22:15 - 28/08/2016

Όλο και πιο ορατός ο… εφιάλτης της Κωνσταντινούπολης!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο στην νεοελληνική μίζερη πραγματικότητα και όμως, ο εφιάλτης της Κωνσταντινούπολης ζει και βασιλεύει σήμερα στην Τουρκία, που σειέται καθημερινά από πολλές απρόοπτες, αιφνίδιες και άκρως εκρηκτικές εξελίξεις.

Με ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα η τουρκική ισλαμική εφημερίδα, Milli Gazete ,με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Bitmeyen kin bitmeyen emel : Konstantınopol», δηλαδή, «Ατελείωτο μίσος ατελείωτη φιλοδοξία : Κωνσταντινούπολη», περιγράφει πως ο εφιάλτης για την πτώση της Ιστανμπούλ και της επανόδου της Κωνσταντινούπολης, της Βασιλίδας των πόλεων, όχι μόνο είναι ορατός, αλλά όσο εξελίσσονται όλα αυτά στον τουρκικό περίγυρο γίνεται όλο και πιο πραγματικός.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, οι ανακαλύψεις όλο και περισσότερων βυζαντινών στοιχείων στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία χρόνια, (να μην ξεχνάμε την θαυματουργή και προφητική εμφάνιση του Αγγέλου της Αγίας Σοφίας το καλοκαίρι του 2007), δίνουν μηνύματα σύμφωνα με τον καθηγητή της Βυζαντινολογίας, Albrecht Berger, τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, ότι η διαδικασία της επανόδου της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό υποστηρίζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.

Ένα ισχυρό σημάδι προς αυτή την κατεύθυνση και της επανόδου της Βασιλίδα των πόλεων είναι, όπως υποστηρίζει το άρθρο, η από το 1930 και μετά τα περίεργα φαινόμενα ξαφνικής κατάρρευσης πολλών μουσουλμανικών κτισμάτων-συμβόλων χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως κατάρρευσαν ξαφνικά τα εξής μουσουλμανικά σύμβολα μνημεία : Karagüz Camii, Piri Mehmet Paşa Camii,Balaban Ağa Mescidi, Çakırapa Camii, Bostancıbaşı Camii.

Παράλληλα γίνεται όλο και πιο συχνά η χρήση των ελληνικών ονομάτων διαφόρων ιστορικών περιοχών της Πόλης, όπως η πλατεία Sultanahmet σε πλατεία Ιπποδρομίου, η αγορά του Topkapı σε Μεγάλα Ανάκτορα του Βυζάντιου, ενώ η Ayasofya ποτέ δεν απόψε να έχει το βυζαντινό ελληνικό της όνομα. Αγία Σοφία.

Ο στόχος όλων αυτών είναι, όπως αναφέρεται, η επανίδρυση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας 550 χρόνια περίπου μετά την κατάρρευση της και σε αυτό συντείνουν πολλές γεωπολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας.

Όλο και πιο ορατός ο… εφιάλτης της Κωνσταντινούπολης! - Εικόνα0

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προεξοφλούν αυτήν την αλλαγή όπως ισχυρίζεται το αφιέρωμα και εδώ αναφέρεται σαν πρωτεργάτης το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών του Μονάχου, όπου διδάσκει ο καθηγητής Albrecht Berger, αλλά κυρίως πολλά αμερικανικά Ιδρύματα Στρατηγικών Ερευνών που δεν έχουν πάψει να αναγγέλλουν τα τελευταία χρόνια την επικειμένη διάλυση της Τουρκίας.

Βέβαια να μην ξεχνάμε και τον ρωσικό παράγοντα, που όπως ισχυρίστηκε πριν από λίγο καιρό ο βετεράνος Τούρκος ιστορικός, Χαλίλ Ινανλτζίκ, που πέθανε πρόσφατα, ότι η κατάληψη της Κριμαίας από τους Ρώσους είναι το πρώτο βήμα για να πέσει η Ιστανμπούλ σε χέρια χριστιανών.

Αμήν!

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis Loading…
apocalypsejohn

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Τώρα προφητικά σημαίνει η μυστική καμπάνα

  του «Δείπνου». Για τη μεγάλη αναμονήν ετοιμασία θ’ αρχίσω.

  Τα χέρια μου της προσευχής, έτοιμα να συντρίψουν

  Έρχεται! Ακούω που χτυπά πιο βιαστικά η καμπάνα.

 2. Ανώνυμος 08/28/2016 @ 11:30 ΜΜ

  Έχουμε ξανά γράψει την γνώμη μας… οι Η.Π.Α. θέλουν εδώ και τώρα την διάλυση των τωρινών κρατικών μορφωμάτων Ελλάδος – Τουρκίας, ώστε να ιδρύσουν μια Β΄Οθωμανική αυτοκρατορία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, εναντίων Β. Ευρώπης και Ρωσίας…

  Οι Η.Π.Α. την Ελλάδα την διαλύουν μέσω των μνημονίων… έχουν βάλει μπροστά τους Γερμανούς, ώστε αυτοί να φαίνονται… τώρα έβαλαν τους Ρώσους στην Τουρκία, ώστε αυτοί να φαίνονται…

  Η δε Ρωσία γνωρίζοντας τα σχέδια των Η.Π.Α. μπαίνει σφήνα σε αυτά… αφήνει τα δύο κράτη να διαλυθούν… στην Τουρκία είναι ήδη μέσα και παίζει μπάλα… προσμένοντας για τα τα δικά της συμφέροντα να ιδρύσει το Β΄Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος με έδρα την Κωνσταντινούπολη, αλλά υπό την δική της αιγίδα.

  Σε αυτό δεν συμφωνούν η Εκκλησία της Ελλάδος όπως και το Οικουμενικό Πατριαρχείο… έτσι με τις ευλογίες των Η.Π.Α. οι ορθόδοξοι αδελφοί Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος προτιμούν να δώσουν (ιστορικά για άλλη μια φορά) τα κωλαράκια των πιστών αδελφών ημών… στις μουσουλμανικές μάζες και να διατηρήσουν τα πρωτεία τους μέσα στο Β΄Οθωμανικό κράτος της N.S.A. & C.I.A. παρά να προσκυνήσουν την 3η Ρώμη!

  Κάτι ανάλογο έκανε και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιος Σχολάριος… “καλύτερα το τούρκικο σαρίκι, παρά η παπική τιάρα”, μόνο που τότε δεν υπήρχε C.I.A.

  Σε όλα τα σχέδια οι Η.Π.Α. είναι το ενεργούμενο… όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε παθητικοί, είτε ενεργοί παρατηρητές των γεγονότων, προσπαθώντας στην καλύτερη να προλάβουν τις εξελίξεις.

  Όπως και να έχει καλύτερα η Κωνσταντινούπολη, παρά τα Ιεροσόλυμα… διότι εάν δεν είναι η Κωνσταντινούπολη, τότε θα είναι τα Ιεροσόλυμα, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι.

  Αυτά.

  • ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 08/29/2016 @ 1:36 ΠΜ

   Νομίζω οτι στο τέλος μάλλον αυτην την φορά δεν θα τα καταφέρουν _ ετσι πιστεύω εγώ – διοτι ο Πουτιν ( η οποίος είναι στην θέση του Πούτιν ) δεν ειναι το ιδιο ,εχει τεράστια συμφέροντα η Ρωσσία εδώ στην Πόλη και μάλλον θα επαληθεύτεί ο Πατροκοσμάς Δεν ξέρω εαν ” φάει χοντρό πρέσσινγκ ” στην Κριμαια και στην Γεωργία όπως και οικονομικό και συμβιβαστεί με τους Αμερικανούς.Ξερω οτι οι Ρώσσοι είναι σκληροτράχηλος και πεισματάρης λαος και θα τα καταφέρει Μακαρι γιατί μας συμφέρει να μην φτάσει μεχρι τον λαιμό μας ?????

 3. PANTELIS DAFNOMILIS 08/28/2016 @ 11:44 ΜΜ

  gladiator.ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΚΣΤΟΜΗΣΕΣ.ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΑΥΤΙ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*