H οπλοφορία επιτρέπεται από σήμερα και μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια στην Πολιτεία του Κάνσας

Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να οπλοφορούν από σήμερα Σάββατο μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια του Κάνσας, άλλης μιας αμερικανικής Πολιτείας η οποία επέλεξε αυτήν τη λύση για να ενισχυθεί η ασφάλεια σε μια χώρα όπου καταγράφονται πολύ συχνά αιματηρά βίαια επεισόδια.

Τα όπλα θα πρέπει να παραμένουν κρυμμένα, βάσει του νόμου που είχε ψηφιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτή την Πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ. Εφαρμοζόταν έκτοτε σε όλα τα δημόσια ιδρύματα, εξαιρουμένων των πανεπιστημίων, τα οποία είχαν εξαιρεθεί ως την 1η Ιουλίου.

Θορυβημένοι διότι ο νόμος αυτός πλέον εφαρμόζεται και μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ορισμένοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τα δημόσια πανεπιστήμια, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

«Δεν θέλω να διδάσκω οπλισμένους φοιτητές, αυτό είναι εντελώς παλαβό», δήλωσε ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, ο Φίλιπ Νελ, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KSNT. «Ψάχνω άλλη δουλειά», πρόσθεσε.

Η απόφαση του Κάνσας είναι η πιο πρόσφατη σε μια χώρα που συχνά βυθίζεται στο πένθος εξαιτίας των πολυαίμακτων βίαιων επεισοδίων και όπου τα πυροβόλα όπλα ενοχοποιούνται για 30.000 θανάτους τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 20.000 αυτοκτονιών.

Τέτοια επεισόδια αιματοκυλίζουν συχνά σχολεία και πανεπιστήμια — όπως η πασίγνωστη σφαγή στο Κολουμπάιν το 1999, ή εκείνη στο σχολείο Σάντι Χουκ, όπου σκοτώθηκαν 20 παιδιά και έξι ενήλικοι το 2012.

Αντιμέτωπες με αυτή την ακατάπαυστη βία, πολλές Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, απαγορεύουν αυστηρά την είσοδο ενόπλων στα πανεπιστήμια, ενώ αντιθέτως περίπου δέκα άλλες επέλεξαν να εγκρίνουν την οπλοφορία μέσα στα πανεπιστήμια.

Ο νόμος που υιοθετήθηκε στο Κάνσας επιτρέπει πάντως στα δημόσια πανεπιστήμια να απαγορεύουν την οπλοφορία, αλλά υπό τον όρο ότι θα εγκαθιστούν ανιχνευτές μετάλλων. Μια επιλογή πολύ δαπανηρή, όπως κατήγγειλαν πολλές διοικήσεις ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Εντός αυτού του νέου νομικού πλαισίου, το πανεπιστήμιο του Γουίτσιτα ανέφερε ότι επιτρέπονται μόνο τα πιστόλια για όσους έχουν άδεια οπλοφορίας και ηλικία άνω των 21 ετών, ενώ όλα τα υπόλοιπα όπλα απαγορεύονται.

Τα πανεπιστήμια έχουν ακόμη το δικαίωμα να απαγορεύουν την οπλοφορία σε αθλητικές συναντήσεις και σε άλλες συγκεντρώσεις… υπό τον όρο, και σε αυτή την περίπτωση, ότι διαθέτουν ανιχνευτές μετάλλων.

Αντίθετα, το τοπικό κοινοβούλιο του Κάνσας αποφάσισε να επιτρέψει στα δημόσια νοσοκομεία να απαγορεύουν την οπλοφορία στις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστημιουπόλεις.

«Το δικαίωμα οπλοφορίας είναι θεμελιώδες για την προστασία των ελευθεριών μας», είχε δηλώσει στα μέσα Ιουνίου ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Κάνσας, ο Σαμ Μπράουνμπακ. «Αυτός ο νόμος μοιάζει να δίνει ικανοποιητική απάντηση στις ανησυχίες για την ασφάλεια».

Πηγή

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “H οπλοφορία επιτρέπεται από σήμερα και μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια στην Πολιτεία του Κάνσας

  • ΟΣΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ says:

   Τέξας θα γίνει. Βεβαίως, Τέξας, με την χαμηλότερη εγκληματικότητα σε αναλογία με τον πληθυσμό του, τις λιγότερες ληστείες, τους λιγότερους φόνους, τους λιγότερους βιασμούς, γιατί όταν ο πολίτης μπορεί να οπλοφορίσει νόμιμα, δεν τολμάει να τον πειράξει ο εγκληματίζων, γιατί δεν ξέρει αν τελικά καταλήξει στον άλλο κόσμο.
   Οπότε, ναι, Τέξας και πάλι Τέξας, η πολιτεία που δεν απαιτείται ισχυρή αστυνόμευση, επειδή η πολιτεία εμπιστεύεται τους πολίτες της, επειδή δεν κάνει μαλακίες και έτσι δεν φοβάται μη τυχόν και τα πάρουν στο κρανίο οι πολίτες και κάνουν εξέγερση και τους ρίξουν και έτσι δεν φοβάται, με αποτέλεσμα να τους περιορίζει τα δικαιώματα οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, όπως στην Ε.Ε. που σκοπεύει να γίνει ένα υπερκράτος πλήρως ελέγχου, γι αυτό και φοβάται την οπλοκατοχή…
   (Τέλος, θα ήθελα όσοι θεωρούν την νόμιμη οπλοκατοχή επικίνδυνοι, να μου δείξουν, μερικά περιστατικά, όπου διαπράχτηκε έγκλημα, με δηλωμένο όπλο…αν υπάρχει!)

   • ΟΣΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ says:

    Άλλοι θα πουν, ότι είναι ζήτημα παιδείας και ότι στην Ελλάδα θα ταν επικίνδυνο…Μπούρδες! Οι Τεξανοί δηλαδή είναι ποιο συγκρατημένοι από μας; Για δέσιμο είναι. Αυτά είναι δικαιολογίες των ηλίθιων των νομοθετών…
    Αλλά στην Ελλάδα, οι αντιπρόσωποι των δικαιωμάτων οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, δεν ασχολούνται και καθόλου, γιατί είναι κότες και φοβούνται μη στοχοποιηθούν και χαλάσει το κύρος τους, λες και θα τους πειράξει κανείς επειδή εκφέραν άποψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *