Οι βαλίτσες του μέλλοντος θα “προστατεύουν” τα αεροπλάνα από εκρήξεις βόμβας

fly-bag
Οι βαλίτσες του μέλλοντος θα “προστατεύουν” τα αεροπλάνα από εκρήξεις βόμβας

Το Fly-Bag 2, ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με ελληνική συμμετοχή, αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία αντι-εκρηκτικών υλικών, που υπόσχεται να μετριάσει σημαντικά τον θανατηφόρο κίνδυνο που ελοχεύει στην περίπτωση που κάποιος τρομοκράτης βάλει κρυφά μια βόμβα σε ένα αεροπλάνο- είτε στον χώρο των αποσκευών, είτε στην καμπίνα των επιβατών. Η προτεινόμενη λύση είναι το τύλιγμα (επένδυση) των αποσκευών με νέα συνθετικά και άκρως ανθεκτικά υλικά, ώστε ακόμη κι αν σκάσει μια βόμβα, αν δεν είναι μεγάλης ισχύος, να μην ρίξει το αεροπλάνο. Τα έως τώρα πειράματα με ελεγχόμενες εκρήξεις αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Έχουν ήδη γίνει δοκιμές στους χώρους αποσκευών των αεροπλάνων. Η βιντεοσκόπηση της έκρηξης μιας αποσκευής με βόμβα, έδειξε ότι η επένδυση γύρω από την αποσκευή τεντώθηκε, αλλά δεν διαλύθηκε.

bomb-proof-fly-bag

Η ανάγκη για νέες μεθόδους προστασίας είναι ακόμη πιο πιεστική μετά την πρόσφατη καταστροφή του ρωσικού αεροσκάφους πάνω από την Αίγυπτο, που έστειλε στον θάνατο 224 ανθρώπους. Η αιτία ήταν μια βόμβα, που ισλαμιστές είχαν κάπως τοποθετήσει στο αεροπλάνο, πιθανότατα μέσα σε αποσκευή. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στην πτήση της αμερικανικής Pan Am που είχε πέσει στη Σκωτία το 1988, μετά από βόμβα που λίβυοι τρομοκράτες είχαν βάλει σε αποσκευή. Το Fly-Bag αναπτύσσεται από μια ευρωπαϊκή ερευνητική κοινοπραξία, με τη συμμετοχή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

https://youtu.be/12m-GkDm6_4

lifo.gr


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

One thought on “Οι βαλίτσες του μέλλοντος θα “προστατεύουν” τα αεροπλάνα από εκρήξεις βόμβας

  1. Ανώνυμος says:

    ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ…
    ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΟΜΒΕΣ…ΙΣΩΣ ΜΕ ΝΙΤΡΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟ…ΟΠΟΤΕ…ΚΑΜΠΟΥΜ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *