in

Οι Μεξικανοί έχασαν τις… σκιές τους χάρη σε ένα περίεργο ηλιακό φαινόμενο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι κάτοικοι της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού διαπίστωσαν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, καθώς, ενώ διεκπεραίωναν τις καθημερινές τους εργασίες, οι σκιές τους εξαφανίστηκαν κάτω από τα πόδια τους.

Γνωστό ως το ηλιακό ζενίθ, όταν ο Ήλιος φτάνει στο υψηλότερο σημείο του πάνω από τη Γη, με αποτέλεσμα την σχεδόν ολική εξαφάνιση των πλευρικών σκιών, οι συνέπειες του φαινομένου ήταν ορατές μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου.

Ορισμένες περιοχές, όπως η Πόλη του Μεξικού, βίωσαν το φαινόμενο ακόμα νωρίτερα τον Μάιο.

​Τα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας επίσης αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αλλά όχι αρκετά για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά, εκτός από περιστασιακά ηλιακά εγκαύματα για όσους κινούνταν χωρίς αντηλιακό ή εκτός σκιάς.

«Αυτές τις μέρες, ο ήλιος θα είναι ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας, πράγμα που σημαίνει ότι για λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνθρωποι δεν θα έχουν σκιά», εξήγησε ο αστρονόμος Έντι Σάλαζαρ Γκαμπόα, σύμφωνα με το RT.

Το φαινόμενο συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, όταν ο ήλιος είναι πάνω από την Γη κατά την άνοιξη και μετά την επιστροφή του κατά το θερινό ηλιοστάσιο, σε περιοχές μεταξύ του Τροπικού του Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερω. Το επόμενο τέτοιο γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Στον τοπικό πολιτισμό των Μάγια, το φαινόμενο υποδεικνύει πότε πρέπει να καλλιεργούνται φυτά.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γερμανός πρώην αρχικατάσκοπος: Η Mossad πίσω από τη διαρροή που έριξε την κυβέρνηση στην Αυστρία

Αντίφα ρουφιάνοι των δημοσιογράφων;