10:47 - 09/08/2019

Οι γεωλόγοι είπαν πως θα συμβεί η επανάσταση των πόλων της Γης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η ανάλυση του “μαγνητισμού” των αρχαίων ηφαιστειακών πετρωμάτων έδειξε ότι η τελευταία επανάσταση των πόλων της Γης διαρκεί περίπου 22 χιλιάδες χρόνια, κάτι που είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Αυτό υποδηλώνει ότι κατά τη στιγμή της αλλαγής πόλων, ο πλανήτης μας παραμένει χωρίς μαγνητική ασπίδα για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, γράφουν επιστήμονες στο περιοδικό Science Advances.

“Οι αναταραχές των πόλων λαμβάνουν χώρα στα βάθη της Γης, αλλά εκδηλώνονται σε όλα τα στρώματα της, και ειδικά στην επιφάνεια. Εάν δεν καταλαβαίνουμε ποια είναι τα ίχνη αυτού του γεγονότος στην επιφάνεια, τότε δεν μπορούμε ποτέ να καταλάβουμε τι ακριβώς προκαλεί τέτοιες αλλαγές “, λέει ο Brad Singer από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin στο Madison (ΗΠΑ).

Η θέση των πόλων και όπου τα σημεία της βελόνας της πυξίδας δεν είναι σταθερά για τον πλανήτη μας. Περιοδικά, περίπου μία φορά κάθε 450 χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο χρόνια, οι βόρειοι και νότιοι πόλοι της Γης αλλάζουν θέσεις και ακόμα πιο συχνά συμβαίνουν προσωρινές ανατροπές του μαγνητικού άξονα.

Οι επιστήμονες συχνά βρίσκουν ίχνη αυτών των διεργασιών σε αρχαίους αργίλους και σε αποθέσεις ηφαιστειακών πετρωμάτων.

Παραδείγματος χάριν, πρόσφατα ανακάλυψαν ότι μετά την τελευταία μετατόπιση του προσωρινού άξονα, που συνέβη πριν από περίπου 40 χιλιάδες χρόνια, η βόρεια βελόνα πυξίδας για αρκετές χιλιάδες χρόνια έδειξε τον σύγχρονο νότιο πόλο. Επιπλέον, πριν από περίπου 780 χιλιάδες χρόνια, οι πόλοι κατευθύνονταν συνεχώς σε αυτές τις κατευθύνσεις, και στη συνέχεια η θέση τους άλλαξε δραματικά.

Σήμερα, πολλοί κάτοικοι και μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στο εγγύς μέλλον με γεωλογικά πρότυπα, καθώς η ισχύς του πεδίου έχει σταδιακά μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατοντάδων ετών και οι βόρειοι και νότιοι μαγνητικοί πόλοι κινούνται όλο ταχύτερα και ταχύτερα.

Στην πραγματικότητα, αυτό το γεγονός θα συμβεί πραγματικά γρήγορα, αλλά όχι από ανθρώπους, αλλά από γεωλογικούς κανόνες – στις επόμενες αρκετές χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Επιπλέον, η ανατροπή του ίδιου του πόλου δεν θα είναι στιγμιαία και επομένως οι απόγονοί μας θα έχουν χρόνο να προετοιμαστούν για αυτό το γεγονός και να αξιολογήσουν όλους τους πιθανούς κινδύνους.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*