«Πρέπει να έχουμε ένα δίκαιο, διάφανο εμπόριο χωρίς αποκλεισμούς. Το εμπόριο αφορά και στην ανταλλαγή αξιών, ανταλλαγή πολιτισμού», είπε ο δισεκατομμυριούχος, υπογραμμίζοντας ότι από μια αίσθηση προσωπικής ευθύνης ταξίδεψε τον περασμένο μήνα πάνω από 100.000 χλμ για να προωθήσει το παγκόσμιο εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζακ Μα συζήτησε την Παρασκευή με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ για τη δημιουργία ενός περιφερειακού ηλεκτρονικού διαμετακομιστικού κόμβου που θα διευκολύνει το διαδικτυακό επιχειρείν με λιγότερη μεθοριακή γραφειοκρατία.

«Εάν η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία κι άλλες χώρες μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τη μορφή ενός ηλεκτρονικού διαμετακομιστικού κόμβου για μικρές επιχειρήσεις, τότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σαν μεγάλες εταιρείες -με καλύτερη δασμολόγηση και ταχύτερους ελέγχους, που θα βοηθήσουν πολύ τις μικρές επιχειρήσεις», είπε.

Τον περασμένο μήνα ο Τζακ Μα συνάντησε τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και υποσχέθηκε ότι η Alibaba θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ.

iefimerida.gr

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εγκατάσταση δικτύου και διακομιστών σε data center, συμβολική φωτογραφία για τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνηΔΙΕΘΝΗ

AI: ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΑΧ 30% ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 200 ΔΙΣ. – Τι πραγματικά λένε οι Financial Times

Δεξαμενόπλοιο Merlion M στη Μαλαισία, συμβολική φωτογραφία, δεν απεικονίζει το VELOS SAPPHIREΔΙΕΘΝΗ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ VELOS SAPPHIRE – Το άγνωστο βλήμα και τα ερωτήματα

Πανοραμική φωτογραφία Μακάο, εικόνα αρχείου και όχι από τη δικαστική αίθουσαΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΚΑΟ: 12,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ – Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μία απάντηση στο “«Oταν σταματά το εμπόριο αρχίζει ο πόλεμος», προειδοποιεί ο Κινέζος ιδρυτής της Alibaba”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *