Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

«Βόμβα» που ισούται με… πυρηνική, έριξε ο Ίλον Μασκ για τον κάποτε φίλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νοτιοαφρικανός μεγιστάνας, έκανε μία καταγγελία στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) κατά του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι επειδή το όνομα του νυν Προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στις «λίστες Επστάιν», αυτές δεν δίνονται στη δημοσιότητα.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Έλον Μασκ κοινοποίησε ένα βίντεο από το 1992 που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να διασκεδάζει μαζί με τον διαβόητο εγκληματία – προαγωγό, Τζέφρι Επστάιν στη Φλόριντα.

«Ώρα για να πέσει μία πραγματικά μεγάλη βόμβα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι στις λίστες Επστάιν. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν δημοσιοποιήθηκαν». Και έκλεινε την ανάρτησή του, ως εξής: «Να έχεις μια όμορφη μέρα Ντόναλντ Τραμπ (Have a nice day, DJT!)», ενώ στη συνέχεια επανήλθε τονίζοντας: «Σημειώστε αυτή την ανάρτηση για το μέλλον. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».

Ως γνωστόν, Τραμπ και Επστάιν γνωρίζονταν από τη δεκαετία του ’80, ενώ ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός τον είχε περιγράψει, μιλώντας στο «New York Magazine» το 2002, ως «καταπληκτικό τύπο».

Αν και ο Τραμπ έχει αρνηθεί ότι επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του Επστάιν στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, έχει παραδεχτεί ότι κινούνταν στους ίδιους κοινωνικούς χώρους με τον Τζέφρι Επστάιν. Ωστόσο, στα έγγραφα της δίκης εμφανίζεται να έχει ταξιδέψει επτά φορές με το αεροσκάφος, μαζί με τη Μέιπλς, την κόρη τους Τίφανι και τον γιο του Έρικ.

Οι δύο άνδρες ταξίδευαν μεταξύ Νέας Υόρκης και Παλμ Μπιτς με ιδιωτικά τζετ και έπαιρναν μέρος σε πάρτι με νεαρές γυναίκες στο Μαρ-α-Λάγκο.

Το 2002, ο Τραμπ δήλωνε στο «New York Magazine» για τον Επστάιν: «Γνωρίζω τον Τζεφ εδώ και 15 χρόνια. Είναι φανταστικός τύπος. Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του. Λέγεται μάλιστα ότι του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όσο και σε μένα, και πολλές από αυτές είναι νεότερες. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ο Τζέφρι απολαμβάνει τη ζωή του».

Βίντεο, καταθέσεις και λίστες πτήσεων

Αρχειακό υλικό από το 1992 δείχνει τον Τραμπ και τον Έπσταϊν να στέκονται στο πλάι της πίστας στο Μαρ-α-Λάγκο, επιδεικνύοντας γυναίκες και σχολιάζοντας τις κινήσεις τους. Την ίδια χρονιά, επιχειρηματίας από τη Φλόριντα είχε οργανώσει διαγωνισμό «calendar girls» για λογαριασμό του Τραμπ, για να ανακαλύψει ότι οι μόνοι καλεσμένοι ήταν ο Τραμπ και ο Έπσταϊν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκισλέιν Μάξγουελ το 2021, μια γυναίκα που κατέθεσε με το ψευδώνυμο «Τζέιν» ανέφερε πως, σε ηλικία 14 ετών, την πήγαν να γνωρίσει τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο. Δεν κατήγγειλε ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά η μαρτυρία αυτή ήρθε να προστεθεί στις ενδείξεις.

Από τον «καλό τύπο» στην αποστασιοποίηση

Η φιλία Τραμπ – Έπσταϊν φαίνεται να διαταράχθηκε το 2004, όταν και ανταγωνίστηκαν για την αγορά ενός ακινήτου στο Παλμ Μπιτς. Έκτοτε, ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι του απαγόρευσε την είσοδο στο Μαρ-α-Λάγκο, επειδή ο Έπσταϊν προσπάθησε να προσεγγίσει εργαζόμενη στο κλαμπ.

Το 2019, μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν, ο Τραμπ δήλωσε: «Δεν ήμουν θαυμαστής του. Είχαμε μαλώσει εδώ και πολλά χρόνια».

Ωστόσο, όταν συνελήφθη η Γκισλέιν Μάξγουελ το 2020, ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε έκπληξη, λέγοντας: «Της εύχομαι το καλύτερο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Αυτή η δήλωση τροφοδότησε υποψίες για το εάν ο Τραμπ εξακολουθούσε να διατηρεί δεσμούς με άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση, ή απλώς απέφευγε να πάρει θέση.

Οι φάκελοι Έπσταϊν και η σιωπή του Λευκού Οίκου

Η υπόθεση Έπσταϊν αφορά ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στην ιστορία των ΗΠΑ. Παρά τη μερική δημοσιοποίηση των φακέλων το 2024, χιλιάδες σελίδες παραμένουν σφραγισμένες. Αν και ο Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει στη δημοσιοποίησή τους, η πρόοδος είναι χαρακτηριστικά αργή και μόνο αποσπασματική.

Το FBI δηλώνει ότι εξετάζει δεκάδες χιλιάδες έγγραφα και προχωρά σε αποχαρακτηρισμούς, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα θύματα και τις εν εξελίξει έρευνες. Όμως, η κατηγορία του Μασκ πως η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο Τραμπ περιλαμβάνεται στους φακέλους, ρίχνει «σκιά» στην κυβερνητική αξιοπιστία και ενισχύει το ερώτημα: γιατί δεν έχουν αποκαλυφθεί όλοι οι φάκελοι Έπσταϊν, και τι ρόλο έχει παίξει η προεδρία Τραμπ σε αυτό;

Η φράση του Τραμπ για τον Έπσταϊν -«του αρέσουν οι γυναίκες όσο και σε μένα»- στοιχειώνει σήμερα τον Λευκό Οίκο. Οι καταγγελίες Μασκ ίσως είναι υπερβολικές ή υποκινούμενες. Ίσως όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όσο οι φάκελοι παραμένουν κλειστοί, η σκιά της αμφιβολίας θα βαραίνει τόσο τον πρόεδρο όσο και την πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Όταν ο Τραμπ «ξεφάντωνε» με τον Επστάιν στη Φλόριντα”
  1. Μάλιστα, Το σενάριο αμερικανικός εμφύλιος λοιπόν?!? Γελάει ο Κόσμος και κλαίει ο κοσμακης.

  2. Ο Έπσταϊν λιάζεται στον ήλιο σε μια παραλία του Τελ Αβίβ με τους συναδέλφους του Ισραηλινούς
    εγκληματίες Γουάινσταϊν, Κόμπεργκερ, Κόεν, κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek