in

ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Παίζει “παιχνίδι” με τους δυο κομάντος που ζήτησαν άσυλο

                                                                                                                 Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα, στο άρθρο μου: “Η Ελλάς είναι απούσα από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις”, επεσήμαινα μεταξύ των άλλων, ότι είναι μια κινούμενη άμμος η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος.

«…Εκτός και αν οι δυο υπερδυνάμεις τα έχουν ήδη βρει κάτω από το τραπέζι, ως συνήθως, για το κρίσιμο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως, το μοίρασμα του  50% προς 50% της Μέσης Ανατολής, μερίδια από τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της συμμετοχής στον έλεγχο του υπό ίδρυση Κουρδικού κράτους. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ανατροπή των δεδομένων της συνάντησης των τριών στη Μόσχα και θα αναμένεται να δούμε το νέο ρόλο που θα δοθεί στην Τουρκία, στη διαμορφούμενη νέα πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο…»!

Γενναία η απόφαση για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων Αξιωματικών…

Σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο εντάχθηκε και ο σάλος που ξέσπασε για την είσοδο των 8 Τούρκων στρατιωτικών με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, αμέσως μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Όπου, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα, έγραψα με τόλμη και παρρησία πως δεν έπρεπε για κανένα, μα κανένα λόγο να εκδοθούν στην Τουρκία. Προέτρεπα με επιχειρήματα την κυβέρνηση, αλλά και τη Δικαιοσύνη να μην υποκύψουν στις αφόρητες πιέσεις του Τούρκου Σουλτάνου!

Έτσι και η κυβέρνηση – κυρίως με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά – στάθηκε στο ύψος της, αλλά και η Δικαιοσύνη με την οριστική και αμετάκλητη απόφασή της περί μη εκδόσεως των 8 Τούρκων στρατιωτικών!!

Τι συμβαίνει με τους δυο Τούρκους στρατιωτικούς;;

Όμως, τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα νέο θρίλερ με την παράνομη είσοδο στη χώρα μας (15 Φεβρουαρίου) δυο Τούρκων στρατιωτικών της διαβόητης “Διμοιρίας Θανάτου” των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων. Οι οποίοι κατηγορούνται από το καθεστώς του Ερντογάν, ότι συμμετείχαν στο σχέδιο της δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου (Σουλτάνου) τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Οι δυο συλληφθέντες, ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου στη χώρα μας.

Από αυτή την περίφημη ομάδα της “Διμοιρίας Θανάτου”, τα 44 από τα 47 μέλη έχουν  σκοτωθεί κατά τη νύχτα του πραξικοπήματος ή έχουν συλληφθεί, έχουν φυλακισθεί και παραπέμπονται σε δίκη. Οι υπόλοιποι τρεις (3), γράφεται, ότι είναι οι δυο (2) που συνελήφθησαν στη χώρα μας και ο τρίτος αναζητείται ακόμη.

Ωστόσο, η δική μας πολύ έγκυρη πηγή, μας ενημέρωσε ότι οι τρεις (3) εναπομείναντες καταζητούνται και ουδεμία σχέση έχουν με τους δυο συλληφθέντες την 15η Φεβρουαρίου. Γι΄ αυτούς τους δυο, πουθενά δεν αναφέρεται ότι αναζητούνται, ούτε ότι φέρονται στον κατάλογο των καταζητούμενων!

Μια σπουδαία πληροφορία που πρέπει να εξετάσει το Υπουργείο των Εξωτερικών!

Η Τουρκία αναζητά αφορμή για θερμό επεισόδιο…

Ωστόσο, όπως και να έχει, οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί δεν είναι ίδια περίπτωση με τους οκτώ, που προαναφέραμε.

Η βασική διαφορά των 2 από τους 8 είναι ότι οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, φέρονται από την πλευρά της Τουρκίας πως συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γι΄ αυτό δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, για το χρόνο εισόδου τους σε ελληνικό έδαφος, ταυτόχρονα με το αίτημά τους για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Αφού δεν πρέπει να είναι τυχαίο πως σκάει το νέο περιστατικό πολλούς μήνες μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, σε μια χρονική περίοδο που οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες λόγω της καθημερινής προκλητικότητας της Τουρκίας, η οποία φαίνεται πως επιζητά την αφορμή ενός θερμού επεισοδίου!

Να εξετασθεί η περίπτωση της τουρκικής προβοκάτσιας…

Αν λάβουμε λοιπόν, την εκδοχή άρνησης της Ελληνικής Πολιτείας της εκδόσεως των δυο Τούρκων στρατιωτικών, ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Ερντογάν να γίνει ακόμη πιο πιεστικός και απαιτητικός στο αίτημα της εκδόσεώς τους, αφού επικαλείται ως σοβαρό στοιχείο την ενεργή συμμετοχή των δυο στη απόπειρα δολοφονίας του και να τη συνδέσει με την οριστική απόφαση της Ελλάδος περί της μη εκδόσεως των 8, σε ένα πλαίσιο γενικότερης αδιαλλαξίας της Ελλάδος και μη συνεργασίας με τη γείτονα χώρα. Αφού, ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι οι  8 δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του, αλλά προσπάθησαν την ανατροπή του Πολιτεύματος της Τουρκίας!

Γι΄ αυτό, η περίπτωση των οκτώ (8) είναι τελείως διαφορετική από την περίπτωση των δυο (2). Έτσι, πρέπει να αναζητήσει η κυβέρνηση εις βάθος, την περίπτωση της προβοκάτσιας από την πλευρά της Τουρκίας του νέου ζητήματος της παράνομης εισόδου στη χώρα μας, των δυο Τούρκων στρατιωτικών. Να αναζητηθεί, το ενδεχόμενο της πιθανής καλοστημένης προβοκάτσιας από τον ίδιο τον Ερντογάν, προκειμένου μια νέα άρνηση από την πλευρά της Ελλάδος να του δώσει το ηθικό πλεονέκτημα δημιουργίας νομικών επιχειρημάτων για την έκδοση των οκτώ (8).

Μυστικές περίεργες συναντήσεις στην Άγκυρα…

Πρόσφατα την Άγκυρα επισκέφτηκε, αιφνίδια όπως έγραψε ο τουρκικός Τύπος, ο νέος αρχηγός της CIA Μάικ Πομπέο. Η οποία προέκυψε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ομολόγου του της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, ακολούθησε η επίσκεψη στην Άγκυρα του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή από την Αριζόνα Τζον Μακέιν, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Αμερικανικής Γερουσίας.

Μετά την 20λεπτη κλειστή προσωπική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, δήλωσε: “Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εργαστούν μαζί με την Τουρκία… για να αντιμετωπίσουμε την αρνητική επιρροή των εχθρών και για να δημιουργήσουμε μια αποδεκτή ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή”!

Αυτές οι επισκέψεις, όπου αναβαθμίζεται πάλι ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, εκτιμά η υψηλότατης διαβάθμισης πηγή μας, έχουν σχέση με την απαίτηση εκδόσεως στην Τουρκία των 2 στρατιωτικών, αλλά και την επιθυμία της Τουρκίας για την εκ νέου απαίτησή της για την έκδοση και των άλλων 8!

Ο πρόστυχος ρόλος του ΝΑΤΟ!

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής το γεγονός, ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα το ΝΑΤΟ “σιωπά” στη διάθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει κάλυμμα δεδομένων ενός θερμού επεισοδίου μέσω της καθημερινής της προκλητικότητας, η οποία μπαίνει στα όρια του κόκκινου συναγερμού. Το οποίο τηρεί σιγή ασυρμάτου, ως Πόντιος Πιλάτος. Δηλαδή το ΝΑΤΟ ως συμμαχικός βραχίονας δεν ενοχλείται από αυτήν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος μιας επίσης Νατοϊκής χώρας;; Από τη στιγμή που μια ενδεχόμενη σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα κονιορτοποιήσει τη σταθερότητα της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ!

Είναι τυχαία όλα τα παραπάνω;; Τα επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση;;

Η σιωπή της Μόσχας…

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε πως μας προβληματίζει η απόλυτη σιωπή της Μόσχας και τούτο γιατί, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ στην Αθήνα, ο Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι οι συνθήκες δεν αμφισβητούνται και δεν θα ανεχθεί – η Ρωσία – ανατροπή του Status Quo στο Αιγαίο! Μια δήλωση που είχε κυρίως ως αποδέκτη τον Ερντογάν, ο οποίος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ας αναγνώσει σωστά τα μηνύματα η κυβέρνηση…

Γι΄ αυτό θα πρέπει – μεταφέροντας και τις ανησυχίες της πηγής μας που μετείχε σε επιτελεία αποφάσεων μιας άλλης εποχής – η κυβέρνηση και ειδικότερα το ΥΠΕΞ μας, να προσέξει το ζήτημα των 2 Τούρκων κομάντος! Ένας αδέξιος χειρισμός μπορεί να οδηγήσει την Πατρίδα σε απρόβλεπτες εξελίξεις!

Θα πρέπει η κυβέρνηση, όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και το Πεντάγωνο να γνωρίζει ότι ο παμπόνηρος Ερντογάν, παίζει ακριβώς την πολιτική του Κεμάλ Ατατούρκ της περιόδου 1920-1922!

Όταν ο Κεμάλ εκμεταλλευόμενος επιδέξια τη ρήξη, λόγω συμφερόντων στην εγγύς και Μέση Ανατολή, των δυο Ανταντκών δυνάμεων (Μεγάλης Βρετανίας – Γαλλίας), διέσωσε την Τουρκία και βρέθηκε κερδισμένος, αντίθετα από εμάς, που ενώ βρισκόμασταν στο στρατόπεδο των νικητών, βρεθήκαμε τελικά ηττημένοι και ντροπιασμένοι με μια Μικρασιατική καταστροφή στην πλάτη!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

Report

What do you think?

Written by panos

Comments

Leave a Reply
  1. Καταρχήν όταν ανήκεις στις ειδικές δυνάμεις με τίποτα και για κανένα λόγο δεν παραδίνεσαι και δεν αναζητάς πολιτικό άσυλο στην χώρα του εχθρού,είναι αδιανόητο και επίσης άγραφος νόμος των απανταχού κομμάντος.Δεν ζητάς πολιτικό άσυλο σε αυτούς που κανονικά θα έσφαζες σε καιρό πολέμου,τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μια πιθανη χρονογραμμη

Σκέψεις σε σύγχυση …