Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει πόρους ΑΟΖ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πολιτική για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρά και δεν έχει αλλάξει.

Σε γραπτή απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να πιστεύει ότι «οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως όλοι οι πόροι του, πρέπει να κατανέμονται ισότιμα ​​και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο ενός συνολικού διακανονισμού ».

«Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε.

Το τρυπάνι Saipem 12000, που ανατέθηκε από την ΕΝΙ, σταμάτησε το περασμένο Σάββατο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία καθ ‘οδόν προς μια θέση εντός του μπλοκ 3 της ΑΟΖ της Κύπρου.

Όταν ρωτήθηκε για μια πρόσφατη σύγκρουση πλοίων στο Αιγαίο, κοντά στα νησιά Ίμια, ο Εκπρόσωπος είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης για το περιστατικό αυτό. «Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένους διπλωματικούς σταθμούς για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση «, δήλωσε.

Σημείωσε επίσης ότι, ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ερωτηθείς τελικά για μια πρόσφατη συμφωνία για την προμήθεια πυραύλων S-400 στην Τουρκία από τη Ρωσία, ο Εκπρόσωπος του Κρατικού Τμήματος επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό οι χώρες του ΝΑΤΟ να προμηθεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι διαλειτουργικό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ» προσθέτοντας ότι ένα ρωσικό σύστημα δεν θα ανταποκρινόταν αυτό το πρότυπο.

«Τέτοιες προμήθειες θα ήταν επίσης ασυμβίβαστες με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Σύμμαχοι στη Διάσκεψη Κορυφής της Βαρσοβίας για ενίσχυση της ανθεκτικότητας με την προσπάθεια αντιμετώπισης των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τον στρατιωτικό εξοπλισμό που προέρχεται από την Ρωσία μέσω εθνικών προσπαθειών», κατέληξε.

πηγή: CNA

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Άμεση εκπλήρωση

Κάθε σύμπτωση είναι μια πύλη για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

Με τη δύναμη της συγχρονικότητας: – αποκτήστε υγεία και οικονομική ευημερία – βιώστε την αγάπη και την ψυχική αρμονία – αναπτύξτε ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις – ανακαλύψτε τον υπέρτατο σκοπό της ζωής σας. Είχατε ποτέ κάποια από τις παρακάτω εμπειρίες; – Σκέφτεστε κάποιον τον οποίο έχετε πολύ καιρό να δείτε, όταν χτυπά το τηλέφωνο. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούτε τη φωνή αυτού ακριβώς του ατόμου. – Έχετε μια βαθιά επιθυμία. Ξαφνικά, απρόβλεπτα γεγονότα «συνωμοτούν» για την εκπλήρωσή της. – Βρίσκετε την ιδανική λύση σε ένα πρόβλημα• ο καλύτερός σας φίλος έχει την ίδια ακριβώς ιδέα, την ίδια χρονική στιγμή. Οι περισσότεροι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν αυτά τα γεγονότα ως «απλές συμπτώσεις».

Αν όμως τα εξέταζαν πιο προσεκτικά, θα έβλεπαν πως αποτελούν φευγαλέες ματιές σε έναν μαγικό κόσμο όπου τα πάντα συμβαίνουν «συγχρονιστικά», όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα. Το έγκυρο και επαναστατικό αυτό βιβλίο μάς μαθαίνει -συστηματικά και πρακτικά- πώς να εφαρμόζουμε τις Αρχές της Συγχρονικότητας, ώστε να κατακτούμε κάθε στόχο και να προκαλούμε συνειδητά κάθε επιθυμητή αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας!

ΤΙΜΗ 17,80€ + 1,80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60€
ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

4 thoughts on “Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει πόρους ΑΟΖ

 1. Πράκτωρ says:

  Ο χρήσιμος άχρηστος Ερντογάν.
  Τα συμφέροντα σπρώχνουν τον Ερντογαν να κοιτάζει προς την Ρωσία.
  Απο την άλλη τον κεντρίζουν να είναι επιθετικός σε γείτονες χώρες.
  θέλουν να πούν ….. Πίσω απο εσένα είναι ο υποστηρικτής σου ο Πούτιν…άρα είναι τρομοκράτης και σαματατζής… άρα θέλει περισσότερες κυρώσεις άρα είναι φιλοπόλεμος …Και δώστου λάσπη και έριδες ….απο τις χώρες που έχει εμπλοκή……
  έτσι λοιπόν με το φάντασμα της διάλυσης της Τουρκίας ο ίδιος η ο επόμενος θα κοιτάξει να πάρει εδάφη και να έχει λόγο την επόμενη μέρα.
  Τον θέλουν χαμένο στην Αφρίν για να λυσσάξει
  Θα ερεθίζουν τον Τούρκο να επιτεθεί στην Ελλάδα έλεγαν οί γέροντες
  ….
  Είμαστε μέσα σε αυτή την γραμμή κατά την γνώμη μου και οι απαραίτητες προετοιμασίες μας πρέπει να ξεκινήσουν …..
  Καλη δύναμη

 2. Αμερικανος εμπορος των λαων. says:

  Επισεις εμεις οι φιλοι και συμμαχοι των γραικω, αμερικανοι και λοιποι νατοικοι πωλουμε και δονητες εκτος απο κοκα οπλα και smartphone για ολους τους αφυπνησμενους πια ελληνορθοδοξους πισογλεντηδες φασιστες και πατριωτες και αριστερους μονοφαγαδες!.αμφιδρομου γλεντιου!..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *