14:16 - 08/10/2021

Όλα στο φως από την FDA στις ΗΠΑ, «ομερτά» στην Ελλάδα!

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Χώρος και για αντίθετες απόψεις χωρίς λογοκρισία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, διχασμός και «μεσαίωνας» στην Ελλάδα

Η δημοκρατία θριαμβεύει στην Αμερική, με ιντερνετική μετάδοση της 8ωρης συνεδρίασης της Αμερικανικής Επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Την ίδια ώρα, μόνο θλίψη προκαλούν οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες και το… ακαταδίωκτο στη χώρα μας.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

«Ξεμένουμε από επιλογές. Ο δισταγμός του κόσμου να εμβολιαστεί δεν θα λυθεί με εκφοβισμό ή εξαναγκασμό. Σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων παραμένουν χωρίς απάντηση». Ποιος θα φανταζόταν ότι θα ακουστεί κάτι τέτοιο μέσα στην ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών; Και, μάλιστα, δημοσίως

Κι όμως, αυτή η σκληρή θέση, όπως και πολλές άλλες, ακόμα πιο αιχμηρές, βρίσκουν χώρο στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια των ΗΠΑ. Εκεί που, σε αντίθεση με την Ελλάδα δυστυχώς, οι διαδικασίες είναι ανοιχτές, διαφανείς, με πρόσβαση σε κάθε Αμερικανό πολίτη που μπορεί να σχηματίσει άποψη, έχοντας μπροστά του όλα τα δεδομένα, έχοντας ακούσει όλες τις απόψεις.

Στην Ελλάδα, από τον Αύγουστο του 2020, όταν συγκροτήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μια χούφτα άνθρωποι αποφασίζουν για 11.000.000 συμπολίτες τους. Με κλειστές τις πόρτες, χωρίς δημοσίευση πρακτικών, δίχως να γνωρίζει κανένας πολίτης την άποψη καθενός από τα 17 μέλη. Η κυβέρνηση, μάλιστα, φρόντισε να «θωρακίσει» τα μέλη της επιτροπής με το -αδιανόητο μέτρο σε μια δημοκρατία- του «ακαταδίωκτου», αφού «δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Αν και θα περίμενε κανείς ότι, έστω με το «ακαταδίωκτο», θα μπορούσε η επιτροπή να υποστηρίξει πλέον πιο θαρραλέα διαφανείς διαδικασίες, «ανοίγοντας» τα άδυτά της και στους πολίτες, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αυτό το «κρυφτό» είναι που τρομάζει περισσότερο από καθετί άλλο τον κόσμο, που επιτείνει τη δυσπιστία, που δεν απαντά σε εύλογες απορίες. Με συνέπεια την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Οι αριθμοί της Δευτέρας 28/09/2021 δείχνουν έναν εκτροχιασμό δίχως επιστροφή: Μόλις 25.104 συμπολίτες μας πήγαν για την πρώτη ή τη δεύτερη δόση στα -ερημωμένα πλέον-… mega εμβολιαστικά κέντρα, ενώ μόνο 1.193 άτομα έκαναν την τρίτη δόση. Τα όνειρα περί ανοσίας της αγέλης έχουν αποδειχθεί εδώ και καιρό θερινής νυκτός. Το πρόγραμμα έχει βγει εκτός όλων των στόχων.

Ευρεία συνεδρίαση για το θέμα άδειας χορήγησης ή μη τρίτης δόσης

Ας δούμε, όμως, τι γίνεται σε χώρες όπου η δημοκρατία ακόμα λειτουργεί. Για να αποφασίσει για το θέμα άδειας χορήγησης ή μη τρίτης δόσης, ο FDA, ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων, συγκάλεσε ευρεία συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για τα εμβόλια στις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Η συνεδρίαση διήρκεσε 8 ώρες και μίλησαν δεκάδες μέλη, αλλά και μη μέλη της επιτροπής, όπως θα δούμε στη συνέχεια με κάποιες εκ των τοποθετήσεων.

Η συνεδρίαση προβλήθηκε στο YouTube, προκειμένου να την παρακολουθήσει κάθε πολίτης. Κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν και θέσεις που στη σημερινή Ελλάδα θα «σήκωναν» φυλάκιση, λόγω της αμφισβήτησης στα εμβόλια. Ωστόσο, στις ΗΠΑ ακούστηκαν επισήμως στη συνεδρίαση της επιτροπής, δίχως φωνές και απειλές για μηνύσεις ύστερα από τοποθετήσεις και από μη μέλη σε μια ανοιχτή διαδικασία. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν και δύο εκπρόσωποι της Pfizer στη συνεδρίαση, που κι αυτοί άκουγαν τις «αντίθετες» θέσεις, σεβόμενοι το δημοκρατικό πλαίσιο και τη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών. Ακόμα κι όταν ο FDA θέλησε να διαψεύσει τα λεγόμενα ενός εκ των ομιλητών ως αβάσιμα, δεν το έκανε στη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά μετά το πέρας της, προκειμένου οι τοποθετήσεις να μην αλλοιωθούν από κραυγές.

Κάθε εμβολιαστικό πρόγραμμα χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη. Αυτή είναι που θα κρίνει την επιτυχία του. Αν διαρραγεί, το πρόγραμμα καταρρέει. Για να υπάρχει εμπιστοσύνη, όμως, απαραίτητο συστατικό είναι η διαφάνεια, ώστε ο πολίτης να μπορεί να ακολουθεί την επιστήμη και όχι την πολιτική.

Η αδιαφάνεια και η πολιτικοποίηση της επιστήμης είναι που τροφοδοτούν την καχυποψία και τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια. Ας μην απορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση που στη χώρα μας το εμβολιαστικό πρόγραμμα απορρίφθηκε από σχεδόν τους μισούς πολίτες.

Παράδειγμα προς μίμηση ο μηχανισμός διαφάνειας του FDA

Ένα παράδειγμα επίσημης διαδικασίας που πασχίζει να είναι ανοιχτή στον πολίτη, ήταν η συνεδρίαση της αμερικανικής επιτροπής για τα εμβόλια, η οποία αποφάσισε τι τελικά θα πράξει η χώρα με την τρίτη δόση.

Στις 25 Αυγούστου η Pfizer κατέθεσε συμπληρωματική αίτηση ζητώντας άδεια για χορήγηση της αναμνηστικής τρίτης δόσης. Για την υποστήριξη του αιτήματός της, η Pfizer υπέβαλε δεδομένα από δοκιμή που συμμετείχαν 306 άτομα ηλικίας 18-55 ετών και 12 ηλικίας 65 ετών και άνω, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για διάστημα δύο μηνών αφότου τους χορηγήθηκε τρίτη δόση. Βάσει αυτού του περιορισμένου δείγματος, η εταιρία ζήτησε έγκριση για να χορηγηθεί ενισχυτική δόση σε εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανούς.

Για να αποφασίσει για το θέμα της άδειας για χορήγηση ή μη τρίτης δόσης, ο FDA συγκάλεσε ευρεία συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια (VRBPAC), η οποία πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Οποιοσδήποτε Αμερικανός ή άλλος πολίτης είχε τη δυνατότητα να δει ιντερνετικά την οκτάωρη (!) συνεδρίαση, να ακούσει τις αντικρουόμενες γνώμες, αφού άλλοι τάχθηκαν υπέρ, άλλοι κατά και άλλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό. Με απόλυτη διαφάνεια ο καθένας μπορούσε να παρακολουθήσει όλα τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν.

Στην πολύωρη συνεδρίαση συμμετείχαν ειδικοί, ακαδημαϊκοί και γιατροί του FDA, οι οποίοι ήταν είτε μέλη με δικαίωμα ψήφου στη συμβουλευτική επιτροπή, είτε μέλη με συμβουλευτικό ρόλο, ομιλητές που εκπροσώπησαν τη Pfizer, καθώς και ομιλητές στο πλαίσιο της ανοιχτής δημόσιας ακρόασης. Οι τελευταίοι δεν αποτελούν μόνιμα μέλη της επιτροπής, που σημαίνει ότι δεν αποφασίζουν, αλλά οι παρουσιάσεις τους -κάποιες εκ των οποίων θα δούμε στη συνέχεια- είχαν ρόλο ενημερωτικόΜε την αξιοπιστία των λεγόμενών τους να κρίνεται στη συνέχεια από την επιστημονική κοινότητα.

Χωρίς δικαίωμα ψήφου οι της Pfizer

Ως αντιπρόσωποι της Pfizer συμμετείχαν η Ντόνα Μπόις, αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής για τις διεθνείς ρυθμιστικές υποθέσεις των εμβολίων και ο Γουίλιαμ Γκρούμπερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της Pfizer. Οι συγκεκριμένοι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Οι κανόνες σύγκρουσης συμφερόντων εφαρμόζονται αυστηρά, δηλαδή τα μέλη της επιτροπής δεν επιτρέπεται να έχουν οικονομικό συμφέρον ή οποιαδήποτε σχέση με το εμβόλιο ή την εταιρία του, άμεσα ή έμμεσα. Ακόμα και οι ομιλητές που δεν είναι μέλη, αλλά συμμετέχουν ενημερωτικά, πρέπει να δηλώσουν αν έχουν οποιοδήποτε συμφέρον ή συναλλαγή.

Αυτός ο επίσημος μηχανισμός λήψης αποφάσεων του FDA, ο οποίος βασίζεται στις συμβουλές της επιτροπής για τα εμβόλια (VRBPAC), επιχειρεί να διασφαλίσει πως όποια απόφαση παίρνει δεν γίνεται με βάση πολιτικές σκοπιμότητες, χρονοδιαγράμματα ή συμφέροντα, αλλά αποκλειστικά βάσει επιστημονικών δεδομένων.

Ανάμεσα στους ομιλητές που συμμετείχαν στο πλαίσιο της δημόσιας ακρόασης υπήρξαν και κάποιοι που ήταν επικριτικοί ή δεν είχαν πειστικές απαντήσεις για τη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό. Ακούστηκαν απρόσκοπτα στη συνεδρίαση και όσα είπαν ήταν και είναι στη διάθεση του καθένα να τα ακούσει μέσω διαδικτύου.

Απορρίφθηκε η αίτηση για ευρύτερη χορήγηση της τρίτης δόσης στις ΗΠΑ

Τελικά, μετά τη συνεδρίαση κι όσα ακούστηκαν, η επιτροπή του FDA απέρριψε συντριπτικά την αίτηση για ευρύτερη χορήγηση της τρίτης δόσης στις ΗΠΑ και ψήφισε τη χορήγησή της μόνο σε πολίτες άνω των 65 ετών και σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας. Το αποτέλεσμα αυτό πήγε ενάντια και σε όλη τη ρητορική του προέδρου Μπάιντεν, που δήλωνε, πριν ακόμα αποφανθεί η επιτροπή, ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση.

Ο Τζόζεφ Φράιμαν είναι Ιατρός Επειγόντων Περιστατικών στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα, που εκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Σχολή Κορνέλ, μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές των ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος γιατρός είπε στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια ότι στην περιοχή που εξασκεί την Ιατρική, πάνω από το 65% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστοι. Τόνισε ότι σκοπός της παρέμβασής του είναι να ζητήσει τη βοήθεια του FDA, για να μειωθεί η διστακτικότητα του κόσμου απέναντι στα συγκεκριμένα εμβόλια.

«Ξέρω ότι πολλοί νομίζουν πως όσοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο είναι είτε χαζοί είτε παραπληροφορημένοι. Αλλά, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου αυτό που διαπίστωσα εγώ. Στην πραγματικότητα οι ανεμβολίαστοι που συναντώ μέσα στην εντατική, ανεξάρτητα από το επίπεδο της μόρφωσης του καθενός, είναι πιο ενήμεροι για τις μελέτες των εμβολίων και για το πόσο κινδυνεύουν προσωπικά από την Covid-19 από ό,τι οι εμβολιασμένοι», είπε ο Φράιμαν.

Και συνέχισε: «Πολλοί από τους νοσοκόμους με τους οποίους συνεργάζομαι στο νοσοκομείο μου έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια τον θάνατο και τις καταστροφές που προκαλεί η Covid-19. Όταν τους ρωτάω γιατί αρνούνται το εμβόλιο, μου λένε ότι, ενώ έχουν δει από πρώτο χέρι τους κινδύνους της Covid-19, θεωρούν ότι οι ίδιοι, ως νέοι και υγιείς, έχουν χαμηλό παράγοντα κινδύνου. Δεν κάνουν λάθος… Νοσοκόμα μού έδειξε στατιστικό υπολογισμό της Οξφόρδης που λέει ότι μία υγιής 30χρονη έχει πιθανότητα μία στις 7.000 να χρειαστεί νοσηλεία και μία στις 250.000 να πεθάνει λόγω Covid-19. Με ρώτησε αν μπορώ να της δείξω μελέτες που διαπιστώνουν ότι οι πιθανότητες που έχει να πάθει μία σοβαρή βλάβη από τα εμβόλια είναι χαμηλότερες από τις πιθανότητες που έχει να χρειαστεί νοσηλεία αν κολλήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ, γιατί οι επίσημες δοκιμές των εμβολίων δεν ήταν αρκετά μεγάλες για να βρουν ότι τα εμβόλια προκαλούν μυοκαρδίτιδα. Όμως, τώρα ξέρουμε ότι προκαλούν».

Ο συγκεκριμένος γιατρός κατέληξε ότι «το γεγονός πως δεν έχουμε τις κλινικές αποδείξεις για να πούμε ότι οι ακτιβιστές κατά των εμβολίων έχουν άδικο, θα πρέπει να μας τρομοκρατεί όλους».

Aυτοάνοσες ασθένειες και καρκινογένεση

Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία στην επιτροπή του φαρμακολόγου και ειδικού στις χειρουργικές συμφύσεις Ντέιβιντ Γουάιζμαν. Ξεκίνησε λέγοντας ότι «τα στοιχεία της Pfizer για την τρίτη δόση είναι αδύναμα. Πρόκειται για μελέτες μικρές, βραχυπρόθεσμες, με λίγους συμμετέχοντες, κυρίως νέους. Πού είναι τα στοιχεία από τη μελέτη πάνω σε 10.000 άτομα; Η ασφάλεια είναι ανεπαρκής, με δεδομένο ότι εδώ έχουμε ένα προϊόν γονιδιακής θεραπείας».

Σε άλλα σημεία τόνισε:

  • «Βλέπουμε ισχυρά σημάδια για θανάτους σχετιζόμενους με τον εμβολιασμό, λόγω διαταραχών της πήξης που χρήζουν διαφανούς έρευνας».
  • «Κίνδυνοι για την ασφάλεια που δεν αναφέρονται στην ετικέτα του εμβολίου, αποκαλύπτονται σε μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το NIH (τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ). Βάλτε τα αυτά τα στοιχεία στην ετικέτα».
  • «Υπάρχουν ζητήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, όπως καρκινογένεση. Τα mRNA εμβόλια, όπως έχει πει και η Moderna, είναι προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Η οδηγία του FDA για τα προϊόντα γονιδιακής θεραπείας είναι μακροπρόθεσμη παρακολούθηση για 5-15 χρόνια για τυχόν εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων και καρκίνων. Γιατί ο FDA δεν ζητά να γίνουν 5-15 χρόνων μελέτες για τον καρκίνο, όπως επιτάσσει η δική του οδηγία για τις γονιδιακές θεραπείες;».
  • «Ξεμένουμε από επιλογές. Ο δισταγμός του κόσμου να εμβολιαστεί δεν θα λυθεί με εκφοβισμό ή εξαναγκασμό. Σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων παραμένουν χωρίς απάντηση».

Σε κόντρα με τον FDA

Κόντρα με τον FDA προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Στιβ Κερς στη συνεδρίαση της επιτροπής. Ο επιχειρηματίας κι εκτελεστικός διευθυντής του Covid-19 Early Treatment Fund, που συστάθηκε για την έγκαιρη θεραπεία του Covid-19, προωθώντας αντιικά φάρμακα, ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια σκοτώνουν περισσότερους απ’ όσους σώζουν. Είπε ότι σήμερα επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, «επειδή οδηγηθήκαμε στο να πιστεύουμε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια».

Ανέφερε ότι υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότερα καρδιακά επεισόδια στην ομάδα που εμβολιάστηκε στην έκθεση εξαμηνιαίων δοκιμών της Pfizer. Εκεί, συνέχισε, φαίνεται ότι καρδιακές ανακοπές συμβαίνουν 71 φορές συχνότερα μετά από τα συγκεκριμένα εμβόλια, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο.

«Ακόμα κι αν το εμβόλιο παρείχε 100% προστασία, συνεχίζει να σημαίνει ότι σκοτώνουμε δυο ανθρώπους για να σώσουμε μία ζωή», είπε. Επικαλέστηκε έρευνες τεσσάρων ειδικών που χρησιμοποίησαν ο καθένας διαφορετικά data εκτός ΗΠΑ και ότι όλοι τους κατέληξαν σε κατά προσέγγιση παρόμοιο αριθμό θανάτων σχετιζόμενων με τον εμβολιασμό, δηλαδή περίπου 411 θάνατοι ανά εκατομμύριο δόσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε στην επιτροπή των ΗΠΑ, «τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι ένα στα 1.000 στον γενικό πληθυσμό από 18-65 ετών». Και προσέθεσε ότι «στα αγόρια 16-17 ετών το ένα στα 317 θα πάθει μυοκαρδίτιδα λόγω του εμβολίου, μάλιστα μετά από μία τρίτη δόση αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να εκτοξευθεί στο ένα στα 25».

Πρέπει να αναφερθεί ότι, σχετικά με την παρουσίαση του Στιβ Κερς, ο FDA δήλωσε στο Reuters ότι οι ισχυρισμοί του ήταν λανθασμένοι και προσέθεσε ότι ο FDA δεν ελέγχει εκ των προτέρων τις παρατηρήσεις από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της ανοικτής δημόσιας ακρόασης της συνεδρίασης. Ο FDA δήλωσε, επίσης, στο Reuters: «Διαφωνούμε απόλυτα με την ανάλυση που έκανε ο κ. Κερς κατά τη συνεδρίαση του VRBPAC, καθώς πιστεύουμε ότι τα δεδομένα από το VAERS (σ.σ.: το Σύστημα για την Αναφορά Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων στις ΗΠΑ) στα οποία αναφέρθηκε, δεν ερμηνεύτηκαν σωστά».

Η σημαντική παράμετρος σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο FDA επέτρεψε κανονικά την ομιλία του Κερς, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις του. Και στη συνέχεια, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων, από τη στιγμή που υπήρχαν αναληθείς αναφορές, τις διέψευσε.

Αύξηση 1.000% στις παρενέργειες

Η Τζέσικα Ρόουζ, ειδική στην ιική ανοσολογία, παρουσίασε στοιχεία του Συστήματος Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων των ΗΠΑ (VAERS), το οποίο διαχειρίζεται ο FDA. Είπε ότι στα στοιχεία αυτά παρατηρείται 1.000% αύξηση στα αναφερόμενα ανεπιθύμητα συμβάντα από εμβόλια για το 2021, μέχρι τον Σεπτέμβριο αυτού του έτους, σε σχέση με όλη την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, στο slide που παρέθεσε και έχει τις συνολικές αναφορές παρενεργειών όλων γενικά των εμβολίων για κάθε χρονιά από το 2011 έως το 2021 εμφανίζεται μία πρωτοφανής εκτόξευση για το έτος που διανύουμε. Ενδεικτικά, για ολόκληρο το 2020, που δεν υπήρχαν ακόμα τα εμβόλια για Covid-19, το σύνολο των αναφορών ανεπιθύμητων συμβάντων που έγιναν στο VAERS ήταν 49.412. Για το 2021 (έως 3 Σεπτεμβρίου) είναι 521.667!

Οι αναφορές για θανάτους ήταν 166 το 2020, ενώ για το 2021 είναι 7.662. «Θεωρώ ότι τα τεράστια ρίσκα που σχετίζονται με αυτά τα προϊόντα για Covid-19 ξεπερνούν όλα τα πιθανά οφέλη, ειδικά για τα παιδιά», συμπέρανε.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει ως πάγια τακτική τη συμπερίληψη και εκπροσώπων των καταναλωτών στις συμβουλευτικές επιτροπές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την πλευρά του κοινού-καταναλωτή όσον αφορά την ασφάλεια κάθε φαρμάκου. Δεν μπορεί να συμπεριληφθεί οποιοσδήποτε πολίτης ως εκπρόσωπος των καταναλωτών στον FDA. Αντιθέτως, ένας εκπρόσωπος πρέπει να έχει τις γνώσεις να αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα, να κατανοεί τον σχεδιασμό της έρευνας, τα οφέλη και τους κινδύνους, και να είναι σε θέση να αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των υπό εξέταση φαρμακευτικών προϊόντων.

Στις τρεις δόσεις θέλει τους «πλήρως εμβολιασμένους» η Pfizer

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του FDA μίλησε η Κιμ Βίτζακ ως εκπρόσωπος Καταναλωτή. Στην τοποθέτησή της είπε: «Είμαστε εδώ σήμερα για να αξιολογήσουμε το αίτημα της Pfizer για επαναπροσδιορισμό του όρου “πλήρως εμβολιασμένος” από τις δύο στις τρεις δόσεις. Από την αρχή της πανδημίας, ο στόχος αλλάζει διαρκώς. Αν δούμε τα υποβληθέντα στοιχεία, αυτή τη στιγμή καλούμαστε να κρίνουμε για την εντολή τρίτης δόσης πάνω σε μια βάση κλινικών μελετών 300 ανθρώπων, από τους οποίους μόνο οι 12 έχουν ηλικία άνω των 65. Είναι αυτό αρκετό για να δοθεί έγκριση για τρίτη δόση; Αν ο FDA το εγκρίνει, θα πάρουμε ό,τι μάθαμε από 300 ανθρώπους και θα το εφαρμόσουμε υποχρεωτικά πάνω σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους; Αυτό είναι εξωφρενικό! Ακούγεται λογικό ότι δύο δόσεις είναι καλύτερες από μία, τρεις από δύο, τέσσερις από τρεις. Σε ποιο σημείο, όμως, λέμε “αρκετά”;»

Και συνέχισε η Κιμ Βίτζακ: «Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων μπορεί να είναι καλές για τις μπίζνες, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Αυτά τα εμβόλια, τα mRNA, δεν σχεδιάστηκαν για να σταματήσουν τη μετάδοση ή να εξαλείψουν τον ιό. Αυτά τα εμβόλια δεν είναι ίδια με όσα χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας ή της ευλογιάς. Είμαι υποχρεωμένη να αναρωτηθώ γιατί επιλέξαμε να ακολουθήσουμε την οδό του εμβολιασμού, αντί πρώτα να επικεντρωθούμε στο να θεραπεύσουμε όσους διαγνώστηκαν με Covid, προτού αυτοί καταλήξουν στο νοσοκομείο ή, ακόμα χειρότερα, νεκροί».

Για να καταλήξει με έναν λόγο-καταπέλτη: «Δεν έχουμε ακούσει καμιά συζήτηση από την εθνική μας ηγεσία για τον ρόλο που έπαιξε η φυσική ανοσία. Αντίθετα, όλες οι Αρχές -NIH, CDC, FDA και ο Λευκός Οίκος- είπαν στους Αμερικανούς ότι τα εμβόλια είναι ανώτερα από κάθε φυσική ανοσία. Η κυβέρνησή μας δωροδόκησε το κοινό για να κάνει αυτά τα εμβόλια. Κατόπιν, μας λένε για την ανάγκη τρίτης δόσης, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορούν ως φταίχτες τους ανεμβολίαστουςΤώρα, η κυβέρνηση τους εξαναγκάζει σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμών. Υπάρχει λόγος που θέλουμε όλοι να εμβολιαστούν; Θέλουν να κρύψουν τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα των εμβολίων και να ενοχοποιήσουν τις νέες μεταλλάξεις, όταν στην ουσία έχουμε έναν ιό που ξεφεύγει από τα εμβόλια;

Η πολιτική και ο φόβος είναι στο τιμόνι. Στοιχεία δεν μπορούν πια να αμφισβητηθούν ή να συζητηθούν ανοιχτά, χωρίς αυτόματα αυτό να απαξιώνεται και να βαφτίζεται παραπληροφόρηση. Κοιτάξτε μόνο τι κάνουν, συλλογικά, οι επαγγελματικές ιατρικές ενώσεις: Απειλούν γιατρούς ότι θα χάσουν την ιατρική τους άδεια, εάν αποκλίνουν από το επίσημο πρωτόκολλο ή από το αφήγημα του CDC και αξιωματούχων, όπως ο δρ. ΦάουτσιΣτους απλούς πολίτες δεν επιτρέπεται καν να μιλήσουν για την αρνητική τους εμπειρία με τα εμβόλια χωρίς να απαξιωθούν, να παρενοχληθούν ή να τους αποκαλέσουν “αντιεμβολιαστές”. Περπατάμε πάνω σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο, όταν απλοί άνθρωποι, γιατροί και επιστήμονες φιμώνονται ή, ακόμα χειρότερα, λογοκρίνονται.

Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να αρχίσω να αναφέρομαι σε όλα τα ζητήματα των παρενεργειών των εμβολίων, όταν ομαδοποιούνται δεκάδες χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και νεαρών ενηλίκων, και σε όλα τα μελλοντικά ζητήματα ασφάλειας που δεν συνειδητοποιούμε ακόμα. Κυρίες και κύριοι, είμαστε μέρος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού πειράματος που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα».

Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Ο Πίτερ Ντόσι είναι αναπληρωτής καθηγητής Ερευνας Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Υγείας στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και εστιάζει στη μεγαλύτερη διαφάνεια των στοιχείων (data) των κλινικών δοκιμών. Έχει βραβευτεί από την Αμερικανική Ενωση Κολεγίων Φαρμακευτικής και έχει υπηρετήσει σε συμβουλευτικές ομάδες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με την προληπτική δημοσίευση δεδομένων κλινικών δοκιμών.

Μιλώντας στην επιτροπή του FDA, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να θέσω την εξής ερώτηση: Ποιο ακριβώς πρόβλημα στοχεύουμε να λύσουμε με την τρίτη δόση; Αν έχουμε μια “πανδημία των ανεμβολίαστων”, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας, όπως ο δρ. Φάουτσι, γιατί οι πλήρως εμβολιασμένοι χρειάζονται τρίτη δόση;

Ως αιτιολογία για την τρίτη δόση αναφέρεται η εξασθένηση της ανοσίας. Όμως, το χαμηλότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου που αναφέρεται είναι στο 83,7%. Τον Αύγουστο του 2021, ο FDA έδωσε έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer, δηλώνοντας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του Covid είναι στο 91,1%. Μια τρίτη δόση θα μπορούσε πράγματι να ανεβάσει τα ποσοστά αποτελεσματικότητας. Αλλά το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και μια τέταρτη δόση και μια πέμπτη δόση.

Το θέμα είναι ότι τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού με δύο δόσεις είναι ήδη πολύ υψηλότερα από το όριο του 50%, που είχε θέσει ο FDA τον Ιούνιο του 2020 προκειμένου να δώσει έγκριση σε εμβόλιο… Μήπως, λοιπόν, έχει πέσει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κάτω από το 50%; Αν οι δύο δόσεις παρέχουν άνω του 50% αποτελεσματικότητα, γιατί ο FDA εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει τρίτη δόση για τον ίδιο πληθυσμό;».

Ολοκληρώνοντας, ο Πίτερ Ντόσι πρόσθεσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα, τρεις ιατρικοί σύλλογοι δήλωσαν ότι ανακάλεσαν την άδεια γιατρών, επειδή παραπληροφορούσαν για τα εμβόλια του κορωνοϊού. Με ανησυχούν οι ανατριχιαστικές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν εδώ. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για τα εμβόλια και η ουσία της επιστήμης είναι να διερευνά ό,τι δεν γνωρίζει. Αλλά στο τωρινό υπερφορτισμένο κλίμα -και θα τονίσω ότι πολλά μέλη τούτης εδώ της επιτροπής πιστοποιούνται από αυτά τα ιατρικά συμβούλια-, θέλω να ρωτήσω τον FDA το εξής: Τι κάνει για να διασφαλίσει ότι οι ειδικοί που μας συμβουλεύουν μπορούν να μιλούν ελεύθερα, χωρίς τον φόβο αντιποίνων;»

newsbreak.gr

 

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*