Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά – Μυστήρια μορφή ζωής γεμίζει τους Ωκεανούς χωρίς να ξέρει κανείς το πως!

mikrovia

Φυτοπλαγκτόν και επιπλέοντες μικροοργανισμοί γεμίζουν τον Βόρειο Ατλαντικό, παρά τις προβλέψεις των επιστημόνων περί του αντίθετου, με φόντο και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η μόλυνση των ωκεανών του πλανήτη θα οδηγούσε σε μείωση τις μορφές ζωής σε αυτούς, όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εδώ και 40 χρόνια τα ήδη του πλαγκτόν που ζουν στους ωκεανούς όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κιόλας.

Ο καθηγητής Johns Hopkins που ηγείται της έρευνας παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο αριθμός μονοκύτταρων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών και της άλγης έχουν από το 1965 έως το 2010 σημειώσει δραστική άνοδο.

“Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ, και γίνεται πιο γρήγορα από ότι νομίζαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί, αναφέρει ο Anand Gnanadesikan, βοηθός καθηγητής στο Morton K. Blaustein Department of Earth and Planetary Sciences του Johns Hopkins και ένας από τους επιστήμονες που υπογράφουν την έρευνα.

Κατά την διάρκεια της μελέτης αποδείχτηκε ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στους ωκεανούς, αυξάνει τους οργανισμούς των κοκκολιθοφόρων που ζουν σε αυτούς.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν και παλαιότερες μελέτες υποστήριζαν ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα θα μειώσει το πλαγκτόν, στην ουσία φαίνεται ότι το αυξάνει.

Βέβαια σύμφωνα με καλοκαιρινή έρευνα η αύξηση της οξύτητας των ωκεανών θα οδηγήσει στον θάνατο πολλά ήδη πλαγκτόν τα επόμενα 85 χρόνια.

Για την ώρα οι μοναδικοί που μπορούν να χαίρονται είναι οι οργανισμοί που τρώνε κοκκολιθοφόρους, αν και στην πραγματικότητα ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πια θα είναι η βλάβη που θα προκληθεί στον πλανήτη από την αύξηση του πληθυσμού των μονοκύτταρων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών.

“Αυτό αποδεικνύει πόσο λίγο ξέρουμε για το πως λειτουργεί το οικοσύστημα”, σημειώνει ο καθηγητής.

newmoney.gr

Loading...

6 thoughts on “Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά – Μυστήρια μορφή ζωής γεμίζει τους Ωκεανούς χωρίς να ξέρει κανείς το πως!

  • Γιαννης Μ says:

   η Μεγάλη ποσότητα απόρριψης απορρυπαντικών στις θάλασσες.αύξησή οξυγόνου σε συνδυασμό με την ..φωτοσύνθεση που δημιουργείται με τον ήλιο.
   Η μεταναστευτική ροή του φυτοπλαγκτόν..και η περιοδική..εναλλαγή…παρουσίας..σε διάφορα σημεία του Πλανήτη…ιδιαίτερα σε κλειστές λεκάνες όπως είναι η Μεσόγειος.. κ.α… .κάθε περίπου επτά Έτη. ..λόγω αύξησης της πρόσθετης -κυμαινόμενης θερμοκρασίας…
   Η συνεχής και απροκάλυπτη απόρριψη ρυπογόνων ουσιών…που μεταβάλει την σύνθεση ποιότητος του νερού…σε συχνότητες…που κατά τόπους δεν έχουμε χαρτογραφήσει.(κατά πόσον …επαυξάνεται ..η μειούται…η παρουσία του)..σε κάθε δραστική, η σύνθετη …διεργασία.
   Μερικά από τα πιο υποτιθέμενα ερωτηματικά κατά την ταπεινή γνώμη μου…στην συμπεριφορά και φυσιολογία του φαινομένου, σε συνδυασμό με την παρέμβαση του Ανθρώπου, στην αχαλίνωτη και έντονη αλιευτική δραστηριότητα, που …ανήσυχα επιβεβαιώνονται στους καιρούς μας.!
   Με λίγα…λόγια…!!!
   Πολύ…περίσσιο Πλαγκτόν…λόγω συνθηκών..(φυσική,άφθονη…τροφή για αλιεύματα..)…αλλά που …τα ψάρια…να την καταναλώσουν..???
   Έτσι..λοιπόν…χωρίς “θηρευτές”…διανύει τον βιολογικό κύκλο του…και πεθαίνει…αποσυντίθεται …ως εν είδος..άχρηστου υλικού…την ποσότητα και συνέπεια του οποίου..η φύση δεν είχε προετοιμαστεί εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια αρμονικά να διευθετήσει.
   Και να ήτο μόνο αυτό..?..
   Μήπως κάτω από τον βυθό δεν έχουμε νέα γεννο-κτόνο διατάραξη εν είδη απειλής της ύπαρξης των Μαλακίων-Στρειδιών ..κλπ..κοραλλιογενών..οργανισμών…από τις ίδιες πάρα πάνω αιτίες..?
   Ομοίως και ο υποθαλάσσιος…φυτικός πλούτος…των οποίων ορισμένες ποικιλίες..φύκης- σχετίζονται άμεσα με την αλληλεξαρτώμενη παρουσία του φυτοπλαγκτόν και απειλούνται και αυτά..σε σχέση με τα προαναφερόμενα αίτια.
   Που βρίσκεται λοιπόν…η άμεση θεραπευτική προληπτική λύση..?
   Στην νέα τεχνολογία της σύγχρονης Αλιείας που μαζικά παγιδευει…τα κοπάδια..ψαριών..και αδιακρίτως…εν είδει βιομηχανικού προϊόντος..πακετο-ποιεί προς βρώση…της “Μεγάλης ζήτησης-Αγοράς”.?
   Μήπως ισχύει η παράφραση της λαϊκής Παροιμίας…<>…-ουχί…αλλά…
   Το νοήμον ψάρι….αναλίσκει…το ωφέλιμων..?
   Σε μέγα κίνδυνο η διατροφική αλυσίδα….Ειδικοί κι μη προστρέξατε…!!!
   Λύσεις…ταπεινές του Γράφοντος..!!!
   Δημιουργία …συνθηκών αναπαραγωγής γόνου,σε δεξαμενές με θαλάσσιο περιβάλλον…Και όχι μόνον.
   Ιδανικές λύσεις ..με παλαιά πλοία που αποσύρονται λόγω παλαιότητάς .
   (μετατροπή..με τεχνοτροπίες..και συμβολή από εκπαιδευτικά -τεχνικά ιδρύματα-).σε σύγχρονα ινστιτούτα παρακολούθησης…παραγωγής..και συλλογής στοιχείων για την παροχή πληροφοριών στην άσκηση πολιτικής Πανευρωπαϊκής συνεργασίας.
   Παρομοίως για τα λοιπά είδη του υποθαλάσσιου χώρου…Μαλακια-φυκη..κλπ συναφή με το οικοσύστημα…κάθε περιοχής και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η βιοποικιλία αυτών.
   Ευεργετική νομοθεσία για την διατήρηση κανόνων Αλιείας…στην οποία υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις εναλλακτικές
   Με αγωνία και αγάπη για τη Θάλασσα…συγχωρέστε με σε τυχόν υπερβολές.
   Πάντα στην καλοπροαίρετη διάθεση σας
   Μπάρμπα Γιάννης ο Ψαράς.

 1. nickgreek says:

  ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΥΦΕΣ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ,, ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΛΑΝΗΤΗ .
  ,ΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ.

 2. Ανώνυμος says:

  ΤΟ ΠΛΑΓΚΤΟΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ..
  ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ…

  – ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΛΠΙΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΟΜΕΝΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΙΜΑ …ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ [ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ]…

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ – ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ –
  ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΥΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ – ΠΑΝΤΟΦΛΑΣ -…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 3. Έλεος! says:

  Επίσης αποδεικνύει πόσο ηλίθια είναι η πρόβλεψη για μείωση των οργανισμών σε 85 χρόνια.
  Εδώ δεν μπορούν να βγάλουν άκρη για τα απλά κάνουν και προβλέψεις αιώνα..
  Και υπάρχουν και κάποια γίδια που δίνουν προσοχή..
  Ψιλό γαζί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *