ΟΤΑΝ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ…

 

ΟΤΑΝ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ… (2 βίντεο) - Εικόνα0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από πολλά χρόνια, όταν ο αυτοκράτορας γονάτιζε εμπρός στο ιερό, όταν οι μητροπολίτες ντυμένοι στα μεγαλοπρεπή άμφια τους ευλογούσαν το ποίμνιο, όταν οι ψάλτες έψελναν με δέος τον Ακάθιστο Ύμνο σκορπώντας ανατριχίλες, όταν όλοι ανέβαιναν στα ουράνια, στην Βασιλίδα των Πόλεων, στην Αγία Σοφία των Ρωμιών Ορθοδόξων.

Τα πουλιά θα πετάξουν ξανά ελεύθερα και ο Ακάθιστος Ύμνος θα τραντάξει και θα γκρεμίσει όλες τις Κερκόπορτες, αυτή την φορά αντίστροφα, για να μπει ο καβαλάρης ελευθερωτής να προσκυνήσει ξανά στο Ιερό σου Βήμα. Τότε θα σκορπίσουν κυνηγημένοι όλοι όσοι μόλυναν τον Οίκο του Παντοδύναμου.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ακούστηκε ο Ακάθιστος ύμνος στην Ροτόντα.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr
nikosxeiladakis.gr

Loading...

3 thoughts on “ΟΤΑΝ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ…

  1. filarianna says:

    ήκουσαν φωνάς εις τον ουρανόν, ως φωνή υδάτων πολλών (….) και οι άγγελοι ούτως έψαλλον με άρρητον φωνήν … μιμούμενοι την άναρθρη φωνή των Αγγέλων, το «Τεριρέμ» ή ακριβέστερα «Τερερέμ». Οι κατάλληλες στιγμές που επιτρέπεται στους Ιεροψάλτες, να ψάλλουν αυτά τα «Κρατήματα» είναι αυστηρά προκαθορισμένες. Μετά την αναφορά αποκλειστικά και μόνο, του Ονόματος της Παναγίας Τριάδας. Δηλαδή, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και κατ’ εξαίρεση, μπορεί να γίνει χρήση του, μόνο για την Παναγία Παρθένο, όχι όμως για τους Αγίους ή άλλα πρόσωπα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.
    Τὸ προσταχθὲν μυστικῶς λαβὼν ἐν γνώσει, ἐν τῇ σκηνῇ τοῦ Ἰωσὴφ σπουδῇ ἐπέστη,
    ὁ ἀσώματος λέγων τῇ Ἀπειρογάμω ὁ κλίνας ἐν καταβάσει τοὺς οὐρανούς, χωρεῑται ἀναλλοιώτως ὅλος ἐν σοι. Ὃν καὶ βλέπων ἐν μήτρᾳ σου, λαβόντα δούλου μορφήν, ἐξίσταμαι κραυγάζων σοι. Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ says:

    Αγαπητε καθε μεεα οι Τουρκοι κοιτανε απεναντι μερια στο Αιγαιο και λενε.ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ.Μερα μπαινουν σρα αεροπλανα τους και στα πλοια τους και κανοτν βολτες οπου θελουν.Ενω εμεις κανουμε την παπια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *